Friday, March 17, 2017

PERANCANGAN SENDIRI UNTUK BERJAYA

Assalammualaikum..

Semua orang ada cara atau perancangan sendiri untuk berjaya.

Tak kisah la dari segi mental dan fizikal.



Cakap pasal perancangan dalam bisnes ni mestila setiap seorang ada target sendiri. Paling penting kena la istiqamah orang kata..atau konsisten. Kalau setakat sekali sehari memang la tak jalan.

Bisnes ni ada cabang yang sangat banyak. Dalam meida Facebook. twitter, wechat dan sebagainya. Dan perancangan Ida sekarang adalah fokus dalam blogging.

Sebab apa medium bisnes dalam blog ni adalah lebih panjang dan bertahan lama. Tak perlu sampai 24jam kena update..tapi kenala sekurang-kurangnya sekali sehair buat supaya en google ni kenal kita.

Alhamdulillah sekarang dah masuk 3 tahun dah rasanya Ida berblogging ni sama usia dengan anak Ida yang kedua. Sebab masa start blogging tengah pregnant kan die. Dari tak tahu apa-apa..orang kata memang bab blog ni zero. Kalau siapa tahu entry Ida awal-awal dulu memang kaku. Sebab Ida bukannya jenis yang pandai berkata-kata. Sekadar cakap main hentam je.hahaha

Tapi alhamdulillah peningkatan memang ada..kadang ada job review ntah dari mana-mana datang. Rezeki untuk Ida..termasuk la anak-anak.

Jadi siapa nak baru berjinak-jinak nak berblogging tu teruskan la usaha. Jangan la sekadar tanam tapi tak siram air dan baja. Tak jaga dengan baik. Boleh dianggar ibarat bayi yang baru lahir. Kena pupuk dari awal supaya lebih baik akan datang.

So don't give up k...
Reactions:

0 comments:

Post a Comment

Google+ Followers