12:28:00 PM

IPRICE BLOGGER COMPETITION--LAZADA.COM.MY

by , in
Assalammualaikum...

Zaman sekarang ni kebanyakkan daripada kita lebih mudah membeli secara online atau melalui web. Kebetulan Ida mendapat jemputan untuk menyertai IPrice Blogger Competition beberapa hari lepas tapi tak berkesempatan nak menulis. Hari ni tarikh akhir penyertaan..harap masih sempat untuk menyertainya.



IPrice.my merupakan sebuah online mall untuk kemudahan kita supaya boleh membandingkan harga dengan beberapa online mall yang lain. Contohnya seperti 11street.my , Zalora.com.my, dan banyak lagi. Sama juga jika ingin menempah hotel. Banyak medium yang boleh kita buat tempahan seperti Agoda, trivago, dan lain-lain.


Senang kata zaman sekarang ni semua dihujung jari. Dah tak perlu risau. Ada internet, buka web,kita cuma klik-klik je.hehehe.

Pilih sebuah kedai e-dagang (online shop / website) pilihan Mummy Ida




Sebenarnya memang Ida ni banyak mencari web-web yang menarik untuk shopping. Tak kisah la barang dari luar negara pun pernah tapi kedai e-dagang website yang memang kerap Ida kunjungi memang Lazada.com.my

Ida sendiri tak pasti sejak bila Ida terjebak ni. Rasanya bila Ida dah start berniaga online ni. Mula kena dunia internet orang kata.hehehe. Semua nak beli online je.

Dari kos penhantaran pula. Kadang kala memang akan dicaj dan ada penghantaran percuma. Bergantung pada barang tu

Jelaskan masalah yang dihadapi oleh online shoppers


Buat masa sekarang memang Ida belum pernah hadapi dengan mana-mana online shoppers ni. Mungkin Ida bernasib baik. Tapi ada beberapa kawan Ida pernah membeli di Lazada ni ada komplain la barang yang sampai tu dah rosak. Ida tak pasti sama ada dia ada emailkan semula pada Lazada pasal kerosakan tu.

Cuma masa Ida pernah order barang dulu, barang takde so dia tak pulangkan duit tapi ditukarkan pada bentuk voucher. 

Mencadangkan penyelesaian anda dan bagaimana dan bagaimana kedai online anda nyatakan boleh boleh menyelesaikan masalah yang anda nyatakan

Ikutkan setiap online mall ni ada kelemahan dan kekuatan masing-masing. Tak boleh nak salahkan pada syarikat sebab diorang hanya perantaraan antara penjual-penjual di luar. 

Cuma yang Ida boleh sarankan agar cepat selesaikan masalah jika ada komplain. Dan lebih baik pastikan penjual yang gunakan khidmat ni supaya kemaskini dan periksa barang diorang. Takde la sampai barang ada yang rosak dan sebagainya. 

Kalau benda yang boleh pecah, bungkus dengan sebaik-baiknya.

Jadi itu sahaja cadangan Ida dan huraian Ida serba sedikit tentang online mall ni. Semua atas pilihan masing-masing yang pasti online mall ni memang memudahkan dan mempercepatkan lagi kerja kita.




10:27:00 AM

Segmen 24 Jam Bloglist #25 Mialiana.com

by , in

Pencarian bloglist bagi bulan April, Mei dan Jun 2017 di Mialiana.com bermula pada hari ini, 29 Mac 2017, iaitu tepat jam 2.00 petang sehingga hari esok, 2.00 petang 30 Mac 2017. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen 24 Jam Bloglist #25 Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
Senang dan mudah bukan?

10 blog yang bertuah akan dipilih oleh random.org dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog Mialiana.com ke dalam bloglist mereka juga. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 31 Mac 2017.

tunggu apa lagi... jom support Mia Liana ya...
10:20:00 AM

CARA BANCUH ESP SHAKLEE

by , in
Assalammualaikum...

Ada yang complain takleh nak telan la minum ESP shaklee sebab rasanya die memang soya asli sebenar..bukan cam dalam kotak yang manis tu..



Resepi best ESP shaklee



Sebenarnya boleh je nak minum ESP shaklee dalam versi lain selain minum buta-buta plain gitu je.. Kalau Ida takde masalah..memang jenis telan je.hehe


Jadi Ida nak kongsikan resepi ESP shaklee yang memang selalu Ida buat.

Bahan-bahan:

- 3 sudu besar ESP shaklee
- 1 sudu sunquick
- 350ml air sejuk (campur air masak skit, nanti beku mulut ni sejuk sangat..hehehe)

So korang kocak-kocak la sampai sebati. Ida jenis suka berlemak memang guna air skit je..korang kalau suka cair..tambah lagi air tu..

Ok..selamat mencuba!!
2:14:00 PM

CARA RAWAT TULANG PATAH AKIBAT KEMALANGAN

by , in
Assalammualaikum..

Sesiapa pun akan cuba elakkan dari kemalangan berlaku. Tapi tu semua kuasa Allah s.w.t , kalau benda memang nak jadi memang tak boleh dielakkan. Kadang nampak selamat tapi tak mustahil akan memudaratkan sehinggan habis patang tulang.




Bulan lepas suami kepada kawan Ida alami kemalangan panjat pokok petai dan jatuh. Habis retak tulang pinggulnya. Nampak kan? Dugaan yang dterima walaupun keadaan tu nampak selamat, terpaksa redha jika itu memang perangcangan-Nya. Bila tulang patah tak kira la sama ada berlaku kemalangan atau jatuh dengan kuat memang mengambil masa yang agak lama untuk sembuh. Untuk kuatkan balik tulang yang patah tu.


Image result for tulang patah

Menurut Dr Zubaidi, proses penyembuhan tulang akan mengalami 3 fasa iaitu pembengkakkan (inflamasi), penyingkiran sel-sel tulang yang rosak dan pembentukan semula tulang yang baru.

Tempoh penyembuhan tulang patah atau retak ni mengambil masa mengikut individu. Bergantung pada keadaan tulang patah tu, usia, ada penyakit lain, faktor pemakanan dan banyak lagi.

Bagaimana produk Shaklee dapat membantu rawat tulang patah ni?



Ostematrix adalah supplement kalsium dari Shaklee yang bertindak untuk menguatkan tulang, membantu fungsi saraf dan menghindarkan kekejangan otot-otot akibat kemalangan itu. 


ESP shaklee adalah protein yang membantu untuk rawat tulang patah ni.

Mengapa mereka yang tulang patah ni memerlukan protein? Sebab anggota badan kita terdiri daripada protein. Tulang, kulit, rambut, otot, dan organ diperbuat dari protein. Selain itu, ESP diperlukan untuk mempercepatkan pertumbuhan sel-sel tulang yang telah 'tercedera' atau mungkin mati akibat tulang patah.

Omega guard sebenarnya mempunyai peranan memperbaiki sendi-sendi yang tercedera akibat patah kaki itu.

Takkan nak mengharapkan ubat tahan sakit sahaja jadi apa kata ikhtiar pula dengan Shaklee. Mana tahu boleh membantu rawat tulang patah akibat kemalangan yang tak diduga ni.

Klik di sini untuk pembelian dengan segera





Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Email : chintashoope@gmail.com
No Id: 1074293

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya
3:59:00 PM

4 TIPS MELEMBAPKAN KULIT WAJAH AGAR NAMPAK SEGAR

by , in
Assalammualaikum...

Cuaca di Malaysia sentiasa berubah-ubah menyebabkan kulit kita sangat mudah menjadi kering berminyak dan mungkin akan mula naik jerawat. Dah la sentiasa berada di bawah cahaya matahari,kalau kulit takde protection kulit akan mula jadi rosak.



Sebab itu la kita ni tak kira lelaki atau perempuan mesti pastikan kulit kita ni ada perlindungan agar kulit tak nampak kusam dan kering. Tak kisah la sama ada dengan menggunakan produk penjagaan kulit yang berada di pasaran mahupun dengan menggunakan cara tradisional.

Related image

4 TIPS MELEMBAPKAN KULIT WAJAH


1. Bila kulit muka kita mula berasa kering,basuh la muka dengan air. Ini supaya air dapat menyerap masuk ke dalam kulit dan elakkan ia menjadi kering. Pastikan basuh dengan menggunakan air yang suam atau sejuk. Jangan terlalu panas sebab ia akan lebih memudaratkan keadaan.

2. Gunakan pelembap agar kulit tidak berada dalam keadaan kering. Kalau boleh carilah yang jenis organik, dah banyak ada dijual sekarang.

3. Lembapkan kulit secara tradisional. Ini kalau ada masa boleh la korang rajin-rajinkan diri memanjakan kulit wajah tu.hehe. Banyak cara tradisional yang boleh membantu melembapkan kulit. Contohnya dengan menggunakan oatmeal,lidah buaya,madu, minyak zaitun,tomato dan banyak lagi.

4. Pengambilan Collagen Powder Shaklee membantu untuk melembapkan kulit. Di mana semua orang tahu pengambian kolagen sangat bagus untuk dapatkan kulit yang lembap kerana ia sangat mudah diserap ke dalam badan.




KEBAIKAN COLLAGEN POWDER SHAKLEE

Anti penuaan - mengurangkan kedutan dan liang roma.
Melembap - melembap dan mengurangkan kekeringan kulit.
Mencerah - mencerahkan pigmentasi dan jeragat.
Menegang - menegangkan payudara dan pinggul.
Menyubur - menyuburkan rambut, kulit, kuku
Meningkatkan Pergerakan - Badan lebih bertenaga dan aktif.
Mengembalikan Keanjalan - Kulit lebih muda bermaya.





Klik di sini untuk pembelian dengan segera




Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:


(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Email : chintashoope@gmail.com
No Id: 1074293

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya
9:50:00 PM

"UYUL ROSLI 1ST GIVEAWAY"

by , in
Assalammualaikum...



KLIK PADA BANNER
9:20:00 PM

CARA HILANGKAN MASALAH BUASIR DENGAN SEGERA

by , in
Assalammualaikum....

Ramai sebenarnya alami masalah buasir ni tanpa sedar. Buasir merupakan keadaan bengkak dan inflamasi di pembuluh darah serta tisu di sekeliling bahagian anus (dubur) dan bahagian penghujung rektum (bahagian akhir usus besar).



Ia terjadi apabila pesakit meneran ketika membuang air besar atau berlakunya tekanan yang berterusan ke atas pembuluh-pembuluh darah di bahagian tersebut.

Related image

Simptom-simptom penyakit buasir ialah :

1. Rasa sakit yang berdenyut-denyut.· Pendarahan berlaku selepas dan sebelum membuang air besar.·

2. Darah menitis dan tersembur keluar dari saluran dubur.· Dalam tempoh pendarahan ini, pesakit itu boleh mengalami kekurangan darah.
3. Ada yang tidak mengalami pendarahan, tetapi dikenali sebagai pembengkakan dubur.
4. Bengkak ini keluar selepas membuang najis. Kadangkala untuk tempoh sementara, kurang sakit tetapi ada rasa gatal-gatal.

Sebenarnya banyak je petua tradisional ni yang membantu merawat masalah buasir ni. Contohnya minum air rebusan buah ciku, gunakan tomato untuk sapukan pada buasir, gunakan daun semambu untuk direbus kemudian minum dan disapukan pada buasir.

Tapi al maklumla zaman sekarang semua nak cepat. Dah tak ramai yang nak ikut cara tradisional ni. Jadi Vivix shaklee dapat membantu atasi masalah buasir ni.



Bagaimana?

Empat bahan utama dalam Vivix shaklee ni sebenarnya merupakan bahan yang mempunyai serat yang tinggi. Makanan yang berserat kan bagus untuk masalah penghadaman ni kan dan membantu tubuh menyerap nutrien dengan lebih cepat.

Dan ini membantu agar sistem pembuangan akan lebih lancar dan dapat elakkan masala buasir terus berlaku.



Klik di sini untuk pembelian segera



Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Email : chintashoope@gmail.com
No Id: 1074293

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya
1:19:00 AM

LAZADA BIRTHDAY BLOGGER CONTEST

by , in
Assalammualaikum...

Kalau cakap pasal Lazada memang semua orang tahu. Salah satu medium web belian online yang sangat mudah, cepat dan murah. Senang kata siapa nak cari barang-barang yang diinginkan buka je Lazada mesti ada sehingga ke barang peribadi sekalipun.hehehe.



What do you love about Lazada Malaysia?

Kenapa ye? Mesti la sebab beli di Lazada ni sangat mudah dan menjimatkan masa. Yelah zaman sekarang ni semua nak cepat, kadang ada tu sampai tak sempat nak keluar. Jadi beli secara online la lebih mudah. Buat masa sekarang ni dari segi harga, perkhidmatan dari Lazada semuanya memuaskan hati Ida. Kalau ada masalah email je atau call diorang akan balas dengan cepat dan mesra. 

Kenapa mesra? Sebab Ida pernah call diorang la untuk tanyakans sesuatu, senang.hehe. Memang cepat je diorang angkat call, taknyah nak telefon berkali-kali.

Top three Product picks from Lazada Malaysia (three favorite products)

Sebenarnya dah banyak barang Ida beli dari Lazada ni sampai dah tak ingat yang mana.hehe. Ini antara barang yang Ida masih ingat beli kat Lazada
Related image




1. Face and body massager pink

Ida memang suka cari beauty tools ni. Tak kisah la untuk skin ke, massage ke. Semua suka.hehehe.Perempuan mana tak suka jaga kulit kan.




Image result for construction tools kids


2. Construction tools kids

Ida beli jenis patern lain tapi tak jumpa plak gambar die. Malas plak nak bangun pergi snap gambar. Kebetulan beli sebab dapat voucher dari Lazada. Ada anak-anak, mestilah nak beli mainan kat diorang.hehe



Image result for exercise bike lazada

3. Exercise bike

Ini dah lama sebenarnya Ida memang teringin nak beli. Belum berpeluang lagi nak beli. Al maklumlah Ida memang surirumah sepenuh masa. Takde masa nak berjogging kat luar. Ida memang suka buat aktiviti yang boleh peluhkan badan ni. Dekat rumah pun usaha buatla senaman biasa, zumba. Selain jaga kulit, kesihatan, tubuh badan pun nak kena jaga kan. Nak kekalkan shape badan yang ideal.hehehe

How do you think Lazada Malaysia can improve?

Buat masa ni Ida takde masalah dengan barang yang beli dari Lazada tapi dengar dari kawan-kawan la. Bila dapat barang, barang rosak tak boleh pakai. Maybe boleh tingkatkan kualiti dan pemeriksaan produk sebelum penghantaran.

What is your birthday wish to Lazada Malaysia?

Related image

To Lazada Malaysia, Happy Birthday. Semoga akan terus berkembang maju dan terus maju. Wish you good luck!!

Jangan lupa Lazada ada buat sale dari 22-24 march ni k...Pergi la shooping cepat. Jimat berganda-ganda


5:30:00 PM

5 PUNCA KULIT BERMINYAK,ALAHAI RIMASNYA!

by , in
Assalammualaikum...

Rimas kan bila ada masalah kulit berminyak ni. Senang kata kalau lap dengan tisu tu memang basah. Muka pula nampak berkilat je. Kulit berminyak ni bukan sahaja menyebabkan kita tak selesa malah rasa kurang berkeyakinan terutamanya apabila berhadapan dengan orang lain.





Kulit berminyak ni berlaku daripada pengeluaran sebum berlebihan atau bahan berminyak yang dikeluarkan secara semulajadi pada kulit kita. Kulit berminyak ni akan menyebabkan mula keluar masalah jerawat dan liang roma kulit akan tertutup. Apabila sel mati ni terkumpul ini akan menyebabkan parut dan merosakkan kulit.


Related image


5 PUNCA MASALAH KULIT BERMINYAK


1. Apa-apa pun masalah kulit kita ia memang ada kaitan dengan hormon kita terutamanya apabila kita sedang datang bulan atau alami masalah stress. Bila hormon kita tak seimbang ni akan menganggu fungsi badan kita. Contoh bila kita period, selalu mesti akan keluar jerawat kan. Kulit pun jadi berminyak.

2. Faktor genetik juga antara punca masalah kulit berminyak ni. Orang kata mana tak tumpah kuah kalau tak pada nasi kan.

3. Malaysia ni terkenal dengan pelbagai jenis makanan yang sedap terutamanya makanan yang bergoreng. Jadi kurangkan la makan makanan yang bergoreng atau berminyak ni sebab bila berlebihan ni akan dikeluarkan pada kulit kita pula.

4. Cuaca di Malaysia pula memang berubah-ubah. Kejap panas..kejap hujan. Jadi dengan keadaan cuaca yang panas menyebabkan kita akan lebih banyak berpeluh. Tambah dengan terdedah dengan cahaya matahari bukan sahaja membuatkan kulit kita berminyak malah merosakkan pula kulit kita. 

5. Pasaran sekarang dah berlambak produk kecantikan, kosmetik yang dikeluarkan . Jadi kita jangan la terlalu terburu-buru bila membeli. Pastikan ia sesuai dengan kulit kita dan gunakan bahan yang tidak berbahaya pada kulit kita.





Kini masalah jerawat, kulit berminyak dan kusan tiada lagi!!

ESP shaklee sumber protein yang sangat bagus membina sel dalam badan kita termasuk kulit. Di mana ia membantu memperbaharui sel kulit yang telah rosak atau mati.

Vitamin C sumber antioksida yang membantu membentuk kolagen baru pada kulit kita agar dilindungi dari cahaya matahari atau bahan asing.

GLA complex yang bagus untuk seimbangkan hormon kita dan sekaligus mengelakkan dari berlakunya masalah-masalah kulit seperti kulit berminyak mahupun berjerawat.

Nak order? sila klik



Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Email : chintashoope@gmail.com
No Id: 1074293

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya
9:17:00 AM

PERANCANGAN SENDIRI UNTUK BERJAYA

by , in
Assalammualaikum..

Semua orang ada cara atau perancangan sendiri untuk berjaya.

Tak kisah la dari segi mental dan fizikal.



Cakap pasal perancangan dalam bisnes ni mestila setiap seorang ada target sendiri. Paling penting kena la istiqamah orang kata..atau konsisten. Kalau setakat sekali sehari memang la tak jalan.

Bisnes ni ada cabang yang sangat banyak. Dalam meida Facebook. twitter, wechat dan sebagainya. Dan perancangan Ida sekarang adalah fokus dalam blogging.

Sebab apa medium bisnes dalam blog ni adalah lebih panjang dan bertahan lama. Tak perlu sampai 24jam kena update..tapi kenala sekurang-kurangnya sekali sehair buat supaya en google ni kenal kita.

Alhamdulillah sekarang dah masuk 3 tahun dah rasanya Ida berblogging ni sama usia dengan anak Ida yang kedua. Sebab masa start blogging tengah pregnant kan die. Dari tak tahu apa-apa..orang kata memang bab blog ni zero. Kalau siapa tahu entry Ida awal-awal dulu memang kaku. Sebab Ida bukannya jenis yang pandai berkata-kata. Sekadar cakap main hentam je.hahaha

Tapi alhamdulillah peningkatan memang ada..kadang ada job review ntah dari mana-mana datang. Rezeki untuk Ida..termasuk la anak-anak.

Jadi siapa nak baru berjinak-jinak nak berblogging tu teruskan la usaha. Jangan la sekadar tanam tapi tak siram air dan baja. Tak jaga dengan baik. Boleh dianggar ibarat bayi yang baru lahir. Kena pupuk dari awal supaya lebih baik akan datang.

So don't give up k...
9:57:00 AM

JANGAN BUAT KERJA SEPARUH JALAN

by , in
Assalammualaikum..

Bila dah bermula jangan la separuh jalan tapi pastikan terus berjaya..

Ramai yang hanya buat sesuatu kerja tu separuh jalan sahaja.. Bila tak nampak hasil terus give up..terus ke arah lain..terus malas nak buat...



Kita ni bukan sahaja nak tingkatkan ibadah kita semata-mata. Tapi sehingga berjaya..sehingga capai kejayaan itu juga suatu ibadah.

Bukan bermakna kita hanya kejat duniawi sahaja tapi sebenarnya bekalan kita untuk akhirat nanti.

Siapa yang berbisnes mesti tahu kan..salah satu cara nak berjaya ialah dekatkan diri dengan-Nya. Jangan niat semata-mata nk untung tapi nak membantu dan buta bekalan kita nanti.

Sebab apa? Sebab Dia yang Pemberi rezeki kita..
Rezeki ada banyak...sama la rezeki bisnes, kesihatan dan sebagainya. Ajar kita supaya lebih bersyukur...

Jadi nasihat Ida..bila mula berbisnes..jangan putus asa..percaya pada rezeki masing-msing. Mungkin Dia belum berikan apa yang kita nak tapi kita sudah hampir sebenarnya. Jangan mengalah dan teruskan berdoa serta berusaha.
8:32:00 AM

CARA HILANGKAN SAKIT LUTUT DENGAN MUDAH

by , in
Assalammualaikum..


"Nak, mak sakit lutut. Susah nak berjalan. Solat pun rasa sakit"


" Takpelah korang pergi la bercuti, ayah tak larat lutut pun asyik sakit je"


Itu la keluhan yang selalunya mak ayah kita akan rungutkan. Dalam hati diorang bukannya tak teringin nak bercuti, berjalan dengan anak dan cucu tapi disebabkan faktor kesihatan diorang menyebabkan diorang berdiam dan mengalah.

Itula sifat ibu bapa bila semakin berusia. Walaupun mulut kata taknak tapi sebenarnya hati ni nak. Anak-anakla kena memahami.

Sakit lutut ni kebanyakkan memang berlaku pada mereka yang berusia dan tak mustahil golongan muda pun boleh mengalami masalah yang sama.

Image result for sakit lutut

Ini kerana apabila usia kita telah melepasi 20 tahun ke atas tahap kekuatan tulang kita akan semakin berkurangan. Jadi semakin berusia kita semakin kurang daya kekuatan kita. Oleh itu tak hairanlan kalau mak ayah kita memang akan kerap rasa sakit lutut mahupun sendi diorang. Juga boleh berlaku pada golongan ibu muda sebab selepas melahirkan anak, banyak zat dalam badan akan berkurangan.

Sebab itu la ibu-ibu yang masih muda ni digalakkan untuk jaga kesihatan yang lebih baik dari awal sebelum usia semakin lanjut. Taknak la nanti usia belum sampai 30 tahun tapi dah mula rasa sakit lutut,sendi dan sebagainya. 


Satu jurnal kajian saintifik bertajuk Scientific Evidence and Rationale for the Development of Curcumin and Resveratrol as Neutraceutricals for Joint Health (Int J Mol Sci. 2012; 13(4): 4202-4232.), dapat disimpulkan bahawa telah terbukti resveratrol boleh membantu:

- Mengekalkan dan memperbaiki fungsi dan struktur sendi.
- Mengurangkan faktor yang menjadi punca kepada penyakit berkaitan sendi.

Jadi boleh dikatakan resveratrol dalam Vivix berkesan untuk atasi masalah keradangan terutamanya masalah sakit lutut atau sendi ni.



Klik di sini untuk pembelian segera


Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Email : chintashoope@gmail.com
No Id: 1074293

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya
12:24:00 PM

VIVIX SUPPLEMENT SELEPAS KIMO UNTUK PESAKIT KANSER

by , in
Assalammualaikum..

Semua pesakit kanser akan menjalani kimoterapi yang bertujuan untuk membunuh semua sel dalam badan terutamnya sel kanser dan secara tak langsung ia juga boleh membunuh sel yang sihat dalam badan kita.



Kebanyakkan pesakit yang telah menjalani kimoterapi ni akan mengalami kesan sampingan seperti hilang selera makan, badan menjadi lemah, kulit melecet,ulser, keguguran rambut dan sebagainya.

Image result for kemoterapi

Dan semestinya bagi pesakit yang telah menjalani kimoterapi ni nak kembali rasa sihat semua, dah tak sanggup nak buat kimoterapi ni sebabnya ia membuatkan tubuh menjadi sangat lemah.

Vivix yang mengandungi resveratrol yang membantu pesakit jadi rasa lebih sihat dan membantu merawat sel sihat yang telah dirosakkan semasa menjalani rawatan kimoterapi. Dalam masa yang sama Vivix juga membantu merencatkan atau mengecutkan tumor atau sel kanser. 


Ada yang tanya semasa jalani kimoterapi boleh ambil Vivix ke? Jawapannya tak boleh sebab masa kimoterapi akan musnahkan sel dalam badan, kalau makan Vivix pun jadi takde fungsi sebab tak dapat diserap dalam badan dengan baik.

Klik di sini untuk pembelian segera



Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Email : chintashoope@gmail.com
No Id: 1074293

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya

10:33:00 AM

Giveaway Fridge Magnet Padang Besar By Mialiana.com

by , in


Giveaway Fridge Magnet Padang Besar bermula saat ini dari hari ini, 6 hingga 13 Mac 2017. Semua blogger yang bermastautin di Malaysia dijemput join.

Kisahnya di SINI.


Siapa nak ole-ole dari Padang Besar? Ada 30 fridge magnet berbentuk selipar pelbagai warna.  Jom join giveaway ini... ramai-ramai support Mia Liana ya...

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Giveaway Fridge Magnet Padang Besar By Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen SINI
  5. Giveaway akan tamat pada 11.59 malam 13 Mac 2017.
Pemenang akan dipilih melalui random.org dan keputusan pemenang akan diumumkan pada 20 Mac 2017.

** nak join giveaway ini, sila klik pada banner...
8:22:00 PM

KESIBUKAN MINGGU NI

by , in
Assalammualaikum..

Mungkin ada yang perasan atau tidak beberapa minggu ni Ida kurang update di blog dan facebook sebab kesibukan yang melanda.


Bukan sibuk sangat tapi badan penat. Dua minggu lepas anak-anak dan suami demam. Ida la kena berjaga walaupun dalam masa yang sama badan Ida pun dah panas tapi masih kuat lagi. Selepas diorang dah sembuh Ida pula demam, batuk dan selsema selama 1minggu.

Image result for exhausted

Dah elok skit ni Ida sibuk sambung kelas belajar memandu. Sekarang baru nak amik lesen kereta.hahaha. Dulu dah ambil gagal JPJ, sibuk dengan pratikal.Dah luput lesen Ida. So kena la buat baru.

Ini pun tak menyempat juga sebab nak uruskan anak-anak lagi. Kelas lagi, malam badan dah penat. Ida update la mana yang mampu.

Insyaallah tak lama lagi settle la kelas memandu Ida tu. Doakan Ida lulus la nanti untuk dapatkan lesen P. Kesian kat anak-anak kena ulang alik duduk sekejap kat umah nenek dia. Tambah si abang, dah penat balik sekolah. Mummy plak kejut sebab nak pergi kelas memandu. Sabar ye..insyaallah lagi 1 bulan settle la semua.

Musim demam sekarang ni so kawan-kawan jaga kesihatan k..Ida pun masih batuk ni. Gatal tekak je.huhu
10:50:00 AM

APA BEZA VIVIX DENGAN MINUMAN KESIHATAN YANG LAIN

by , in
Assalammualaikum...

Apa yang membezakan Vivix lain dari minuman kesihatan yang lain?

Ini kerana ia telah diuji secara klinikal nya yang menunjukkan kandungannya adalah 10 ganda lebih hebat dari resveratrol




Vivix adalah minuman campuran botani merupakan revolusi terbaru di dalam pemakanan polifenol. Mengandungi campuran unik botani Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol menjadikan Vivix begitu unik.

Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi.

Paling mudahnya Vivix ni kerana hanya pengambilan 1 sudu teh setiap hari sudah cukup membantu kita kekal sihat. Sebab itu la ramai golongan yang sudah berusia ni lebih sukakan Vivix kerana lebih cepat dan mudah diambil berbanding makanan tambahan dalam bentuk tablet atau kapsul
12:15:00 PM

KISAHKU DENGAN COLLAGEN POWDER SHAKLEE

by , in
Assalammualaikum...

First time Ida cuba Collagen powder shaklee ni masa masih menyusukan Aqil..tak silap masa tu dah 1 tahun lebih.



Collagen powder shaklee ni lain dari yang lain sebabnya bau dia..hehe. Bukannya ada bau oren ke..strawberry ke tapi bau ikan..hanyir..tapi yang paling best ia sangat mudah larut dalam badan dan sangat berkesan.

Disebabkab molekul dalton nya yang sangat halus kalau korang sekadar tuang dalam air, tak perlu kacau atau goncang pun dan sebati..larut je..apatah lagi kalau masuk dalam mulut kan..

Masa tu Ida baru ambil 2 sachet tapi dah nampak kesan. Susu Ida banyak..kejap je rasa bengkak dah. Serius terkejut. Ida memang ada masalah liang roma yg besar skit pun dah nampak kurang.

Agaknya sebab Collagen powder kot si Aqil minum susu sedap je..hahaha.. sampaikan sekarang dia tu hantu Omega guard. Tahu aja la bau ikan ni..kena baju habis berbau tapi die suka je. Gigit macam tu je..siap kata sedap lagi.hehe

Jadi bagi Ida sangat berbaloi kalau nak ambil Collagen powder ni. Ibu menyusu pun boleh cuba untuk banyakkan susu.




3:10:00 PM

HARAPAN BARU

by , in
Assalammualaikum...

Setiap bulan..setiap tahun kita mesti ada azam yang baru kan. Harapan atau impian yang baru. Mana yang hasrat belum tercapai pasti bulan ni nak juga berusaha sehingga dapat.


Mungkin bulan lepas nak bercuti ke Disneyland tapi takde rezeki atas sebab-sebab tertentu. Mana tahu bulan ni insyaallah pasti akan sampai ke sana. Mungkin ada yang berkeinginan untuk membuka bisnes kedai makan sendiri tapi tak berjaya, takpe bulan ni usahakan lagi. Buat strategi yang baik dan sempurna.

Setiap orang pasti ada pelbagai rancangan untuk pastikan apa yang diinginkan tu tetap berada dalam genggaman. Walaupun mengambil masa pasti akan membuahkan hasil yang lumayan.

Jadi teruskan berusaha...berusaha..dan berusaha lagi sehingga berjaya. Jangan mudah rasa down atau putus asa sedangkan korang sudah hampir mencapainya.

Mungkin boleh juga pasangkan niat bila korang dapat semua ni apa reward yang korang nak bagi kat diri sendiri atau keluarga.

Image result for TANAH SUCI

Bagi Ida bila dah dapat semua ni insyaallah Ida nak bawa sekeluarga ke tanah suci. Bawa sekali dengan anak-anak. Mungkin juga akan beli sebuah rumah idaman untuk reward diri sendiri.

Siapa tahu apa yang kita impikan selama ni akan tercapai akhirnya. Kita merancang, biar Allah yang tentukan.

Followers