SUPPLEMENT UNTUK REMAJA ADA MASALAH HAID LAMBAT AGAR KEMBALI NORMAL

Assalammualaikum...

Ingat tak kali pertama korang datang hadi waktu umur berapa? Kalau dulu kebanyakkan remaja ni masa masuk darjah 5 atau 6 dah datang haid kan. Tapi jangan terkejut ada je remaja sekarang yang dah datang haid awal dari tu.



Bukan kita sahaja yang dah berkahwin alami masalah haid lambat tapi remaja pun boleh alami masalah yang sama. Ikutkan ni semua disebabkan faktor hormon,tekanan dan banyak lagi.

Bagi remaja ni atau bujang la, banyak yang alami masalah tekanan. Stress dengan kerja, study,dengan boyfriend..hehehe. Tipu la kalau tak pernah stress dengan boyfriend tu. Nak putus la..jeling awek lain la. Menggatal la. Ala Ida dah alami semua tu. Boyfriend Ida itu la en suami sekarang.hahaha. Dah berapa kali putus pun...hehehe.

Image result for punca haid lambat

Bila stress ni akan ada kaitan dengan hormon. Hormon kita jadi tak stabil, rasa nak marah, semua ada. Lepas tu mula la nak makan banyak. Tak pasal-pasal naik pula la 2kg dalam masa 1 minggu.Hah.itu pun boleh menyebabkan haid lambat datang.

Dah jangan lupa kalau kita ada masalah kesihatan atau penyakit juga boleh menyebabkan punca masalah haid lambat ni.


Kenapa GLA complex sangat bagus untuk remaja atau wanita-wanita yang alami masalah haid lambat atau tak teratur ni?

Setiap kapsul mengandungi lebih 300mg GLA yg mana ianya sumber terbaik Omega-6. Ia digabungkan dengan minyak sunflower dan vitamin E untnk tingkatkan keberkesanan dan kestabilan. 

Jadi bila hormon dah stabil, fungsi badan pun dah seimbang secara tak langsung masalah haid lambat pun boleh dibetulkan semula agar kembali normal..yeay 

Klik di sini untuk pembelian dengan segera







Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:


(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Email : chintashoope@gmail.com
No Id: 1074293

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya

No comments:

Post a Comment

Followers

social network

APDM SAPS