11:30:00 PM

OFFER BUY 1 FREE 1 DATANG LAGI

by , in
Assalammualaikum...

Alhamdulillah...dah selesai closing malam tadi dengan jayanya walaupun tak capai target tapi takpe..insyaallah bulan ni akan lepas juga target.


Image result for february

Bulan ni lagi gempar,promosi beli 1 percuma 1 datang lagi. Sesuai sangat la siapa pengguna tegar produk Alfalfa dan Lecithin ni. Dan jangan risau juga..promosi Ostematrix datang lagi..wah...banyakknya yang best ni. Semua favaourite Ida ni...huawhuwa..





Jadi siapa yang nak order tu, klik je kat bawah ni atau nak direct order dari Ida pun boleh



Offer Alfalfa (s) 330biji <klik sini>
Offer Alfalfa (L) 700biji <klik sini>
Offer Lecithin <klik sini>
Twinpack Ostematrix <klik sini>
Ostematrix beli 6 percuma 1 <klik sini>
Vitalea kids beli 3 percuma 1 <klik sini>


Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Email : chintashoope@gmail.com
No Id: 1074293

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya
10:46:00 AM

PENGALAMAN PERTAMA MENJADIKAN KITA TERUS MAJU

by , in
Assalammualaikum..

Pengalaman pertama dalam hidup kita menjadi punca kita terus up ke atas dan menjadi inspirasi kepada orang lain..

Betul tak?




Pengalaman kita jatuh terduduk..takde siapa yang menolong menjadikan kita lebih kuat..terus bangkit dan akhirnya berjaya..kemudian kisah kita dikongsikan kepada orang lain..Kita menjadi sumber inspirasi diorang pula utk berjaya..

Contoh terdekat..anak-anak..

Apa yang kita lakukan anak-anak akan ikut..apa yang dilihat..apa yang dia dengar..kerana apa? Sebab kita la sumber inspirasi diorang..guru yang paling dia akan selalu bersama..

Sebab itu la..sentiasa berhati-hati dengan apa yang kita cakap..Tahu kan kata mak ayah ni satu doa..

Sama juga dengan pengalaman menyusukan anak. Pengalaman Ida menyusukan Asyraf dulu macam-macam ada. Susu kurang, anak nursing strike, muntah susu, ruam..macam-macam. Tapi alhamdulillah berkat doa dan sabar dapat juga susukan sehingga 2 tahun.

Pengalaman pertama susukan Asyraf pantang makan seafood sebab dia alergik. Susu lembu tak boleh minum dan doktor kata kena bagi susu selain susu lembu. Alergik die naik merah..sampai bernanah..

Sebab itu la time Aqil buat benda yang sama. Tapi alhamdulillah Aqil takde alergik tapi Ida masih tak berani takut jadi macam Asyraf dulu.

Dan pengalaman menyusukan anak ini la Ida kongsikan pula pada kawan2 supaya menjadi lebih kuat , teruskan penyusuan susu ibu. insyaallah..ida boleh..korang pun boleh
8:07:00 PM

APA KORANG BUAT BILA RASA DOWN?

by , in
Assalammualaikum...

Kita pernah kan dalam satu masa rasa down...stress..rasa nak marah...

Tak kisah la sama ada orang tu kecikkan hati kita..sakitkan ati..mengutuk dan sebagianya..masa tu dalam hati memang rasa stress kan..



Apa yang korang buat?

Setelah lama macam-macam dugaan yang datang memang Ida kadang dah jadi lali..memang akan ada rasa marah dan kecewa..jadi apa yang terbaik

Tidur....hahaha

Dalam masa nak tidur..rehatkan diri tu..istighfar la banyak-banyak..kalau tak boleh tidur ambil wuduk dan baca al-quran..insyaallah...

Dan ada satu cara lagi nak praktikkan supaya diri tu tak rasa down ialah berpuasa..

Buat dulu baru korang tahu..hehe
2:36:00 PM

MAK TERKEJUT ANAK BALIK SEKOLAH BENGKAK MUKA KEMERAHAN

by , in
Assalammualaikum...

Sebut pasal alergik ni memang selalunya bermula dari turun temurun. Mak ayah atau salah seorang ada alergik, memang anak berkemungkinan akan ada juga masalah yang sama. Alergik ni boleh dikatakan tindakbalas sistem imun dengan penyebab alahan atau persekitaran.



Macam-macam penyebabnya contoh makanan seafood, belacan, susu lembu,susu soya..dan banyak lagi. Bila ada masalah alergik ni berkemungkinan juga akan ada masalah lain seperti asma atau diarhea. Sebab itu la bayi yang dilahirkan digalakkan diberikan susu ibu sekurang-kurangnya sehingga 6 bulan kerana ia membantu mengurangkan masalah alergi ni.


Image result for alergik

Bila seseorang yang ada alergik atau alahan ni, dia mempunyai daya tahan badan yang sangat sensitif. Kadang benda yang remeh pun boleh menyebabkan alergik contohnya habuk.

Si ibu ni yang terkejut melihat anaknya selepas balik ke sekolah tengok muka dan badan bengkak kemerah-merahan. Ibu mana yang tak risau kan. Jadi kali ni ibunya sediakan Nutriferon bagi membantu kuatkan sistem imun anaknya dari alahan tu.



Keadaan nampak teruk tapi alhamdulillah keesokkannya hari nya dan hilang bengkak kemerah-merahannya. Mungkin malam tu Nutriferon membantu untuk kurangkan masalah alergi yang ada dalam badan anaknya. Si ibu tak jadi nak bawa ke klinik.

Jadi bagi anak-anak atau mak ayah sendiri yang memang ada masalah alergik boleh la bekalkan Nutriferon. Yelah mana tahu kita makan di mana-mana ada benda yang memang kita trigger..tak boleh makan. Takkan la nak tanya tuan kedai kan masak letak apa. So baik buat persediaan.



Klik di sini untuk pembelian segera


Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:


(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Email : chintashoope@gmail.com
No Id: 1074293

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya
5:22:00 PM

6 TIPS BERCUTI DENGAN ANAK-ANAK

by , in
Assalammualaikum...

Senyuman yang dilihat pada anak-anak..diorang seronok kita pun akan rasa happy kan...tak kisah la badan penat pun asalkan anak-anak happy



Di sini Ida nak kongsikan 6 tips bercuti dengan anak-anak

1. Pastikan bawa bekalan dalam beg. Air masak atau biskut. Takut tak jumpa kedai makan boleh la bagi anak-anak sebagai alas perut. Air tu memang sentiasa bawa elak diorang kehausan,

2. Bawa la kain tangan. Biasa la nama pun budak-budak. Habis comot muka..berpeluh la. Elok juga kalau bawa juga tshirt kalau berpeluh sangat..rimas boleh la tukar. Kalau anak masih kecil bawala lampin dan nursing cover kalau masih menyusukan anak.

3. Prepare susu dalam kereta. Selalunya Ida memang jarang bawa. Sebab dah lepas susu kan. Kalau kat luar bagi diorang makan atau belikan je susu dutchlady kotak tu bagi minum. Kalau dulu masa kecil pun tak bawa sebab menyusu badan je.

4. Bawa la emergency kit. Ubat atau supplement. Biasala kalau anak-anak di luar ni terdedah dengan macam-macam. Habuk, asap, virus...jadi terbaik mesti la buat persediaan untuk kuatkan antibodi diorang.

5. Tidur seketika. Selalunya memang Ida akan bagi anak-anak tidur sekejap. Masa otw nak ke destinasi tu bagi diorang tidur sekejap dalam kereta. Sebabnya Ida taknak la nanti dah sampai kat tempat dituju tu diorang penat..mengantuk..bila dan jadi macam tu anak-anak mulala buat peel..so bercuti pun jadi macam tak best kan..

6. Bawa stroller atau baby carrier..Mungkin anak-anak masih kecil ke..perjalanan jauh. Tapi ida jarang guna stroller lebih suka guna baby carrier. Tambah kalau sesak dan tempat sempit. Takde la leceh kena tolak stroller plak kan. Ada baby carrier senang, taknak guna simpan je dalam beg. Muat ke? hahaha.muat je..sebab tu la Ida suka pakai beg besar..macam-macam ada dalam tu. Baby carrier jenama apa yang ida guna? boleh klik di sini 

https://mummysupplementshop.blogspot.my/2014/10/my-first-baby-carrier.html

so ini jelah tips ida nak kongsikan..boleh la share juga tips korang travel macam mana...
10:11:00 AM

"Pencarian Bloglist Sesi Mac-April 2017"

by , in
12:51:00 PM

KENAPA REZEKI SUSAH NAK MASUK?

by , in
Assalammualaikum...

Orang kata mudahnya nak menjemput rezeki tapi kenapa ada kalanya rezeki macam susah nak masuk..tersekat..

Dah ada tapi cepat habis...

Banyak sebabnya sebenarnya tanpa kita sedari.



1. Berkira nak buat kebaikan atau bersedekah. Maksudnya..kadang kala nak hantar makanan ke masjid. Berkira nak antar walaupun kuih tu baru berharga RM45 satu talam besar tu..Kerjaa-kerja amal..rasa macam membebankan..menyusahkan diri

2. Asyik mengeluh duit tak cukup. Bila dapat gaji..bising itu ni duit tak cukup..takde..dah habis.

3. Kurang beristighfar..suka marah-marah, panas baran. Nak melenting tak tentu pasal. Contoh kes pukul anak sebab mintak duit, lebih kurang macsm tu la.

4. Bila bersedekah..riak. Yeay aku lebih banyak dari orang tu..aku nak bagitahu orang la aku selalu bersedekah

5. Kurang bersyukur. Dalam hati tu sedikit pun takde rasa bersyukur dengan apa yang ada.

6. Selalu buat maksiat.Macam-macam jenis maksiat ni..mata..mulut..telinga..nauzubillah

7. Lupa tanggungjawab pada ibu ayah. Bergaduh antara adik beradik atau saudara..

8. Tak jaga hubungan dengan-Nya..Ini la sebenarnya paling utama. Nak solat ala kadar..lepas solat langsung taknak selawat ke..istighfar ke..baca doa cepat-cepat tutup sejadah...buka facebook. Baca al-quran jauh sekali dan banyak lagi sebenarnya.

Jadi senang kata..jagala hubungan kita dengan-Nya insyaallah akan dipermudahkan urusan.
11:02:00 AM

3 CARA MUDAH AGAR LUKA BERSALIN CEPAT SEMBUH

by , in
Assalammualaikum..

Lega rasanya bila anak yang dikandung..bawa selama 9 bilan ni akhirnya selamat dilahirkan. Masa tu rasa sakit bersalin semuanya hilang macam tu je. Tapi ada satu perkara yang ramai ibu-ibu gelisah iaitu bila luka bersalin lambat sembuh.




Ikut pada pengalaman ramai ibu-ibu termasuk Ida la. Kalau dalam 2 minggu selepas bersalin memang luka akan sembuh dengan baik. Maknanya takde la sampai terkoyak balik. Tapi paling seksa bila luka bersalin ni masih tak sembuh sehingga hari ke 40.

Image result for cara luka bersalin cepat sembuh

Kalau orang-orang tua cukup pantang kalau bersalin, jalan sana sini sebabnya risau perkara macam ni la. Luka tak sembuh lepas tu terkoyak.Kang tak pasal-pasal kena jahit sekali lagi.Oh..no..no.



Sebenarnya banyak cara mudah agar luka bersalin cepat sembuh sama ada cara moden atau tradisional.


3 CARA MUDAH AGAR LUKA BERSALIN CEPAT SEMBUH


1. Makan ikan haruan. Ini antara lauk berpantang paling best la kalai bagi Ida.hehe. Tapi sekarang susah la nak jumpa. Ikan haruan ni goreng panas-panas atau buat sup memang sedap. Dalam ikan haruan ni ada zinc yang sangat bagus untuk sembuhkan luka dengan cepat.

2. Pengambilan buah sunquick. Buah oren, mandarin, sunquick ada vitamin C yang selalu ibu-ibu berpantan akan ambil supaya luka bersalin cepat sembuh. Malah ia membantu agar luka tu tak berdarah kembali.

3. Pengambilan Vivix shaklee membantu agar luka cepat sembuh. Ini kerana ia membantu memperbaiki sel dari dalam. Secara tak langsung bukan sahaja luka je sembuh malah badan pun bertenaga lain macam je.

Nak Luka Pantang Cepat Sangat Sembuh, Walaupun Caesar? from iReach HD on Vimeo.




Klik di sini untuk pembelian segera



Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Email : chintashoope@gmail.com
No Id: 1074293

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya
1:56:00 PM

BERNIAGA SIAPA TAKNAK UNTUNG

by , in
Assalammualaikum...

Berbisnes siapa yang takanak untung kan..

Itu la sebenarnya bila berbisnes ni..nak tambah pendapatan..nak ada untung



Tapi bagaimana nak memaksimumkan keuntungan?

Mestila dengan usaha yang keras..berdoa..dan konsisten
Takkan ada duit jatuh ke riba kalau sekadar berdoa tapi tiada usaha..bab kata goyang kaki..duit masuk

No..no..no

Tiada istilah goyang kaki dalam bisnes ni..semua mesti ada usaha..

Pergi kelas..belajar..cari ilmu..marketing..semua tu usaha..

Tengok la usahawan yang berjaya..macam mana diorang usaha..susah tak, boleh tak kita jadi sekuat tu

Dan jangan lupa berusaha untuk meminta dari -Nya..utk dekatkan diri dengan-Nya..sebab apa sebab Dia la yang Pemberi rezeki kepada kita

Dengar kan orang kata..rezeki tak salah alamat..ramai je peniaga jual barang yang sama tapi kenapa orang tu tetap beli dengan kita. Sebab dah tertulis orang tu rezeki kita

Jadi jangan goyang kaki sahaja kalau nak dapatkan untung yang besar.
2:38:00 PM

VIRAL KISAH TUDUNG RM800

by , in
Assalammualaikum...

Viral kisah tudung RM800 sold out dalam masa 5 minit!!


Cerita ni dah lama dari bulan lepas...Saja je Ida nak kongsikan



Dengar khabar itu dah dikatakan murah sebab harga asal pun dah RM1K++ fuhhh..berpuluh mak...katanya ada 200biji swarovski.

Nak tahu juga yang membeli tu kira tak agaknya ada berapa mata berlian dalam tu.cukup tak..kalau tak cukup pergi mintak tambah balik..hehe

Tudung semahal mana pun lama-lama pakai dan basuh lusuh juga..akan berkoyak juga sebab korang pin kan tudung tu kan.

Tapi ikutkan itu la rakyat Malaysia bila famous..artis itu ini pakai dan keluarkan produk..laju je nak membeli tak kisah la berapa pun harganya..ada tu sampai sanggup berhutang sebab nak dapatkan barang idaman...

Tapi Ida anggap mungkin diorang lebih berkemampuan..tak kisah pun setakat harga tudung RM800 tu..apa la sangat kan..duit poket berkepuk-kepuk asal boleh ikut trend..tapi pemakaian tak menutup aurat pun tak guna jugak.

Jadi no wonder la kalau ada gst ke tidak..rakyat Malaysia boleh lagi berbelanja mewah..tapi kalau minyak naik kemain penuh juga station minyak tu macam la minyak tu tahan bertahun-tahun..hehe

Suka hati korang la..asalkan tak kacau duit orang lain (kot la ada yg meminjam kan) dan jangan berlebihan atau terlalu taksub..


Berbelanja biar la berpada-pada. Ikut pada kemampuan masing-masing k...
11:17:00 AM

4 CARA NAIKKAN HB PADA IBU HAMIL DENGAN CEPAT

by , in
Assalammualaikum...

Ibu hamil ni kebanyakkannya tak lari dengan masalah hb low. Ada tu sehingga saat dah nak bersalin pun hb masih rendah lagi. Ibu hamil jangan abaikan kalau ada masalah hb low ni, Bukan sahaja ibu-ibu hamil sahaja berisiko malah anak dalam kandungan juga berisiko.




Banyak punca sebenarnya berlakunya masalah hb low ni seperti dehidrsi, kekurangan darah, masalah jantung, gangguan pembentukan sel darah, gangguan hormon dan paling penting ibu sendiri kekurangan zat dalam badan.



Sebab itu la semasa hamil zat dan nutrisi dalam badan si ibu mestila mencukupi. Elakkan makanan atau minuman yang tak sihat sepanjang kehamilan.


Image result for anemia pregnancy

4 CARA NAIKKAN HB LOW PADA IBU HAMIL DENGAN CEPAT

1. Pemakanan mestilah penting. Banyakkan makan makanan yang tinggi zat besi. Antara makanan tambah darah seperti daging merah, kerang,hati, brokoli, bayam,pisang telur, kismis,kurma,madu dan banyak lagi.

2. Pengambilan makanan yang kaya vitamin c seperti oren strawberry dan banyak lagi sebenarnya sangat bagus sebab membantu menyerap zat besi dengan lebih baik dan berkesan.

3. Rehat dan tidur yang secukupnya. Semua ibu-ibu hamil yang ada masalah hb low ni atau anemia memang disarankan untuk rehat dengan cukup. Tidur yang lebih lena membantu menstabilkan darah dalam badan.

4.  Pengambilan supplement. Jika apa yang dah disarankan oleh doktor masih tidak membantu, ramai juga doktor yang sarankan pula untuk mengambil supplement atau makanan tambahan ni. Dah banyak produk dalam pasaran yang membantu ibu-ibu hamil naikkan hb dengan cepat.

Anemia Ibu Hamil ni Dah Warded Pun Degil - Nasib Kakak Garang from iReach HD on Vimeo.




Klik di sini untuk pembelian segera


Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Email : chintashoope@gmail.com
No Id: 1074293

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya


7:54:00 PM

PENING MENCARI PRODUK SHAKLEE UNTUK KURUS??

by , in
Assalammualaikum...

Merata-rata produk untuk kuruskan badan yang ada dalam pasaran Malaysia sekarang. Tak kisah dalam bentuk pil, susu serbuk dan sebagainya. Kalau citer bab kuruskan badan memang menjadi hot selling dalam mana-mana jenama pun.



Siapa yang taknak kuruskan badan, nak badan selim-melim macam kerengga (eh ada ke). Tapi sebenarnya faktor sebenar nak kuruskan badan ni sebenarnya untuk badan sihat, rasa lebih ringan. Sebab bila berat badan berlebihan ni boleh mendatangkan masalah kesihatan lain seperti darah tinggi, kencing manis dan sakit-sakit badan.


Shaklee juga ada produk untuk kuruskan badan. Tapi ramai sebenarnya yang pening sebab Shaklee ni ada banyak produk sebab itu la bila nak beli sangat disarankan supaya berbual sendiri dengan pengedar Shaklee yang sah macam Ida.hehehe


Ini full pakej set Kurus Shaklee. Ada yang tanya wajib amik semua ke? Itu sebenarnya terpulang pada bajet masing-masing. Takde paksaan pun. Tapi more is better. Nak nampak kesan lebih baik mestila amik full pakej punya betul tak?

Tapi bagi yang nak kuruskan badan atau menyusukan anak ni kena ingat jangan harapkan pada supplement sahaja. Sebab supplement ni makanan tambahan, hanya membantu melengkapkan nutrisi atau fungsi yang tak lengkap dalam badan.

Image result for ideal weight

Kalau amik produk kuruskan badan tapi makan taknak jaga, stress je pun tak boleh juga. Sebab itu la kena seimbangkan. Betul tak?



Jadi sesiapa yang cari produk Shaklee untuk kurus yang selamat diambil boleh la hubungi Ida. Jangan risau, Ida akan guide korang siap bagi list menu makanan lagi.hehehe. Guide sampai korang dapat berat badan ideal yang korang nak.

Klik di sini untuk pembelian segera


Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Email : chintashoope@gmail.com
No Id: 1074293

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya
4:29:00 PM

HOMEMADE:TOMATO SEBAGAI TONER?

by , in
Assalammualaikum...

Semua orang mesti ada skincare sendiri untuk toner pencuci muka dan sebagainya kan. Ada orang hanya menggunakan pencuci muka dan krim muka sahaja. Macam Ida.hehehe.


Al maklum la kan kadang tu asyik terlupa atau malas nak pakai toner. Boleh ke?hahaha. Hari ni Ida nak kongsikan gunakan tomato sebagai toner.

Image result for tomato

Sebelum ni memang Ida hanya suka ais kiub je gantikan toner selepas mencuci muka atau scrub tapi Ida baru teringat dulu ada artis Mas Idayu kongsikan die gunaka buah tomato untuk mencuci muka.

Serius kalau tengok muka die memang cantik je kan. Die guna tomato semata-mata die ramas sampai hancur lepas tu buat cuci muka.

So Ida cuba dengan cara menjimatkan pula buat ais kiub tomato.



Bahan-bahan die mudahnya sedikit air dan buah tomato. Korang blender je sampai hancur lepas tu letak dalam bekas ais kiub tu dan bekukan.

Setiap kali lepas cuci muka, nanti gosok la muka tu. Termakan pun takpe..tomato kan.heheh


Tapi Ida perasan sejak Ida buat macam tu, bila ada jerawat timbul..kalau gosok memang jerawat cepat kecut dan tanpa tinggalkan parut.

Sebabnya setiap kali sebelum period memang selalu jerawat akan timbul seketul kat muka ni. Tapi sejak buat toner air kiub tomato ni, jerawat jadi cepat kecut.


Korang yang tak pakai toner boleh la cuba guna cara semulajadi ni pula. Mana tahu ok kan..

Hope membantu!
10:31:00 AM

SEMUANYA DARI ZERO

by , in
Assalammualaikum...

Semuanya dari zero...

Dulu Ida langsung tak tahu bab marketing..bab blog ni..semuanya zero la orang kata



Tapi bila berbisnes ni mula belajar skit-skit..sampai boleh tolong ajarkan orang lain..kelas offlline susah nak join..kita join kelas online..semuanya boleh sekarang..telegram tau whatsapp pun boleh belajar ilmu-ilmu marketing dan blogging ni...

Tak tahu boleh tanya..yg lain cuba godek-godek belajar sendiri..Belajar tak susah tapi nak taknak je...

Ada masa skit kita belajar skit..ada masa lebih kita belajar lebih..bila jadi ibu-ibu ni...masak..anak-anak pun kena ingat bukannya boleh dok depan laptop 24jam...

buku-buku dulu tak suka sangat membaca sekarang jadi suka..membaca tu kan jambatan ilmu..bagi otak tu fresh...positif..try la membaca


Semoga korang teruskan semangat k...
1:21:00 PM

5 KRITERIA PEMILIHAN PRODUK KECANTIKAN

by , in
Assalammualaikum...

Berlambak produk kecantikan di pasaran sekarang ni sampai kita ni jadi rambang mata..

Kalau google kemain banyak testimoni yang akan keluar


Jenama dari Malaysia..indonesia, thailand la semua nya ada tapi tak semua bersesuaian dengan kita. Sebab itu la kita ni kena bijak memilih produk


Di sini Ida nak kongsikan 5 kriteria pemilihan prod
uk kecantikan dengan betul.

1. Produk halal. Ini memang la kena tengok la. Kita ni orang Islam..melayu kena la elakkan dari produk yang ada lelamak "pig" dan lain-lain.

2. Produk ada kelulusan KKM..Ini juga kena check supaya produk yang digunakan bebas dari bahan merkuri. So berhati-hati la dengan produk yang berkesan dalam masa 3 hari ke..5 hari ke. Kekadang tu ada je produk yang masih dikeluarkan dalam pasaran walaupun ada bahan merkuri ( ni korang faham sendiri la ye)

3. Disebabkan kulit Ida jenis agak sensitif so memang Ida agak berhati=hati dalam membeli produk apa-apa pun. Jadi Ida lebih sukakan jenis semulajadi..organik la.

4. Jenis selesa dan mudah. Bab produk kecantikan contohnya krim muka ni memang Ida agak memilih. Tak suka jenis krim pekat likat macam tu sebabnya dulu Ida pernah guna dan kulit jadi bertompok-tompok,comot dan tak sekata. Kalau tengok bawah cahaya matahari akan nampak la..tambah kulit Ida pun bukan putih sangat la..so akan nampak. Sebab itu la ida suka krim yang jenis cair. Lembut dan mudah diserap pada kulit.

5. Periksa bahan-bahan yang digunakan. Tak kisah la produk kecantikan atau supplement. Rajin-rajinkan la reseacrh bahan-bahan yang digunakan dalam setiap produk. Jangan la sebab artis pakai korang pun terus rembat beli tanpa fikir panjang. Mentang-mentang la kulit artis ni semuanya cantik kan..

Ini sahaja yang Ida nak kongsikan. Mungkin ada yang nak tambah boleh la taip di komen. Mana tahu ada Ida terlepas pandang...
12:23:00 PM

AWAS!BAHAYA HIPERTIROID BOLEH MEMBAWA MAUT

by , in
Assalammualaikum..

Hipertiroidisme atau hipertiroid ni adalah suatu keadaan di mana kelenjar tiroid menghasilkan terlalu banyak tiroksin hormon. Dan mengikut beberapa sumber ia selalunya berlaku pada kaum wanita antara nisbah 4 menyerang pada wanita yang berumur 20 tahun ke atas.



Hipertiroid ini apabila hormon tiroid T3 dan T4 didapati lebih tinggi daripada orang biasa. 

Antara penyebab penyakit ini ialah :

- Grave’s disease. Antibodi di dalam badan menyebabkan tiroid membesar dan mengeluarkan lebih hormon. Selalunya semua (atau sebahagian besar) sel tiroid orang yang menghidapi penyakit ini mengeluarkan hormon berlebihan

- Thyroiditis (tiroid bengkak). Selalunya keadaan ini boleh elok sendiri

- Toxic nodule goitre. Terlalu banyak iodin di dalam makanan



Image result for bahaya hipertiroid


Tanda-tanda orang yang menghidapi hipertiroidisme:
  • Bengkak di leher
  • Cirit birit
  • Degupan jantung bertambah, sentiasa berdebar-debar
  • Gementar dan gelisah, terketar-ketar
  • Haid tidak teratur, kurang atau tidak datang
  • Kesuburan turun
  • Penumpuan kurang
  • Mata menjadi besar (bulging)
  • Angin yang tidak menentu
  • Kejang otot
  • Osteoporosis (kereputan tulang)
  • Pengeluaran peluh banyak
  • Suhu badan naik, tak tahan panas
  • Rambut tidak kuat
  • Sukar bernafas
  • Sukar tidur
  • Tekanan darah naik
  • Turun berat badan secara tiba-tiba
  • Lemah
Rawatan hipertiroid

1. Ubat-ubatan anti-tiroid dan iodin radioaktif untuk melambatkan pengeluaran hormon tiroid. 

2. Pembedahan dengan membuang sebahagian atau kesemua daripada kelenjar tiroid. 

Kebanyakkan akan bertindakbalas dengan baik jika dirawat dengan lebih awal. Ia akan lebih teruk jika diabaikan terutamanya bagi wanita yang mengandung.

Ini kerana wanita bergandung boleh berisiko kepada keguguran, lahir anak premature atau berat badan kurang dan meningkatkan tekanan darah tinggi.


Jadi siapa ada tanda-tanda macam ni segera la berjumpa doktor dan buat pemeriksaan sebelum lebih teruk nanti. Malah ada juga hipertiroid ni membawa maut.

Klik di sini untuk pembelian segera


Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Email : chintashoope@gmail.com
No Id: 1074293

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya
9:46:00 AM

APA KEBAIKAN ANGGUR MUSCADINE?

by , in
Assalammualaikum...

Anggur muscadine salah satu bahan yg terkandung dalam Vivix shaklee di mana ia ada polifenol yg dipercayai oleh ahli sains yg sangat bagus untuk kesihatan.



Salah satu kebaikan anggur muscadine ni ialah membantu mengawal berat badan
.

Ini kerana sifatnya ia tinggi fiber dan air membantu utk perut rasa lebih cepat kenyang. Senang kata anggur muscadine ni membantu menyekat selera makan kita dari pengambilan kalori atau gula yang berlebihan dalam badan.
.

Merujuk kepada American Heart Association, apabila pengambilan kalori berlebihan boleh menyebabkan risiko kepada obesiti, tekanan darah tinggi, kolestrol dan banyak lagi
.


Dan ada banyak lagi kebaikannya selain mengawal berat badan. Tu belum masuk lagi 3 bahan lain yang ada dalam Vivix ni.






.
7:53:00 PM

6 CARA MERAWAT BATU KARANG DENGAN MUDAH

by , in
Assalammualaikum...

Batu karang ni selalunya berlaku pada kaum lelaki dan boleh juga berlaku pada kaum wanita. Batu karang ni berkaitan dengan buah pinggang. Kalau ada batu karang jadi ni menunjukkan ada masalah pada buah pinggang.


Banyak sebenarnya punca masalah batu karang ni dan salah satu punca utamanya ialah kekurangan air. Bila kita kurang minum air, air kencing kita akan menjadi pekat. Jadi kepekatan tu akan menyebabkan terbentuknya kristal. Bukan kristal berharga ye yang ala-ala maca berlian tu tapi kristal yang merosakkan buah pinggang.



Selain tu masalah jangkitan pada salur kencing dan pembesaran saluran prostat juga punca boleh berlakunya masalah batu karang ni.

Image result for cara merawat batu karang

Cara merawat batu karang dengan mudah


1. Pengambilan cuka epal. Ada petua cakap minum 4 kali sehari dalam masa 5 hari. Jadi setiap kali masa nak makan tu minum segelas cuka epal.

2. Pengambilan jus delima. Ida tak tahu kalau kat pasaran ada jual ke tak tapi kalau delima Ida kenal satu produk pati delima Gulsan. Memang masa mengandung pun elok amik.

3. Makan makanan yang serat tinggi seperti sayur-sayuran. 

4. Jaukan makanan berproses ni. Junk food ke..fast food ke. Sila hentikan.

5. Air bikarbonat ke..kopi ke..teh ke. Sila juga elakkan. Baik minu air kosong je lagi bagus untuk kesihatan.

6. Pengambilan supplement


Vivix adalah supplement anti radang yang sangat baik untuk mengurangkan keradangan yang disebabkan oleh radikal bebas yang boleh menyebabkan pembentukan batu karang. Vivix juga supplement anti penuaan yang terbaik di dunia yang terbukti boleh mengurangkan risiko penyakit kronik.

Tak salah kalau nak cari alternatif untuk merawat batu karang ni. Apa-apa sila rujuk dengan doktor sebelum buat keputusan.

Klik di sini untuk pembelian segera

Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Email : chintashoope@gmail.com
No Id: 1074293

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya


10:39:00 AM

STRESS!! APA NAK BUAT??

by , in
Assalammualaikum...

Kelebihan atau kekurangan akan menyebabkan ketidakseimbangan vitamin B dalam tubuh...

Apa ketidakseimbangannya?

Anemia, tak fokus, memori loss,migrain,sengugut,pening, mabuk, sakit kepala dan banyak lagi..
semua ni akan menyebabkan

STRESS!!



Kenapa mesti Bcomplex sebabnya ia mengandungi 8 komponen penting vitaminB yang diperlukan oleh tubuh
( B1, B2, B3, B5, B6, B12, asid folik dan biotin )

Bagaimana ia melawan stress/tekanan?`


Ia akan membantu memastikan kesihan fungsi saraf seimbang dan merangsang peredaran darah supaya lebih baik.

Dan jangan risau vitamim B ini larut air so kalau terlebih ia akan disingkirkan melalui sistem pencernaan.

B1 thiamin - menggalakkan pertumbuhan dan merangsang fungsi otak, membantu kesihatan sistem saraf, mencegah kelesuan, meningkatkan stamina, membantu meningkatkan sistem pencernaan dan metabolisma

B3: Niacin - Membantu mengurangkan kolestrol dalam darah. Kajian menunjukkan kekurangan Vitamin B3 boleh menyebabkan kemurungan dan boleh mendorong kepada sakit mental

B5: Pantothenic acid - Membantu mengurangkan stress /tekanan

B6: Pyridoxin - Mengawal serotonin di dalam otak kerana ketidakseimbanagn serotonin akan mendorong kepada kemurungan

B9: folic acid - Vitamin B9 dapat membantu fungsi neurotransmitter juga dapat mengurangkan tekanan


Kalau korang selalu sangat stress makan la bcomplex insyaallah membantu kurangkan stress korang tu.hehehe

Followers