PENJAGAAN LUARAN DENGAN GET CLEAN HOME CARE SET

3:24:00 PM

Assalammualaikum...

Korang tahu kan semua bahan pencuci di pasaran mengandungi bahan kimia yang boleh merosakkan kulit dan sistem dalam badan kita. Kalau nak basuh baju bayi pun korang akan menjadi pencuci yang sesuai untuk bayi kan.



Image result for fresh laundry shaklee

Ini Ida nak bagitahu korang bahan pencuci dari Shaklee yang dijamin selamat untuk korang dan alam sekitar.




Set Get Clean Home Shaklee mengandungi rangkaian produk seperti :
✔️Basic H 
✔️Soft Fabric 
✔️Fresh Laundry
✔️Hand Dish Wash

KENAPA PERLU MEMILIH GET CLEAN HOME SHAKLEE?


~ Tiada bahan kimia, Tidak bertoksik, Tanpa gas beracun, Tanpa bahan pewangi,

~ ph seimbang, Tanpa klorin, Menanggalkan kotoran berminyak dan Kepekatan berganda.

Jangan ingat Shaklee hanya keluarkan supplement untuk kesihatan sahaja, malah juga titikberatkan penjagaan luaran. 


GET CLEAN CONCENTRATE SET yang sememangnya:


✔️Natural
✔️Biodegradable
✔️Concentrated
✔️Hypoallergenic
✔️No phosphates
✔️No chlorine


1) FRESH LAUNDRY CONCENTRATE SHAKLEE






Apa kata orang ramai yang teruja dengan produk ni?

✔ Bila buka je plastik sabun, bau yang menusuk lembut dan tak buat saya sakit tekak
✔ Saya hanya perlu guna 1tbsp untuk muatan 8kg cucian biasa
✔ Kain yang dicuci semakin kelihatan baru saban hari (not like some where warna makin pudar dan kain cepat mereput)
✔ Bila cuci baju kerja husband, I tak perlu spray prewash spray. (*kekadang spray pun tak hilang daki)
✔ Dah tak risau kulit alergi bila pakai kain yang dicuci dengan Fresh Laundry Concentrate Shaklee

Tahukah Anda?

Kebanyakan serbuk pencuci mengandungi bahan perengsa yang boleh meresap ke dalam badan melalui kulit atau sistem pernafasan dan mengakibatkan reaksi alahan. 


Triethanolamine dodecylbenzenesulfonate merupakan salah satu sejenis bahan perengsa yang disenaraikan oleh EPA (Pertubuhan Pemuliharaan Alam Sekitar Amerika) sebagai bahan berbahaya.

Bersentuhan dengannya mampu menyebabkan kerengsaan atau kesan terbakar pada kulit dan mata manakala sentiasa terhidunya pula akan merengsakan hidung, kerongkong dan paru-paru seterusnya membawa kepada masalah batuk, asma atau sesak nafas. Kulit yang bersentuhan dengannya akan menjadi kering, gatal dan mengakibatkan masalah alergi kronik dan ruam.


Fresh Laundry Concentrated tidak mengandungi bahan-bahan tersebut mahupun bahan-bahan berbahaya yang lain.

2)SOFT FABRIC CONCENTRATE




Soft Fabric Concentrate merupakan pelembut baju yang diekstrak secara semulajadi tanpa toksik, fosfat dan bahan kimia yang berbahaya


Ia menjadikan cucian baju anda lebih lembut, wangi, kurang kedutan dan paling penting sangat mesra tangan dan alam

3) BASIC H CONCENTRATE SHAKLEE





Ciri-ciri utama Basic H2o:


-Kepekatan yang tinggi - 16 auns (473ml) dan boleh dibancuh sehingga kepada 48 gelen (182 liter) larutan pembersih berkuasa apabila dilarut dengan air


-Pembersih serbaguna dan berkuasa menghilangkan kotoran, gris, dan kotoran dari mana-mana permukaan dan boleh ditanggalkan.

Bancuh mengikut arahan


~Tidak perlu dibilas, tiada kesan comot, dan tiada kesan calar.
~Tanpa Toksik
~Asli
~Surfaktan biodegradasi

Panduan cara bancuhan:

Pembersihan biasa
✔️16oz botol kecil ini mampu menghasilkan sehingga 48 gelen bancuhan yang selamat namun benar-benar berkuasa
✔️Untuk pembersihan serba guna, tambah 1/4 sudu besar ke dalam 16oz air -bancuh dalam Spray bottle
✔️Mencuci tingkap dan cermin - 2 titisan mix with 16oz water in Spray Bottle
✔️Lantai - 1 sudu besar mix with 1 gelen air

Menanggalkan gris
✔️microwave oven dan dapur - 1 setengah sudu besar mix with 16oz air ( in Spray Bottle)
gris enjin, tapak periuk atau kuali - 2 oz Basic H with 1 gelen air

Lain -lain kegunaan:


✔️Anti kutu
✔️Melegakan ekzema
✔️Melegakan gigitan serangga
✔️Pencuci sayuran dan buah-buahan. ✔️Menghilangkan racun rumpai, kekotoran dan lilin makanan Baja tumbuhan


4) HAND DISHWASH CONCENTRATE SHAKLEE




Get Clean Dish Wash ternyata:


• Lembut pada tangan
• Semulajadi, berasaskan tumbuh-tumbuhan
• Tahan lama kerana kepekatannya..mmg betul
• Menjadikan pinggan bersih berkilau
• Hanya beberapa titisan dapat mencuci timbunan pingan mangkuk di dalam sinki

Tahukah Anda?


Sesetengah pencuci pinggan mangkuk mengandungi surfaktan yang berasaskan petroleum dan bahan pencuci seperti Diethanolamine dan sodium dedecylbenzensulfonate. Kedua-dua kandungan tersebut boleh merengsakan kulit dan mata. DishWash Concentrated tidak mengandungi bahan-bahan tersebut mahupun bahan-bahan berbahaya yang lain.



Klik di sini untuk pembelian Get Clean Home Care Set dengan segera




Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Email : chintashoope@gmail.com
No Id: 1074293

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya


You Might Also Like

0 comments

Followers

TRAVEL DESTINATION

GRUP MAMA BLOGGERS MALAYSIA (GMBM)

GRUP MAMA BLOGGERS MALAYSIA (GMBM)