SIAPA IDOLA KORANG?

3:52:00 PM

Assalammualaikum...

Idola? Siapa? Ada ke?


Image result for idol

Idola Ida?

hmmm..siapa ye?


kalau insan terdekat bab berbisnes ni ibu Ida sendiri. Memang suka berniaga, cuma skrg die bnyk dapat kontrak buat kerja2 site ni..die pernah pesan pada Ida " walaupun hanya ada rm10 je dlm dompet kita, bg je kalau terjumpa org yg memerlukan"..inysyaallah Allah akan gantikan yg lebih baik..

Idola yang jauh yang die tak kenal Ida..heheh Datuk Aliff Syukri Terlajak Laris..

Suka dengan ketabahan die dan kekuatan dia dalam bisnes ni...Dari jualan die booth biasa je sekarang tengok la macam mana die berjaya. Rendah diri..rumah besar pun hidup dengan keadaan sederhana..kalau tak takkan la sampai makan duiran sambil sila kaki kat airport pun die redah je kan..hehehe

Idola bab bisnes Shaklee ni...Master Lyna..

First time jumpa tahun lepas di Kuantan masa ada kelas ASB kat sana. Terkedu jumpa sampai malu nak bercakap sebab tak percaya. Memang teringin sangat nak jumpa.
Kagum die keberanian dia yang sanggup berhenti kerja sebagai enginneer petronas yang dah gaji beribu-ribu tu demi anak dan akhirnya berjaya dapat income melebihi gaji Petronas die dulu..macam mana kekuatan die menjaga anak yang dilahirkan pramatang..suka tengok diorang sekeluarga backpacker sana sini walaupun ada anak kecil...

siapa kata ada anak tak boleh nak backpacker, tak boleh nak camping, nak travel..semua tu alasan je. nak seribu daya taknak seribu dalih...kalau dok ada alasan je sampai bila pun memang tak boleh buat..

Siapa idola korang untuk berjaya?

You Might Also Like

2 comments

  1. kalau husna, mestilaa mama abah husna.. diorang pasti buat yg terbaik utk anak².. itulaa mak ayah kan, mesti nak tgk yg terbaik dr anak² diorang..

    ReplyDelete

Followers

TRAVEL DESTINATION

GRUP MAMA BLOGGERS MALAYSIA (GMBM)

GRUP MAMA BLOGGERS MALAYSIA (GMBM)