CARA HILANGKAN BATUK BERKAHAK ANAK-ANAK DENGAN BERKESAN

11:07:00 AM

Assalammualaikum...

Bila batuk biasa tu perkara normal, tapi bila mula batuk berkahak ini akan membahayakan terutamanya anak-anak kerana boleh menyebabkan jangkitan paru-paru dan asma.





Kita pun tahu kan, kanak-kanak bawah 1 tahun tidak diberikan ubat batuk kerana keadaan antibodi masih lemah. Jadi ada alternatif lain yang boleh membantu hilangkan batuk kahak anak-anak dengan berkesan.

Cara pertama yang selalu Ida buat ialah dengan menggunakan minyak bawang putih. Kalau masih kecil ada cara dengan buat steam bawang putih tapi anak-anak Ida tak boleh..melalak die so Ida hanya sapukan sahaja.

Caranya:

Ambil 3-4 ulas bawang putih diketuk dan bakar sedikit atas api. Tenyeh bawang putih tu atas pinggan dan campurkan dengan minyak. Tak kisah la apa-apa minyak, jangan minyak panas plak. Bawang putih tu dah panas kang lagi panas plak kat anak. Lepas tu sapukan sahaja pada dada, tapak kaki, belakang anak-anak. Insyaallah...kahak tu akan keluar melalui najis atau muntah.



Kalau melalui steam bawang putih tu. Ketuk bawang putih dan dimasukkan ke dalam besen yang berisi air suam-suam panas. Ida tak pernah buat, so Ida kongsikan gambar dalam google je

Image result for cara hilangkan batuk kahak

kreadit: butikgebugebu

Selain itu pengambilan Omega Guard juga membantu untuk hilangkan batuk kahak anak-anak ni. Kalau umur 1 tahun ke atas dah boleh makan tapi kalau bawah 1 tahun. Ibu yang menyusukan anak la yang makan ye..Jangan nak bagi anak bawah 1 tahun pula yang makan.

Tapi ada juga anak yang tak boleh telan Omega guard sebab bau ikan yang agak kuat tapi jangan risau. Ada caranya.

Sama ada letakkan dalam susu anak-anak atau dalam sup, nasi anak-anak. Diorang takkan perasan nanti insyaallah...






Klik di sini untuk order 





Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Email : chintashoope@gmail.com
No Id: 1074293

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya

You Might Also Like

2 comments

  1. Saya selalu bagi madu dicampur dengan perahan limau atau lemon. Sesudu kecil madu dicampur dengan perahan lemon. Di beri tiga kali sehari. Alhamdulillah. Berhasil juga.
    By the way, saya nak juga try cara yang cik puan rekemen ini.

    ReplyDelete

Followers

TRAVEL DESTINATION

GRUP MAMA BLOGGERS MALAYSIA (GMBM)

GRUP MAMA BLOGGERS MALAYSIA (GMBM)