11:30:00 PM

OKTOBER HERE WE GO

by , in
Assalammualaikum...

Alhamdulillah masih lagi sempat nak kongsikan dengan korang tentang prpmosi Shaklee bulan ni. Ok xpe..sebelum tu mari kita sedekahkan Al-fatihah kepada adik beradik atau keluarga terdekat yang telah meninggalkan dunia ni. Innalillahwainnailahirojiun...



Juga kepada sesiapa yang tiba-tiba kita teringat sedekahkan Al-fatihah walaupun yang masih hidup. Mudahan semua diberkati.

Ok tak muka baru blog Ida?heheh. Tak pandai nak edit blog sendiri. Copy je template blogger free yang ada pastu panda-pandai la edit. Google tutorial.

Ok bulan ni  Promosi Omega Guard ada lagi. Alhamdulillah...




Apa kebaikan Omega Guard?

- Membantu mengurangkan kolestrol jahat/triglycerides dan membantu meningkatkan aras kolestrol yang baik (HDL) yang diperlukan oleh badan.
- Membantu menurunkan tekanan darah tinggi.
- Membantu mengurangkan risiko serangan jantung, membantu mengelakkan sakit jantung.
- Membantu mengawasi aras diabetes
- Membantu mengurangkan kesakitan akibatarthritis.
- Membantu misi mengurangkan berat badan
- Membantu melindungi daripada osteoporosis.
- Membantu mengurangkan risiko penyakit berkaitan mental seperti tekanan, schizophrenia, ‘bipolar disorder’
- Membantu mencairkan kahak
- Membantu meningkatkan sistem pertahanan secara keseluruhan
- Bagus untuk perkembangan IQ yang sihat
- Membantu kanak-kanak ADHD
- Membantu individu yang mengalami asthma

Juga ada tawaran untuk yang lebih menarik!!











Jom dapatkan twinpack Omega Guard dan dapatkan 5% diskaun

Klik di sini untuk order segera




Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Email : chintashoope@gmail.com
No Id: 1074293

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya
2:28:00 PM

TAK TAHAN MENDERITA KEBAS TANGAN SELAMA 1 TAHUN

by , in
Assalammualaikum...

Pernah tak rasa terlalu kerap kebas tangan kadang tu pegang benda pun boleh terlepas. Sebenarnya jangan ambil ringan pasal ni. Kalau sekali sekala mungkin perkara normal tapi bila terlalu kerap silalah buat pemeriksaan segera.




Ini kerana masalah kebas tangan ni mungkin disebabkan oleh Carpal Tunnel SydromeCarpal Tunnel adalah umpama terowong di pergelangan tangan kita yang memberi laluan kepada saraf dan salur darah ke tapak tangan.


Image result for kebas tangan

Banyak faktor boleh menyebabkan kebas tangan ni. Antaranya penyakit yang melibatkan hormon (diabetes,tiroid atau menoupose), tangan kerap melakukan kerja berat, faktor usia, keturunan dan merokok.

Rawatannya selalunya hanya akan bagi ubat tahan sakit,steroid, rawatan fisioterapi atau melakukan pembedahan jika keadaan terlalu teruk. 

Ini la yang berlaku pada akak ni, sebab terlalu banyak membuat kerja berat. Dah habis bekerja di pejabat sambung pula kerja-kerja di rumah. Menderita sakit sampai 1 tahun. Jadi alternatif akak ni telah mencuba pengambilan Omega guard shaklee.

Alhamdulillah selepas 3 hari kebas tangan dan sendi tu dah semakin berkurangan. 




Ini kerana minyak ikan berfungsi sebagai anti radang pada sendi dan saraf. Rasa kebas juga boleh disebabkan oleh masalah sistem saraf yang lemah. Ia juga berfungsi untuk melancarkan aliran darah ke seluruh badan. 

Omega Guard Shaklee adalah bebas daripada logam berat kerana telah melalui proses penyulingan yang ketat dan terkawal. Minyak ikan Shaklee diekstrak daripada isi ikan dan bukannya daripada hati (liver).




Klik di sini untuk order 



Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Email : chintashoope@gmail.com
No Id: 1074293

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya
1:51:00 PM

IBU HAMIL TERKEJUT BERAT BADAN NAIK 5 KG SEPANJANG KEHAMILAN

by , in
Assalammualaikum...

Semasa hamil, berat badan yang meningkat tu perkara biasa. Kalau berat tak naik membahayakan, berat berlebihan pun bahaya juga kan. Selalunya bila berat badan ibu hamil naik berlebihan risau berkemungkinan ada kencing manis semasa hamil (GDM). Tak pasal kena minum air gula.



Ada satu masalah juga yang membimbangkan ibu-ibu hamil ni ialah takut berat badan tak turun selepas bersalin. Selain pemakanan yang seimbang ibu hamil pun kena hati-hati , jangan main bedal je makan semua benda. Kononnya anak dalam perut nak makan, padahal si ibu tu nak makan..hehe. Nak makan boleh tapi jangan la berlebihan ye. 

Ini la kisah pasal akak ni nak naik 5 kg sepanjang kehamilan. Takkan nak diet kan masa mengandung kan, hanya boleh jaga pemakanan je. Bila masuk trimester kedua akak ni mula makan Omega Guard.


Kenapa Omega Guard?

Korang tak tahu ke Omega Guard ni bukan sahaja bagus untuk perkembangan otak anak malah membantu untuk kawal berat badan ibu mengandung.

Image result for testimoni ibu hamil dan omega guard

Paling terkejut selepas bersalin selama 1 minggu berat badan akak ni turun 8 kg!!..Terkejut akak ni.Siapa sangka sebenarnya minyak Omega 3 ni bagus untuk ibu hamil sebenarnya.

Antara kebaikan makan minyak ikan seperti Omega Guard ini kepada ibu hamil ialah:

1. EPA menyokong organ seperti jantung, sistem imun dan tindakbalas inflammatory.

2. DHA menyokong pertumbuhan otak, mata dan sistem saraf pusat yang mana sangatlah penting wanita hamil dan ibu menyusu

3. Membantu keseimbangan hormon seperti prostaglandins yang penting untuk semua fungsi tubuh

4. Penting untuk perkembangan visual dan kognitif bayi

5. Kurangkan risiko alergi pada bayi

6. Mencegah kelahiran pra-matang

7. Mengurangkan risiko pre-eclampsia

8. Mencegah kemurungan, depresi, dan post-partum mood disorder (meroyan)


Best kan Omega guard ni...Jom beli. Bukan semata-mata untuk slim tapi bagus juga untuk anak dalam kandungan.



Klik di sini untuk order 





Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Email : chintashoope@gmail.com
No Id: 1074293

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya


11:07:00 AM

CARA HILANGKAN BATUK BERKAHAK ANAK-ANAK DENGAN BERKESAN

by , in
Assalammualaikum...

Bila batuk biasa tu perkara normal, tapi bila mula batuk berkahak ini akan membahayakan terutamanya anak-anak kerana boleh menyebabkan jangkitan paru-paru dan asma.





Kita pun tahu kan, kanak-kanak bawah 1 tahun tidak diberikan ubat batuk kerana keadaan antibodi masih lemah. Jadi ada alternatif lain yang boleh membantu hilangkan batuk kahak anak-anak dengan berkesan.

Cara pertama yang selalu Ida buat ialah dengan menggunakan minyak bawang putih. Kalau masih kecil ada cara dengan buat steam bawang putih tapi anak-anak Ida tak boleh..melalak die so Ida hanya sapukan sahaja.

Caranya:

Ambil 3-4 ulas bawang putih diketuk dan bakar sedikit atas api. Tenyeh bawang putih tu atas pinggan dan campurkan dengan minyak. Tak kisah la apa-apa minyak, jangan minyak panas plak. Bawang putih tu dah panas kang lagi panas plak kat anak. Lepas tu sapukan sahaja pada dada, tapak kaki, belakang anak-anak. Insyaallah...kahak tu akan keluar melalui najis atau muntah.



Kalau melalui steam bawang putih tu. Ketuk bawang putih dan dimasukkan ke dalam besen yang berisi air suam-suam panas. Ida tak pernah buat, so Ida kongsikan gambar dalam google je

Image result for cara hilangkan batuk kahak

kreadit: butikgebugebu

Selain itu pengambilan Omega Guard juga membantu untuk hilangkan batuk kahak anak-anak ni. Kalau umur 1 tahun ke atas dah boleh makan tapi kalau bawah 1 tahun. Ibu yang menyusukan anak la yang makan ye..Jangan nak bagi anak bawah 1 tahun pula yang makan.

Tapi ada juga anak yang tak boleh telan Omega guard sebab bau ikan yang agak kuat tapi jangan risau. Ada caranya.

Sama ada letakkan dalam susu anak-anak atau dalam sup, nasi anak-anak. Diorang takkan perasan nanti insyaallah...






Klik di sini untuk order 





Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Email : chintashoope@gmail.com
No Id: 1074293

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya
3:03:00 PM

SHAKLEE KILLER PRODUCT??

by , in
Assalammualaikum...


KILLER PRODUCT!!!

Biar betul? Memang bahaya ke..

takde la nak share produk Shaklee yang sentiasa menjadi pilihan..yang sentiasa di cari-cari orang..setiap bulan..setiap masa ada je yang akan tanya.




1. set kurus Shaklee paling bajet
2. vitamin cantik yang paling bajet
3. krim multipurpose paling bajet..

ada yang amik lecithin bersin tiap-tiap pagi dh takde,.
ada amik alfalfa sembelit dah takde..
ada amik alfalfa susu semakin banyak..
ada amik lecithin bengkak susu dah hilang...
amik alfalfa dan lecithin berat turun..
krim multipurpose untuk anak..kulit ruam..kena gigit nyamuk...
krim multipurpose untuk tumit pecah..
vitamin c untuk kulit cantik...
vitamin c untuk kurangkan jerawat

Siapa yang nak dapatkan produk Shaklee boleh hubungi Ida okeh...best konsultasi kat korang...
3:37:00 PM

AKIBAT STROKE BAPA SEDARA DAH TAK BOLEH BERJALAN LAGI

by , in
Assalamualaikum...

Strok atau dengan nama angin ahmar disebabkan serangan otak apabila bekalan darah ke terganggu. Kita tahu kan otak ni pusat utama bagi kawalan semua fungsi termasuk la pernafasan.



Otak perlukan bekalan darah berterusan yg bawa oksigen dan nutrien penting. Bila saluran darah dalam otak kita pecah ataupun tersumbat, maka, bekalan darah akan terhenti dan sel-sel otak akan kekurangan oksigen dan nutrien. Bila jadi macam ni, bahagian otak mula mati.

Bila berlaku kerosakan otak ni, deria  kita juga akan terjejas, pertuturan bahasa dan pemahaman bahasa pun akan terjejas sama. Sebab tu kalau perasan bila orang kena strok ni diorang ada yang tubuh lumpuh sebelah badan atau keseluruhan badan, sikap, pemikiran dan ingatan pun berubah. 


Image result for loss memory

Ini la yang berlaku pada bapa sedara akak ni yang menghidap strok dan menyebabkan beliau dah tak boleh berjalan lagi. Jadi kerana terlalu kesian tengok keadaan beliau. Mereka sekeluarga sentiasa berikan galakkan dan bawa ke fisioterapi. Malah akan ni telah ikhtiar untuk berikan Vivix shaklee kepada bapa sedaranya.



Alhamdulillah...berkat ikhtiar. Bapa sedara sekarang dah boleh berjalan lagi. Jadi akak ni pun galakkan sesiapa ahli keluarga yang ada strok supaya ikhtiar dengan Vivix shaklee dan yang lain kita serakan kepada-Nya..


Peluang hebat jangan dilepaskan dengan pembelian Vivix twinpack dan dapat FREE ALFALFA (L)



Klik di sini untuk pembelian twin pack dengan segera




Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:


(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Email : chintashoope@gmail.com
No Id: 1074293

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya

2:24:00 PM

KENAPA SET MENYUSU SHAKLEE MENJADI PILIHAN IBU-IBU?

by , in
Assalammualaikum...
AMARAN KERAS BUAT IBU MENYUSU!!

set ni khas utk ibu-ibu menyusu yang nak banyakkan susu...nak buat stok susu utk masuk kerja nanti...

bila boleh mula simpan stok susu?
SEKARANG!!

Yelah sekarang masa berpantang tu dah boleh mula dah..takkan dah nak masuk kerja baru nak buat stok susu kan..



Ini antara the top ibu menyusu selalu beli untuk banyakkan susu...

Di mana set ibu menyusu Shaklee ni membantu :

+ mempercepatkan penghasilan susu
+ susu menjadi lebih pekat, berlemak dan penuh nutrisi
+ meningkatkan sistem imun ibu dan anak
+ membantu mengurangkan jaundis anak semasa berpantang
+ kulit ibu dan anak bertambah cantik dan putih
+ ibu bertenaga dan tak mudah letih
+ membantu ibu mengurangkan berat badan
+ ibu-ibu dapat mengurangkan stress
+ ibu tiada masalah sembelit
+ Alfalfa @ kacip fatimah??wow

bila dah mula cuba mesti rasa lain..set menyusu ni dari mula berpantang pun dah boleh makan.jimat dan sangat membantu even utk ibu berpantang...

serius rugi kalau tak cuba!!

SAYA SUDAH, ANDA??
1:37:00 PM

CARA HILANGKAN BINTIK KOLESTROL BAWAH MATA DENGAN MUDAH

by , in
Assalmmualaikum...

Bintik kolestrol ni adalah lebihan lemak yang terbina di bawah kulit. Selalunya ia terjadi apabila seseorang tu ada kolestrol yang tinggi. Ini sikit sebanyak memang menyebabkan ketidakselesaan akan penampilan seseorang.



Oleh sebab ia disebabkan oleh kolestrol yang tinggi, semestinya orang tu kena la jaga pemakanan supaya kolestrol dia tak naik kan. Tidak perlu melakukan pembedahan. Bintik kolestrol ni boleh hilang dengan mengawal pemakanan dan pengambilan supplement.

Image result for pemakanan sihat

Omega guard membantu untuk menurunkan paras kolestrol. Omega guard ni akan menguraikan kolestrol supaya mudah untuk disingkirkan dari salur darah ke salur penyingkiran.

Begitu juga GLA complex yang membantu merendahkan paras kolestrol LDL dan dapat memberikan tona yang sekata pada kulit.



testimonial bintik kolestol hlg


Klik di sini untuk order twinpack Omega Guard dan dapat 5% diskaun 




Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Email : chintashoope@gmail.com
No Id: 1074293

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya
8:41:00 PM

Giveaway Play-Doh x Azlinda Alin.

by , in
Giveaway Play-Doh Cake Party bernilai RM99.90 x Azlinda Alin. Lama rasanya mummy tak buat giveaway kan. Sempena ulang tahun Play-Doh yang ke 60 tahun. Mummy nak buat satu Giveaway Play-Doh Cake Party bernilai RM99.90 x Azlinda Alin. Ha...suka tak?

Seronok main Play-Doh, sebab teksturnya tak melekit dan juga bagus untuk sistem motor dan sensorik anak.

Giveaway Play-Doh Cake Party bernilai RM99.90 x Azlinda Alin


Giveaway Play-Doh Cake Party bernilai RM99.90 x Azlinda Alin

Syarat Mudah Join Giveaway Play-Doh Cake Party bernilai RM99.90 x Azlinda Alin


Giveaway Play-Doh Cake Party bernilai RM99.90 x Azlinda Alin

Giveaway Play-Doh Cake Party bernilai RM99.90 x Azlinda Alin

1. Buat satu entri blog bertajuk Giveaway Play-Doh x Azlinda Alin.
2. Berikan sebab kenapa anda patut menang dalam Giveaway Play-Doh x Azlinda Alin
3. Follow facebook Hasbro dan blog ini.
4. Kalau boleh masukkan www.azlindaalin.com di bloglists pilihan anda supaya mudah dapat tahu pengumuman pemenang Giveaway Play-Doh x Azlinda Alin pada bila-bila masa.
5. Dah siap semua, jangan lupa tinggalkan blog URL anda di ruangan komen.


Keputusan Giveaway Play-Doh x Azlinda Alin

Giveaway Play-Doh x Azlinda Alin adalah  kolabrasi Azlinda Alin bersama pihak Hasbro Malaysia

Segala keputusan pemenang akan di pilih secara rawak. 

Saya patut menang giveaway Play doh sebab anak-anak memang suka main. Tingkatkan skill anak-anak untuk berimanginasi dan membentuk. Suka tengok anak-anak bila fokus dia masa bermain. 



4:03:00 PM

"GIVEAWAY AZLINDA ALIN x JAM TANGAN LISA SURIHANI "

by , in
GIVEAWAY AZLINDA ALIN x JAM TANGAN LISA SURIHANI LISA'S FGHENDS - Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera (dah jawab ke belum tu???), hari ini mummy nak melancarkan satu Giveaway. Dah lama tak buat giveaway,kan. Sampai, ada yang bertanyakan pada mummy. Bila nak buat giveaway lagi?? Haaaa...ni mummy dah buat GIVEAWAY AZLINDA ALIN x JAM TANGAN LISA SURIHANI LISA'S FGHENDS. Jangan tak join, tau !



GIVEAWAY AZLINDA ALIN x JAM TANGAN LISA SURIHANI LISA'S FGHENDS

Tadaaaa.. Ni jam untuk GIVEAWAY AZLINDA ALIN x JAM TANGAN LISA SURIHANI LISA'S FGHENDS. Koleksi jam ini di ilhamkan dari Lisa Surihani. Yang di beri jenama Lisa's Fghends. Boleh refer Facebook Lisa's Fghends


SYARAT MUDAH GIVEAWAY AZLINDA ALIN JAM TANGAN LISA SURIHANI LISA'S FGHENDS


3 pemenang di cari !! Cepattt sertai Giveaway ini. Nak tahu syaratnya?? Mudah saja. Syaratnya seperti berikut :-

1. Buat 1 entri blog "GIVEAWAY AZLINDA ALIN x JAM TANGAN LISA SURIHANI "

2. Follow blog www.azlindaalin.com

3. Follow G+ INI

4. Follow Facebook ini, Facebook Rush Media dan Instagram ini

5. Tinggalkan URL di ruangan komen ini.



KEPUTUSAN PEMENANG GIVEAWAY AZLINDA ALIN JAM TANGAN LISA SURIHANI LISA'S FGHENDS


Giveaway ini bermula dari tarikh 20 Oktober 2016  hingga 25 November 2016

Keputusan pemenang akan di beritahu dalam blog ini pada bila-bila masa selepas tarikh tutup. 

Kesimpulannya, kene rajin terjah  blog ini la ye...kalau nak tahu siapa gerangan yang menang dapat jam tangan Lisa Surihani ni.

Semoga berjaya ! 




3:52:00 PM

SIAPA IDOLA KORANG?

by , in
Assalammualaikum...

Idola? Siapa? Ada ke?


Image result for idol

Idola Ida?

hmmm..siapa ye?


kalau insan terdekat bab berbisnes ni ibu Ida sendiri. Memang suka berniaga, cuma skrg die bnyk dapat kontrak buat kerja2 site ni..die pernah pesan pada Ida " walaupun hanya ada rm10 je dlm dompet kita, bg je kalau terjumpa org yg memerlukan"..inysyaallah Allah akan gantikan yg lebih baik..

Idola yang jauh yang die tak kenal Ida..heheh Datuk Aliff Syukri Terlajak Laris..

Suka dengan ketabahan die dan kekuatan dia dalam bisnes ni...Dari jualan die booth biasa je sekarang tengok la macam mana die berjaya. Rendah diri..rumah besar pun hidup dengan keadaan sederhana..kalau tak takkan la sampai makan duiran sambil sila kaki kat airport pun die redah je kan..hehehe

Idola bab bisnes Shaklee ni...Master Lyna..

First time jumpa tahun lepas di Kuantan masa ada kelas ASB kat sana. Terkedu jumpa sampai malu nak bercakap sebab tak percaya. Memang teringin sangat nak jumpa.
Kagum die keberanian dia yang sanggup berhenti kerja sebagai enginneer petronas yang dah gaji beribu-ribu tu demi anak dan akhirnya berjaya dapat income melebihi gaji Petronas die dulu..macam mana kekuatan die menjaga anak yang dilahirkan pramatang..suka tengok diorang sekeluarga backpacker sana sini walaupun ada anak kecil...

siapa kata ada anak tak boleh nak backpacker, tak boleh nak camping, nak travel..semua tu alasan je. nak seribu daya taknak seribu dalih...kalau dok ada alasan je sampai bila pun memang tak boleh buat..

Siapa idola korang untuk berjaya?
8:45:00 PM

Segmen 12 Jam Bloglist #23 Mialiana.com

by , in

Pencarian bloglist bagi bulan November dan Disember 2016 di Mialiana.com bermula pada hari ini, 23 Oktober 2016, iaitu tepat jam 11.30 pagi sehingga 11.30 malam nanti. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen 12 Jam Bloglist #23 Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
Senang dan mudah bukan?

12 blog yang bertuah akan dipilih oleh random.org dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog Mialiana.com ke dalam bloglist mereka juga. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 31 Oktober 2016.

tunggu apa lagi... jom support Mia Liana ya...
2:17:00 PM

RUMAH IDAMAN SAYA

by , in
Assalammualaikum...

Semua orang mesti ada kemahuan nak ada rumah sendiri kan? Ada yang suka duduk komdo atau banglo dan sebagainya. Mana tahu ada juga yang teringin nak duduk rumah macam istana..siapa tahu kan..heheh


Image result for dream house

rumah idaman..

hah...mesti ramai kan yang suka rumah besar-besar..ada banyak bilik...


Ida suka design rumah dalam 2 tingkat 1/2 je..tak nak bertingkat-tingkat sangat tak larat nak naik.heheh..lain la kalau buat lif kan,hehehe,

Dan kalau boleh nak rumah lot tepi sekali boleh la bercucuk tanam skit..ada kawasan luas untuk anak-anak bermain dan yang paling penting nak swimming pool...yeay...boleh la Mummy nk berendam dalam kolam..

Bilik banyak pun bagus senang adik beradik nak datang tidur rumah. Tambah belah suami pun 9 adik beradik..muat la kan kalau pakat nak bercamping di rumah nanti.hehehe...

Dapur pun nak besar...Best kalau ada ruang nak BBQ atau buat apa-apa majlis..senang...so jemput-jemput la datang rumah ye..
11:18:00 PM

Segmen Bloglist Azhafizah.com Nov & Dec 2016

by , in
Kembali lagi dengan Segmen Bloglist Azhafizah.com untuk bulan November dan December. Segmen Bloglist yang terakhir untuk tahun 2016. Macam biasa syaratnya mudah je. Hanya perlu copy paste je coding yang Fiza dah sediakan. Mudah je kan? Mana yang tak sempat join haritu, boleh join untuk bulan November dan December ni ye. Macam biasa pemilihan 10 blog akan dibuat melalui random.org.

KLIK BANNER UNTUK SERTAI SEGMEN



Langkah Penyertaan Segmen
1. Buat entry bertajuk : Segmen Bloglist Azhafizah.com Nov & Dec 2016
2. Copy coding dalam kotak bawah ni dan paste di ruangan HTML entry

3. Publish dan tinggalkan link entry dalam kotak komen di entry asal Segmen Bloglist Azhafizah.com Nov & Dec 2016 


Tarikh Tamat : 28 Oktober 2016
  Terima kasih atas sokongan semua ^__^
Read more: http://www.azhafizah.com/2016/10/segmen-bloglist-azhafizahcom-nov-dec.html#ixzz4NhgrefbA
2:55:00 PM

TAK JADI CUCUK INSULIN SELEPAS PENGAMBILAN VIVIX

by , in
Assalammualaikum...

Sakit tu mahal..yelah jika ditambah kos rawatan, pembedahan, kos bilik. Sehari boleh la kalau berhari-hari. Hospital kerajaan mungkin murah..kalau swasta..hah..



Sebab tu la pentingnya kita ni untuk mencegah dengan menjaga kesihatan dengan baik. Sakit tu semua datang dari-Nya tapi kalau kita sendiri pun sambil lewa je jaga kesihatan, sakit pun boleh datang.

Kencing manis memang agak susah nak kesan dengan lebih awal. Kebanyakkan simptom yang biasa contoh rasa cepat dahaga, kerap kencing terutamanya di waktu malam. Tapi bila keadaan semakin teruk seperti mata semakin kabur, rasa teramat letih dan mengantuk. Malah luka pun lambat nak sembuh..cepat-cepat la pergi ke hospital.

Image result for cucuk insulin

Abah akak ni sebab makan tak kawal. Nasi makan berpinggan-pinggan air kopi 3 cawan sehari. Sedar-sedar kaki tu kaki tu dah tukar jadi warna hitam. Doktor dah cakap nak kena cucuk insulin setiap hari. Mula la mengelabah nak cari alternatif lain takut nanti kena potong kaki.

Alhamdulillah akak ni telah berikan Vivix shaklee kepada abahnya. Belum habis sebotol pun bacaan gula dalam darah dah turun. Doktor sendiri pun terkejut.



Untuk abah yang tersayang si anak sanggup buat apa sahaja. Jika nak dibandingkan selama mana ayah telah jaga kita dulu dengan sebotol Vivix shaklee lagi mahal sebenarnya.




Peluang hebat jangan dilepaskan dengan pembelian Vivix twinpack dan dapat FREE ALFALFA (L)



Klik di sini untuk pembelian twin pack dengan segera




Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:


(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Email : chintashoope@gmail.com
No Id: 1074293

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya

Followers