SHAKLEE PRODUK CIKAI??

Assalammualaikum...

Ada yang tak tahu apa tu produk Shaklee, tak pernah dengar pun. Tak pernah nampak pun iklan kat TV. Boleh percaya ke? Halal tak? Ini semua soalan-soalan biasa bagi mereka yang tak kenal apa itu produk Shaklee.




Ingat calang-calang ke nak buat produk Shaklee..

bukan sekadar pergi kilang untuk cadangkan produk kita pastu dah dapat sijil terus keluarkan produk...



NO..NO...NO ...


Shaklee telah melaburkan hampir 250 juta USD hanya untuk membuat ujian klinikal dan penyelidikan produk Shaklee.Dan 100 kertas saintifik telah dukeluarkan semata-mata untuk mendapat pengesahan mutu produk Shaklee sendiri dan ini juga termasuk ujian pertama kali yang dibuat selama 20 tahun iaitu Landmark study...



Apa itu landmark study?


Landmark ni macam korang nak ke Paris apa yang ada kat sana? Of couse la Eiffel tower..


Shaklee sendiri telah menjalankan Land mark study yang juga telah disiarkan dalam Jurnal Pemakanan

Dr Gladys Block dari University of California, Berkely merupakan antara orang top dalam epidermatologi di USA juga telah menjalankan kajian pada produk Shaklee. Beliau sangat titikberatkan dengan jaminan khasiat produk tertentu disebabkan terlalu banyak produk multivitamin yang dikeluarkan. Bagaikan kacang yang bertaburan..eh boleh ke gitu..

Jadi produk Shaklee bukan sahaja dikaji oleh doktor-doktor Shaklee sendiri malah dikaji oleh doktor-doktor terbaik di luar.Punya la Roger Barnett ni nak jaga kualiti produk Shaklee

3 golongan yang hampir 1000 orang pada setiap group iaitu golongan yang tidak makan vitamin, golongan yang makan vitamin jenama lain dan golongan yang makan vitamin Shaklee telah dilakukan kajian ke atas mereka untuk melihat perbezaan tahap kesihatan mereja. Mungkin ada sesetengah produk akan melakukan ujian pada haiwan tapi Shakee tidak...dilakukan pada manusia sendiri sebab manusia sendiri yang nak makan kan...

Dan apa keputusan bagi ketiga-tiga golongan tadi?



Keputusan Land mark study

Graf ni boleh menceritakan segala-galanya..
macam mana beraninya Roget Barnett ni mintak pendapat pihak ketiga utk dapatkan status kebaikan produk Shaklee ni..upah orang luar lagi tu tau..

Mana tak berisikonya..sedangkan produk ni dah berpuluh-pulu tahun..bila ROger Barnett plak yg kendalikan Shaklee mestilah risau kalau keputusan jadi tak baik..tak selamat tapi beliau sanggup amik risiko juga buat Landmark study...

dan keputusannya..

Produk Shaklee sangat-sangat membantu mengurangkan risiko diabetes, serangan jantung, strok, masalah hati, dan lain-lain..

Warna biru merupakan golongan yg tak makan apa2 jenis supplement kiranya semata-mata makanan seimbang

Warna merah merupakan golongan yang makan supplement jenama lain

Warna hijau merupakan golongan yang makan supplement Shaklee..

Kajian ini dilakukan selama 20 tahun tau utk lihat tahap kesihatan diorang.

Bukan zero keputusan tapi ia membantu mengurangkan risiko penyakit..bukan maksud makan supplement tak mati..NO..smua orang akan mati tak kira usia.

Ujian bukan sekadar berhenti di sini sahaja tapi tiap-tiap tahun Shaklee melaburkan berjuta-juta duit utk pastikan produk Shaklee sentiasa selamat dan berkualiti utk dimakan...




korang rasa macam mana?
Cikai ke?

Nak dapatkan perkhidmatan kaunseling tentang produk SHAKLEE jangan malu-malu nak hubungi Ida k...



No comments:

Post a Comment

Followers

social network

APDM SAPS