RAHSIA IBU MENGANDUNG KEKAL BERTENAGA DAN SENTIASA SIHAT

3:49:00 PM

Assalammualaikum...

Anak adalah anugerah dari Tuhan yang paling indah. Tak boleh diungkapkan dengan kata-kata melainkan memanjatkan syukur kepada-Nya yang anak dilahirkan dalam keadaan sihat, selamat, sempurna anggota badannya. Alhamdulillah. Tahniah juga pada ibu-ibu yang baru disahkan mengandung. 




Sebenarnya dalam carian google banyak ibu-ibu mengandung suka research cara nak dapatkan bayi kembar, tips kulit anak putih, tips ibu mengandung, tips nak kurangkan bengkak kaki dan macam-macam lagi.


Image result for ibu mengandung

Takpe faham sebab Ida sendiri pernah merasai semua tu. Memang seksa terutamnya kalau kaki jadi cramp pada waktu malam. Suami pula alahai tidur mati tak ingat dunia dah. Bini menangis tahan sakit kat sebelah belum tentu perasan.huhu

Ida sebenarnya nak citer skit pasal Set Ibu Mengandung Shaklee ni. Mungkin ada yang tahu dan mesti lagi ramai tak tahu. Al maklumlah penduduk Malaysia ada berapa juta orang kan.hehehe

Selalunya bila mengandung masa ibu hamil buat buku merah tu, nurse akan berikan vitamin kepada korang kan. Kecil-kecik je ubat die.

Pihak klinik selalu bagi 3 jenis vitamin. Vitamin c, asid folik dan iron. Sama juga dengan Shaklee. Ada Vitamin C, vitalea dan B-complex tapi ada juga tambahan seperti susu ESP shaklee dan Ostematrix

Dan tak salah kalau ibu nak ambil vitamin klinik dan vitamin Shaklee. Takde masalah pun.

Seperti yang kita tahu ibu hamil yang kuat memerlukan 5 vitamin penting sepanjang kehamilan iaitu :

+ Asid folik -600mcg sehari
+ Zat besi (iron)- 27mg sehari
+ Kalsium -1000mg sehari
+ Protein- 70mg sehari
+ Vitamin C (asid ascorbik)-70mg sehari

Dan keperluan ni semua ada dalam Set Ibu Mengandung Shaklee.K
ini ia menjadi pilihan kebanyakan ibu hamil masa kini sebab: 

+ lengkap dengan semua zat yang diperlukan oleh ibu hamil
+ tahan berbulan-bulan

+ boleh dimakan bersama ahli keluarga
+ harga yang sangat berbaloi
+ semulajadi (bukan sintetik)
+ tidak memberi sebarang kesan sampingan
+ bonus kesihatan dan kecantikan extra
+ juga sesuai dijadikan set berpantang
+ terbukti selamat dan berkesan


Bcomplex (asid folik) untuk elakkan bayi dari kecacatan saraf tunjang.
Vitamin C utk meningkatkan sistem imun ibu dan anak. Vitalea (iron) utk membantu mengelakkan anemia, mengurangkan risiko pramatang dan menaikkan HB ibu hamil.

Ostematrix membantu utk pertumbuhan tulang dan gigi ibu dan bayi dan utk elakkan kekejangan, Ibu hamil ni kan kerap rasa cramp kaki, sakit pinggangsakit belakang..

ESP shaklee sebagai protein utk memberikan tenaga kepada ibu mengandung. Ibu mengandung memang cepat rasa penat terutamanya ibu yang berkerja dan sudah mempunyai anak yang lain. Memang perlukan extra tenaga. Malah boleh cantikkan kulit ibu dan bayi.



Ops ada seorang ibu pernah mesej Ida pasal set mengandung Shaklee ni. Katanya die melawat kawannya yang berpantang. Kulit baby tu putih gebu dan takde jaundis. Biila tanya kawannya ambil apa? Katanya masa mengandung die makan Set Ibu Mengandung Shaklee...wow..


Nak order? sila klik


Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Email : chintashoope@gmail.com
No Id: 1074293

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya


Ibu Hamil Kuat Boleh Naik Flight & Panjat Candi Borobudur! Fuyooo! from iReach HD on Vimeo.

You Might Also Like

0 comments

Followers

TRAVEL DESTINATION

GRUP MAMA BLOGGERS MALAYSIA (GMBM)

GRUP MAMA BLOGGERS MALAYSIA (GMBM)