6 CARA HILANGKAN RUAM PADA KULIT ANAK, CUBA NI!

Assalammualaikum...

Anak-anak yang baru lahir banyak sebenarnya mengalami masalah kulit sensitif atau ruam. Selalunya terjadi di bahagian pipi, mulut, leher malah boleh sampai ke kaki. Ada tu sampai bernanah pun ada. Memang kesian.



Ruam memang membuatkan anak-anak jadi tak selesa, ada tu pedih. Teringat masa Asyraf ruam dulu, sampai bernanah. Ida sendiri terpaksa berpantang makan seafood sebab masih menyusukan die sampai hampir 1 tahun juga la pantang. Sampaikan Nestum Nestle untuk bayi tu pun Asyraf tak boleh makan sebab ada susu lembu. Kejap je naik merah-merah kat muka dia.


Ini nak kongsikan 6 cara untuk hilangkan ruam pada anak

1. Susu badan

Ada juga petua orang-orang tua kata gunakan susu badan dan sapu pada ruam anak. Ida tak tahu keberkesanannya mungkin ikut pada kulit anak juga. Sebab Ida buat tak menjadi.

2. Air liur di lelangit mulut

Ni petua lama yang ada orang tua cadangkan masa anak Ida ruam dulu.

3. Tepung ubi kayu

Mak mertua Ida pernah suruh buat macam ni tapi tak menjadi. Ada sesetengah anak jadi je. Korang boleh try bancuh dengan tepung ubi kayu. Buat macam ala-ala bedak sejuk. Tempek kat anak.

4. Ubat calamine

Selalunya kalau pergi klinik memang doktor akan bagi ubat calamine ni. Memang menjadi tapi agak berhati-hati skit la takut anak sapu masuk dalam mulut.

5. Air suam campur garam.

Ni pun petua lama yang selalu dilakukan untuk hilangkan ruam atau gatal-gatal badan. Tak silap Ida lebih bagus kalau guna garam kasar atau garam bukit.

6. Herbal blend cream Shaklee

Ini krim moden yang multipurpose. Banyak kegunaannya tapi kebanyakkan ibu-ibu selalu order untuk ruam anak atau anak ada chicken pox. Bau die macam berangin tapi tak panas pun. Kalau ruam anak tu basah jangan disapunya pula.Lap bagi kering dulu pastu baru sapu. Jangan risau tak melekit pun dan cepat serap pada kulit.


gambar ni dah lama masa Aqil jadi macam kurap dekat peha dia. Jadi Ida sapukan dengan Herbal blend cream. Alhamdulillah sekarang kurap pun dah takde. Sampai sekarang parut pun tak nampak.



Jangan risau. Herbal blend cream Shaklee FREE PARABEN DAN SELAMAT DIGUNAKAN. 

Nak order? sila klik


Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Email : chintashoope@gmail.com
No Id: 1074293

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya

No comments:

Post a Comment

Followers

social network

APDM SAPS