11:30:00 PM

PROMOSI BULAN OGOS 2016

by , in
Assalammualaikum...

Cepat je masa berlalu. Dah masuk bulan Ogos pun arini. Lagi beberapa hari akan masuk pula ke bulan Zulkaedah...serius pejam celik dah lepas pertengahan tahun. Lagi beberapa bulan pula dah hujung tahun.



Apa-apa pun semalam nak ucapkan tahniah kepada rakan-rakan seperjuangan bisnes Shaklee ku yang berjaya closing dengan hebat sekali. Dan esok juga ada beberapa kawan bisnes Shaklee yang akan berangkat ke Orlando Florida. Free trip tu dari Shaklee...semuanya ditanggung..Jealous tunggu ye Ida sampai nanti.


Ok hari ni Ida nak kongsikan promosi bulan Ogos pula. Biasala Shaklee tiap-tiap bulan memang buat promosi untuk produk-produk tertentu..




Yeay..ostematrix kembali lagi..siapa yang menunggu promosi Ostematrix ni sila la order segera ye..

- utk gigi dan tulang yg sihat dan kuat
- elak penyakit osteperosis
- ibu mengandung yg kejang kaki,sakit belakang
- ibu mengandung GDM
- ibu menyusu
- ibu berpantang
- kurangkan sengugut
- orang yg tak suka minum susu
- buasir
- gastrik
- sembelit

dan banyak lagi.

Klik di sini untuk pembelian twin pack dengan segera



Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Email : chintashoope@gmail.com
No Id: 1074293

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya
3:22:00 PM

SELAMAT HARI KEMERDEKAAN KE 59

by , in
Assalammualaikum...

"Tanggal 31 bulan lapan lima puluh 7"

Dari hari si Asyraf ada program merdeka minggu lepas. Kat rumah setiap hari die dok nyanyi.hehehe..

Image result for merdeka

Itu pun sibuk kalau kat jalan nampak bendera. "Mummy tu bendera Malaysia". Si Aqil pun dok terikut dengan abang die.

Ida tak ingat mcam mana zaman kecil Ida dulu sambut merdeka. Rasanya kalau zaman sekolah menengah ni, ada program macam ni kami la yang best..malas nak ke sekolah.hahaha. Tak pun ada alasan nak pergi sekolah lambat. Melainkan kalau memang ada terlibat dengan mana-mana atur cara. Nakal Ida kan..hahah

Image result for bendera gula-gula

Kalau zaman sekolah rendah dulu ada pun kena bawa bendera je. Beli la bendera yang ada gula-gula tu bawa pergi sekolah. 

Korang arini mesti ramai yang cuti kan. Ida dok rumah je, suami pula keje. Katanya client nak ambil esok sok kena la siapkan.

Apa-apa pun Selamat Hari Kemerdekaan kawan-kawan...
3:36:00 PM

TERPAKSA PANTANG SEAFOOD,ANAK ECZEMA SEJAK KECIL LAGI

by , in
Assalammualaikum..

Eczema merupakan masalah penyakit kulit yang biasa dialami di kalangan bayi. Terutamanya, di kalangan bayi yang berumur antara 2 - 6 bulan. Kebanyakan kes, ia berterusan sehingga peringkat kanak-kanak. Tetapi ada kes semakin beransur pulih bila meningkat usia remaja.



Eczema selalunya akan naik ruam-ruam merah, gatal bila makan sesuatu atau terkena panas. Eczema tahap kronik bila ia mula menjadi kering berair, bersisik dan kulit menjadi terlalu kasar.

Punca sebenarnya tidak diketahui tapi ia ada kaitan dengan keturunan atau ada masalah alahan dengan makanan tertentu seperti seafood, susu lembu, susu soya, kekacang. pencuci dan banyak lagi.

Image result for punca anak eczema

Selalunya bila ezcema ni memang kena berpantang dari makan seafood. Ini la yang dialami oleh akak ni bila anaknya ada masalah eczema sejak dari kecil. Oleh sebab masa tu masih menyusukan anak si mak pun kena berpantang makan seafood.

Jadi akak ni buat keputusan untuk berikan Omega Guard Shaklee kepada anaknya. Alhamdulillah Omega Guard memang sangat membantu anaknya yang ada ezema. Sekarang dah tak risau lagi kalau nak makan seafood.



Penyelidikan mengenai ikan air laut sejuk (Omega Guard) mengandungi asid lemak tidak tepu yang tinggi iaitu EPA dan HDA yang membantu merendahkan lemak, menurunkan platlet darah,melambatkan thrombus, merawat menyakit lelah dan alahan kulit dengan berkesan.

Klik di sini untuk order Omega Guard segera



Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Email : chintashoope@gmail.com
No Id: 1074293

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya
3:56:00 PM

4 BULAN 10KG???BIAR BETUL!!

by , in
Assalammualaikum....

Peratusan kajian menunjukkan rakyat Malaysia merupakan ranking pertama PALING GEMUK di Asia Tenggara. Dan peratusan tu semakin meningkat setiap tahun malah peratusan kolestrol tinggi, tekanan darah tinggi dan gula juga semakin tinggi.




Gaya hidup,pemakanan, hormon semua tu menjadi penyebab masalah kenaikan berat badan. Malaysia ni suka makanan bergoreng, berlemak, berminyak. Dan ada pula fast food tu lagi la. 

Image result for ikat perut

Bila nak kurangkan berat badan bukan la sampai kena ikat perut, taknak makan nasi. Nak makan buah sahaja. Jangan la menyeksa diri. Nak diet, biarkan diet dengan sihat. Jangan sampai jatuh sakit plak kang tak pasal-pasal dapat plak penyakit lain.

4 BULAN 10KG??

Gila ke? Tu normal kalau kita nak kurangkan beran badan dengan cara sihat. Jangan terlalu fikirkan nak kurangkan berat badan terlalu drastik sedangkan kita ambil masa bertahun-tahun sampai berat badan jadi macam tu.

Masa muda berat 45kg, semakin meningkat usia berat dan jadi sampai 60kg. Bukannya dalam masa 3hari tu berat dah naik sampai 10kg kan...

Akak ni sendiri pengguna setia produk Shaklee dari mengandung,berpantang,menyusukan anak. Nak kurus nak cantik semua guna produk Shaklee sahaja.

Hasilnya? Anak dapat disusukan sepenuhnya, malah dapat kurangkan berat badan dengan lebih sihat. Tak perlu seksa diri. Anak masih menyusu, boleh sahaja nak kurangkan berat badan.

Tahukan ibu menyusu ni lebih mudah mengurangkan berat badan berbanding ibu biasa.


Nak order? sila klik


Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Email : chintashoope@gmail.com
No Id: 1074293

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya
4:16:00 PM

' Mini Segmen Blogwalking Santai Bulan Kemerdekaan '

by , in
4:01:00 PM

SUAMI TERKEJUT LIHAT PERUBAHAN SELEPAS MASA 3 HARI!!

by , in
Assalammualaikum...

Pernah ada yang bertanya produk skincare apa yang sesuai dan berkesan? Risau nak beli produk skincare sekarang ni. Takut ada bahan-bahan berbahaya..taknak nanti kulit tiba-tiba jadi terbakar.



Jangan main-main ye dengan produk sebarangan yang ada sekarang ni. Kalau ada bahan merkuri binasa la kulit. Ada tu nampak kesan sangat cepat tapi lepas stop guna produk tu habis muka. Ada tu sampai lepas beberapa tahun nampak kesan sampingan produk tertentu.

Image result for flawless face

Ni nak citer psal produk skincare Shaklee iaitu Nutriwhite Shaklee. Ramai sebenarnya tak tahu Shaklee bukan sahaja ada produk kesihatan malah produk-produk lain termasuk la skincare. 

Nutriwhite ni disyorkan untuk wanita atau lelaki diluar sana yang takde sebarang masalah kulit sensitif. Walaupun ada juga beberapa rakan Shaklee yang ada masalah kulit jerawat gunakan Nutriwhite ni jadi sesuai dah sangat berkesan.

Gabungan bahan aktif dan mentah dari 16 buah negara menjadikan skincare ini memberi kesan yang sangat optimum. Malah kandungan vitamin C derivatif (ascorbyl/glucoside) terbukti selamat dan campuran 16 nutrien botani yang kuat menjadikan kulit

LEBIH PUTIH,LEBIH CERAH dan LEBIH BERCAHAYA.

Tak percaya?

Akak ni telah menggunakan set Nutriwhite Shaklee dan dalam masa 3 hari sahaja dah nampak perubahan. Sampaikan suami tegur la muka nampak makin cantik dan berseri-seri. Mana tak kembang semangkuk kalau suami tegur.

Biasa suami ni memang susah skit nak tegur peubahan isteri. Kadang tak perasan pun..ni sekali suami perasan plak. Mana tak rasa bunga-bunga dalam hati. Rasa meroket hati tu ke langit.hehehe



Bagaimana skincare Nutriwhite ini bertindak?
1. Menghalang kerosakan kulit muka disebabkan terkena sinaran UV matahari yang boleh menyebabkan kulit menjadi gelap.

2. Mengurangkan pigmentasi kulit supaya tidak kelihatan kusam. Taknak la nanti suami tengok muka kita pucat je kan..

3. Menyekat pigmentasi gelap dan tompok-tompok hitam. Senang nak cakap kulit muka jadi tak sekata tambah bila pakai bedak atau foundation nampak comot je.

4. Mencerahkan kulit muka. Ini kerana kandungan 16 nutrien botani yang kuat menjadikan kulit lebih cerah,berseri dan bersinar-sinar...WOW...

5. Membantu perbaharui kulit muka anda kerana ia akan mengeluarkan sel-sel mati yang terkumpul pada wajah 


Nak order? sila klik



Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Email : chintashoope@gmail.com
No Id: 1074293

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya
9:26:00 AM

Segmen Bloglist Azhafizah.com Sep & Oct 2016

by , in
Segmen bloglist Azhafizah.com Sep & Oct 2016 kembali untuk lagi untuk menggantikan bloglist bulan Julai & Ogos. Bagi yang tak sempat sertai bulan Jun hari tu, boleh cuba sertai bulan Ogos ni. Kalau sudi, berminat dan nak memeriahkan segmen ni jemputlah sertai ramai-ramai ye. Segmen simple je. Cuma perlu buat entry dan copy & paste je. Pemilihan 10 blog melalui random.org.

KLIK BANNER UNTUK SERTAI SEGMEN

TAMAT : 29 OGOS 2016

Langkah Penyertaan Segmen
1. Buat entry bertajuk : Segmen Bloglist Azhafizah.com Sep & Oct 2016
2. Copy coding yang disediakan dan paste di ruangan HTML entry
3. Publish dan tinggalkan link entry dalam kotak komen di entry asal Segmen Bloglist Azhafizah.com Sep & Oct 2016

Terima kasih atas sokongan semua ^__^
Read more: http://www.azhafizah.com/2016/08/segmen-bloglist-azhafizahcom-sep-oct.html#ixzz4IUYKlEOV
3:49:00 PM

RAHSIA IBU MENGANDUNG KEKAL BERTENAGA DAN SENTIASA SIHAT

by , in
Assalammualaikum...

Anak adalah anugerah dari Tuhan yang paling indah. Tak boleh diungkapkan dengan kata-kata melainkan memanjatkan syukur kepada-Nya yang anak dilahirkan dalam keadaan sihat, selamat, sempurna anggota badannya. Alhamdulillah. Tahniah juga pada ibu-ibu yang baru disahkan mengandung. 




Sebenarnya dalam carian google banyak ibu-ibu mengandung suka research cara nak dapatkan bayi kembar, tips kulit anak putih, tips ibu mengandung, tips nak kurangkan bengkak kaki dan macam-macam lagi.


Image result for ibu mengandung

Takpe faham sebab Ida sendiri pernah merasai semua tu. Memang seksa terutamnya kalau kaki jadi cramp pada waktu malam. Suami pula alahai tidur mati tak ingat dunia dah. Bini menangis tahan sakit kat sebelah belum tentu perasan.huhu

Ida sebenarnya nak citer skit pasal Set Ibu Mengandung Shaklee ni. Mungkin ada yang tahu dan mesti lagi ramai tak tahu. Al maklumlah penduduk Malaysia ada berapa juta orang kan.hehehe

Selalunya bila mengandung masa ibu hamil buat buku merah tu, nurse akan berikan vitamin kepada korang kan. Kecil-kecik je ubat die.

Pihak klinik selalu bagi 3 jenis vitamin. Vitamin c, asid folik dan iron. Sama juga dengan Shaklee. Ada Vitamin C, vitalea dan B-complex tapi ada juga tambahan seperti susu ESP shaklee dan Ostematrix

Dan tak salah kalau ibu nak ambil vitamin klinik dan vitamin Shaklee. Takde masalah pun.

Seperti yang kita tahu ibu hamil yang kuat memerlukan 5 vitamin penting sepanjang kehamilan iaitu :

+ Asid folik -600mcg sehari
+ Zat besi (iron)- 27mg sehari
+ Kalsium -1000mg sehari
+ Protein- 70mg sehari
+ Vitamin C (asid ascorbik)-70mg sehari

Dan keperluan ni semua ada dalam Set Ibu Mengandung Shaklee.K
ini ia menjadi pilihan kebanyakan ibu hamil masa kini sebab: 

+ lengkap dengan semua zat yang diperlukan oleh ibu hamil
+ tahan berbulan-bulan

+ boleh dimakan bersama ahli keluarga
+ harga yang sangat berbaloi
+ semulajadi (bukan sintetik)
+ tidak memberi sebarang kesan sampingan
+ bonus kesihatan dan kecantikan extra
+ juga sesuai dijadikan set berpantang
+ terbukti selamat dan berkesan


Bcomplex (asid folik) untuk elakkan bayi dari kecacatan saraf tunjang.
Vitamin C utk meningkatkan sistem imun ibu dan anak. Vitalea (iron) utk membantu mengelakkan anemia, mengurangkan risiko pramatang dan menaikkan HB ibu hamil.

Ostematrix membantu utk pertumbuhan tulang dan gigi ibu dan bayi dan utk elakkan kekejangan, Ibu hamil ni kan kerap rasa cramp kaki, sakit pinggangsakit belakang..

ESP shaklee sebagai protein utk memberikan tenaga kepada ibu mengandung. Ibu mengandung memang cepat rasa penat terutamanya ibu yang berkerja dan sudah mempunyai anak yang lain. Memang perlukan extra tenaga. Malah boleh cantikkan kulit ibu dan bayi.



Ops ada seorang ibu pernah mesej Ida pasal set mengandung Shaklee ni. Katanya die melawat kawannya yang berpantang. Kulit baby tu putih gebu dan takde jaundis. Biila tanya kawannya ambil apa? Katanya masa mengandung die makan Set Ibu Mengandung Shaklee...wow..


Nak order? sila klik


Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Email : chintashoope@gmail.com
No Id: 1074293

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya


Ibu Hamil Kuat Boleh Naik Flight & Panjat Candi Borobudur! Fuyooo! from iReach HD on Vimeo.
4:02:00 PM

PERUT BUNCIT HILANG DALAM MASA 5 HARI!

by , in
Assalammualaikum...

Masalah perut bunctit ni boleh berlaku kepada lelaki mahupu perempuan. Kalau orang perempuan la selalunya yang agak malu lebih-lebih lagi bila orang tegur. Eh mengandung ke dah berapa bulan? Aish...tak boleh jadi ni. Aku mesti nak kurus. Tapi cakap tu sekadar kosong je makan masih taknak jaga juga.




Punca masalah perut buncit ni ada banyak antaranya ialah gaya hidup. Pemakanan yang tidak seimbang. Makan main bedal je asalkan kenyang dan puaskan hati. Makanan berkhasiat tak sedap je? Sedap kalau buat dengan cara yang betul. Selain itu faktor usia, keturunan, hormon yang tak seimbang dan pengambilan alkohol juga punca sebenar berlakunya masalah perut buncit ni.




Ini la al kisah yang berlaku pada akak ni. Bila ada orang mengejek, atau bertanya sama ada mengandung lagi. Sedangkan anak yang didukungnya baru berusia beberapa bulan. Mana tak tercabarnya akak ni. Jadi beliau buat keputusan untuk buat detox parasit.

Bila buat detox ni rasa nak makan sangat pun tidak apatah lagi benda-benda manis dah reject awal-awal. Pengambilan gula yang berlebihan sebenarnya tak datang apa-apa faedah pun pada kita selain membuatkan berat badan kita bertambah.

Ibu menyusu nak buat detox parasit boleh ke? Boleh takde masalah..bukannya sampai tak makan nasi. Cuma elakkan makanan berasaskan gandum. Apa-apa jenis makanan yang dibuat menggunakan tepung gandum, segala jenis roti kena out masa detox parasit ni. Selain tu kaffein juga tidak mendatangkan faedah pada badan.



Hasilnya?

Hah...perut kempis tau! Dalam masa 5 hari buat detox [arasit ni pun dah nampak kesan. Apatah lagi kalau buat dalam masa 14hari. Kalau dalam masa 14hari nak kurangkan berat 3 kg pun no hal lah...small matter


Klik di sini untuk pembelian segera


Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Email : chintashoope@gmail.com
No Id: 1074293

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya.


Cara Kuruskan Badan Dengan Betul Sambil Buang Toxin Dalam Badan from iReach HD on Vimeo.
3:09:00 PM

Segmen 12 Jam Bloglist #22 Mialiana.com

by , in

Pencarian bloglist bagi bulan September dan Oktober 2016 di Mialiana.com bermula pada hari ini, 23 Ogos 2016, iaitu tepat jam 11.00 pagi sehingga 11.00 malam nanti. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen 12 Jam Bloglist #22 Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
Senang dan mudah bukan?

12 blog yang bertuah akan dipilih oleh random.org dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog Mialiana.com ke dalam bloglist mereka juga. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 31 Ogos 2016.

tunggu apa lagi... jom support Mia Liana ya...
3:43:00 PM

KISAH SEORANG PESAKIT ALAHAN ATAU ALERGIK YANG TERUK

by , in
Assalammualaikum..

Dah 2 hari tak terbuka blog ni sebab keadaan kesihatan yang tak berani mengizinkan. Alhamdulillah arini dah sihat skit so boleh la jenguk blog ni. Takpe..sakit tu satu nikmat...insyaallah akan lebih baik nanti.




Kisah pendek yang telah mengubah hidup seseorang yg mempunyai masalah alergik atau alahan yang teruk..

Setelah sekian lama beliau menderita jadi pada satu hari ia buat keputusan utk berhenti mengambil sebarang ubat-ubatan alergik yg bukan mnyembuhkan malah membuatkan beliau bertambah sakit.

Satu hari beliau buat keputusan utk membela kucing


KUCING???

mesti pelik kan..kalau alergik atau alahan ni bulu-bulu kucing ni adalah antara senarai yang patutu dielakkan oleh seseorang yang ada alahan.

Tapi.....dalam masa yang sama beliau telah mengambil Alfalfa complex dan Nutriferon Shaklee. Dan lihat apa yang berlaku!!

Terkejut!!

Sepanjang masa itu beliau...

TAKDE BERSIN
TAKDE GATAL-GATAL HIDUNG
TAKDE RASA TIDAK SELESA
TIDAK MENGAMBIL SEBARANG UBAT-UBAT ALAHAN LAGI!!!

Malah beliau lebih bertenaga..



Nutriferon Shaklee mengamdungi 4 ekstrak tumbuhan iaitu biji labu, biji Plantago asiatica honeysuckle jepun dan bunga safflower yang mendorong pengeluaran interferon. Interferon ini membantu utk tingkatkan sistem imun sebab itu la ia melindungi badan seseorang dari influenza.Ini kerana bila badan seseorang kekurangan interferon di dalam badan ia menyebaban badan seseorang mudah dijangkiti dengan sebarang jankitan mahupun alahan

Sebab itu la Nutriferon amat diyakini mmbantu meningkatkan sistem imun dalam masa 3 hari

Alfalfa complex pula dikenali sebagai Raja Segala Tumbuhan.Sebenarnya tumbuhan Alfalfa ni telah digunakan lebih 2500 tahun dan dikaji oleh makmal yg memang mengandungi makanan yg kaya dengan nutris dan zat galian.

Tahu tak pokok Alfalfa ni amik masa 2 tahun tau nak membesar..akar die boleh sampai 20 kaki dalam tanah..ingat senang-senang ke nak kutip.

Jadi apa kena mengena dengan alergik/alahan?

ya..mestilah Alfalfa dpt membantu melawan alahan pd seseorang. Sebab itu la siapa ada resdung...makan la Alfalfa.





Klik di sini untuk pembelian segera



Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Email : chintashoope@gmail.com
No Id: 1074293

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya.
4:07:00 PM

Giveaway Dan Pencarian Bloglist by Jepun Mari

by , in
4:05:00 PM

8 CARA HILANGKAN MELECUR PADA KULIT

by , in
Assalammualaikum...

Orang kata kalau tak berhati-hati akan membawa padah. Tapi yelah kita ni manusia biasa tak terlepas dari sikap terlupa, terleka dan sikap mengelamun. hehehe. Kadang tengah masak mengelamun so ada la tu benda yang bermain di fikirannya.



So bukan nak citer bab semua tu. Nak cerita bab melecur ni. Kena air panas la, seterika panas dan sebagainya. Tak kena pada orang dewasa, bahaya pada kanak-kanak. Al maklumla anak-anak ni sifat dia ingin tahu, nak explore semua benda. Sebab tu kalau pergi checkup kat klinik mesti nurse akan nasihatkan perhatikan anak-anak, jaga-jaga dengan anak-anak bila dah pandai bergerak tu. Kalau baru berusia sebulan tu memang tak boleh buat apa-apa lagi. Orang tu kata " budak dah ada kaki". Padahal memang la semua ada kaki kan.hehehe. Bukan...tu maksudnya dah pandai berjalan la..


8 cara hilangkan melecur pada kulit

1. Ada petua gunakan tepung dan sapu kan pada tempat lecur. Tak kisah la apa-apa jenis tepung pun.

2. Boleh gunakan petua gunakan telur. Pecahkan sebiji pastu sapu pada tempat melecur tu menggunakan kapas.

3. Gunakan lendir alor vera atau kulit lidah buaya. Memang lendir pokok lidah buaya ni bagus terutamanya untuk hilangkan parut.

4. Malah ada juga gunakan serbuk kopi. Tempek kat tempat melecur tu biarkan dalam 10-15 minit pastu baru buang.

5. Ada juga petua lama suruh menggunakan kapur sireh. Biarkan sampai kering nanti rasa pedih dan sakit tu akan hilang.

6. Marjerin, ubat gigi juga dikatakan membantu untuk hilangkan melebur paa kulit.

7. Selain tu gunakan getah pelepah pisang pun membantu. Sapukan getah tu dan dibiarkan. Jangan dibilas dengan air plak.

8. Nak cara lebih mudah dan moden, ada ibu-ibu telah sapukan Vivix Shaklee untuk hilangkan kesan melecur pada anak dan ia berkesan.


Klik di sini untuk pembelian segera



Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Email : chintashoope@gmail.com
No Id: 1074293

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya
4:07:00 PM

JOM MILIKI KULIT YANG CERAH DAN LICIN

by , in
Assalammualaikum...

Semua orang nak dapatkan kulit yang cantik, bersih dan licin. Penampilan memberikan keyakinan pada diri seseorang, setuju tak? tak jugak..asal yakin semua boleh.



Selain dari pengambilan apa jenis produk pun atau minuman kecantikan. Sebenarnya kecantikan sebenar kena la dari dalam diri seseorang tu. Pemakanan, hormon, gaya hidup semua tu juga memainkan peranan untuk kecantikan kulit.


Kita digalakkan untuk minum 8 gelas air sehari ini kerana membantu agar toksin dalam badan dapat keluar dengan baik dan elakkan dari badan kita kekurangan air. Bagi Ida boleh anggarkan 25kg untuk 1 liter air. So kalau berat korang 50 kg minumla 2liter air setiap hari. Bukan air manis ye..air masak.

Pengambilan makanan segera, bercaffein juga sebenarnya tak baik untuk kulit malah kesihatan. Jadi jagalah pemakanan kita walaupun sedikit. Selalu yang si bujang-bujang la rasa malas nak masak, fast food jelah..ok i faham sebab dulu ida pun macam tu.huhuh

Jadi meh nak share tentang ESP Shaklee yang mudah dan senang diminum.


Soya adalah makanan yang kaya dengan isoflavon. Sebuah penyelidikan mendapati bahawa kedutan halus dan ketegangan kulit akan meningkat apabila wanita berusia 30 hingga 40 tahun. Oleh itu, banyakkan mengambil soya setiap hari.

Orang Korea selalu makan soya paste..agaknya tu kulit diorang kebanyakkan cantik kot..kan..

Untuk sesiapa yang nak cantik ESP Shaklee buat kulit kita anjal, jadi gebu dan lebih cerah. Nampak berseri gitu. Bila dah cantik, tak perlu la nak tepek makeup tebal-tebal kan. Natural Beauty you!




Klik di sini untuk order segera





Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Email : chintashoope@gmail.com
No Id: 1074293

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya
2:52:00 PM

6 CARA HILANGKAN RUAM PADA KULIT ANAK, CUBA NI!

by , in
Assalammualaikum...

Anak-anak yang baru lahir banyak sebenarnya mengalami masalah kulit sensitif atau ruam. Selalunya terjadi di bahagian pipi, mulut, leher malah boleh sampai ke kaki. Ada tu sampai bernanah pun ada. Memang kesian.



Ruam memang membuatkan anak-anak jadi tak selesa, ada tu pedih. Teringat masa Asyraf ruam dulu, sampai bernanah. Ida sendiri terpaksa berpantang makan seafood sebab masih menyusukan die sampai hampir 1 tahun juga la pantang. Sampaikan Nestum Nestle untuk bayi tu pun Asyraf tak boleh makan sebab ada susu lembu. Kejap je naik merah-merah kat muka dia.


Ini nak kongsikan 6 cara untuk hilangkan ruam pada anak

1. Susu badan

Ada juga petua orang-orang tua kata gunakan susu badan dan sapu pada ruam anak. Ida tak tahu keberkesanannya mungkin ikut pada kulit anak juga. Sebab Ida buat tak menjadi.

2. Air liur di lelangit mulut

Ni petua lama yang ada orang tua cadangkan masa anak Ida ruam dulu.

3. Tepung ubi kayu

Mak mertua Ida pernah suruh buat macam ni tapi tak menjadi. Ada sesetengah anak jadi je. Korang boleh try bancuh dengan tepung ubi kayu. Buat macam ala-ala bedak sejuk. Tempek kat anak.

4. Ubat calamine

Selalunya kalau pergi klinik memang doktor akan bagi ubat calamine ni. Memang menjadi tapi agak berhati-hati skit la takut anak sapu masuk dalam mulut.

5. Air suam campur garam.

Ni pun petua lama yang selalu dilakukan untuk hilangkan ruam atau gatal-gatal badan. Tak silap Ida lebih bagus kalau guna garam kasar atau garam bukit.

6. Herbal blend cream Shaklee

Ini krim moden yang multipurpose. Banyak kegunaannya tapi kebanyakkan ibu-ibu selalu order untuk ruam anak atau anak ada chicken pox. Bau die macam berangin tapi tak panas pun. Kalau ruam anak tu basah jangan disapunya pula.Lap bagi kering dulu pastu baru sapu. Jangan risau tak melekit pun dan cepat serap pada kulit.


gambar ni dah lama masa Aqil jadi macam kurap dekat peha dia. Jadi Ida sapukan dengan Herbal blend cream. Alhamdulillah sekarang kurap pun dah takde. Sampai sekarang parut pun tak nampak.



Jangan risau. Herbal blend cream Shaklee FREE PARABEN DAN SELAMAT DIGUNAKAN. 

Nak order? sila klik


Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Email : chintashoope@gmail.com
No Id: 1074293

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya

Followers