11:00:00 PM

MAY IS THE LOVELY MONTH

by , in
Assalammualaikum...

Kenapa Ida kata May is the lovely month? Yelah bulan ni ada Hati Ibu kan..Hari Israk Mikraj juga pada bulan ni.Hari ni Hari Pekerja walaupun para ibu-ibu pun masih tetap kena bekerja..huhuuhu.



Pakat bercuti di rumah, esok dah mula balik hai bekerja seperti biasa bagi negeri-negeri tertentu. Sambil korang santai-santai tu, meh la blogwalking blog ambe yang tak seberapa ni. Nak kongsikan psal promosi bulan ni



Alfalfa Complex dan Collagen Powder

Menarik kan? Ada free lagi tu sebab itu la korang kena bijak kongsi beli dengan kawan-kawan, so yang free tu korang boleh dapat.hehehehe



Jadi jangan lepaskan peluang untuk promosi bulan ni ye..
Ingat pilihan bijak biar semua orang merasai kebaikan bersama-sama


Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210 
Email : chintashoope@gmail.com 
No Id: 1074293 

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya


4:30:00 PM

'Giveaway NALMR BLOG featuring SASSYROSE'

by , in
*STICKY POST*



Hai semua! Hari ini kami Nalmr Blog dan SASSYROSE ingin jemput semua blogger-blogger yang hebat untuk sama-sama memeriahkan GiveAway yang kami adakan ini. Hadiah menarik akan diberikan kepada pemenang-pemenang bertuah. Kami dari SASSYROSE selaku penaja utama GiveAway ini.

SASSYROSE merupakan kedai muslimah online yang mula beroperasi dari tahun 2015 sehingga kini. Konsep SASSYROSE adalah untuk mewujudkan pakaian muslimah yang sopan, sederhana dan cantik untuk si pemakai. Jubah keluaran SASSYROSE adalah sangat selesa dan merupakan jubah murah 2016. Bukan itu sahaja, tunic dan top SASSYROSE juga pastinya dapat memikat para pelanggan untuk mencuba produk terlajak laris ini. Pelanggan juga boleh ke laman web kami di www.sassyrose.my untuk pembelian secara online dengan lebih pantas dan mudah.

Antara Produk Yang Hangat di SASSYROSE adalah : 

Jubah Bahyea - Jubah Bahyea diperbuat dari material bermutu tinggi Como Crepe dan dihiasi dengan panel French Lace. Terdapat 4 pilihan warna menarik yg pasti memukau iaitu Ruby, Turquoise, Emerald & Sapphire. Didatangkan dalam saiz XS, S, M, L & XL. Lebih menarik, jubah ini juga nursing dan wudhu' friendly (zip sorok di dada dan lengan), mempunyai poket, patuh syariah (labuh & longgar), tidak jarang, mudah digosok, tidak mudah kedut, selesa & ringan dipakai

Olivia Tunic - Olivia Tunic diperbuat daripada high quality Material Satin Saluna (bukan macam Dull Satin ye) dan boleh didapati dengan 3 warna yang gorgeous;Teal, Purple & Burgundy. Tunic ini boleh didapati dengan saiz S hingga XL. Bukan itu sahaja, Olivia Tunic juga nursing dan wudhu' friendly (zip sorok di dada dan butang di hujung lengan), kain sejuk, boleh dipakai casual @ formal, 2 poket sisi kiri kanan, patuh syariah, tidak jarang, tidak stretchable, selesa & ringan dipakai

Nadine Tunic - Nadine Tunic boleh didapati dalam 4 pilihan warna iaitu Emerald, Sapphire, Turquoise & Ruby. Diperbuat daripada high quality Como Crepe dengan FREE SIZE from M up to L. Nadine Tunic juga merupakan nursing dan wudhu' friendly (zip sorok di dada), poket kiri dan kanan, patuh syariah (labuh hingga ke lutut & longgar), tidak jarang, tidak stretchable, mudah digosok, tidak mudah kedut, selesa & ringan dipakai.

Qamila Top - Qamila Top diperbuat daripada high quality Moss Crepe dan boleh didapati dengan 3 warna menarik;Camel, Brick & Moss Green. Nursing dan Wudhu' friendly, patuh syariah (labuh hingga ke lutut & longgar), material berat & tebal (tidak perlu inner baju), design sesuai untuk semua jenis badan, sejuk dan flowy

Kebaya Kardigan - Kebaya Kardigan direka dgn fungsi 2 in 1 boleh digayakan sebagai kebaya untuk majlis formal atau sarungkannya bersama t-shirt anda untuk gaya santai. 4 warna menarik;Camel, Brick, Black & Moss Green. High quality Moss Crepe dengan FREE SIZE from M up to XL, Nursing dan Wudhu' friendly, patuh syariah (labuh hingga ke lutut & longgar), material berat & tebal, design sesuai untuk semua jenis badan, sejuk dan flowy



Testimoni daripada pelanggan kami : 



Untuk melayakkan anda menyertai GiveAway ini, anda perlu memenuhi beberapa syarat mudah yang perlu anda patuhi.

SYARAT-SYARAT PENYERTAAN :

1. Like facebook penaja.
SassyRose
Nalmr Blog

2. Follow instagram penaja.
SassyRose
Nalmr Blog

3. Follow Blog penaja
Nalmr Blog

4. Buat satu entry khas dengan tajuk 'Giveaway NALMR BLOG featuring SASSYROSE'

5. Copy Coding yang disediakan dan paste kan di html blog post anda.

6. Share/Ping artikel anda samaada di Babab.net, Facebook Personal anda, Fanpage, Facebook Group lain atau Google +.
7. Tinggalkan link entry anda di bahagian komen ini. 

Tarikh tutup pada 11 Jun 2016 jam 11.59 malam.


SENARAI HADIAH PEMENANG

Produk dari SassyRose x Tempat Pertama
Produk dari SassyRose x Tempat Kedua
Lyna Shawl by Alyachan.co x Tempat Ketiga

Pemenang dipilih secara random

Semoga berjaya semua.. Terima kasih

p/s : SORI CODING PANJANG PULAK . Selamat mencuba. Rajin rajin tag kawan ok?
3:22:00 PM

Yeayyy! Feedmilk dah bukak tawaran dealer untuk Mia Jubah Menyusu Popular

by , in
Assalamualaikum..

Pengumuman pengumumannnn, kepada ibu-ibu yang mempunyai perniagaan sendiri dan ingin tambah barang niaga.. Jom rebut peluang sekarang. Feedmilk Boutique, pengeluar baju menyusu popular tengah cari dealer untuk Mia Jubah Menyusu Popular. Dah sangat terhad, 30 orang sahaja.. cepat2.. teruskan skrol untuk tahu kenapa mummy kena apply jadi dealer Feedmilk.




Hari nie rasa macam nak share my sweet experience with Mia Jubah Popular.. Baru first time nak pakai Mia Jubah Popular. Sebelum ni tengok ramai yang review kata best pakai Mia Jubah.

Cubalah buat research sikit berkaitan Mia Jubah Popular. Pastu rata-rata review kata memang sangat selesa dan senang nak susukan baby. Dan kalau ibu menyusu, WAJIB ada walaupun sehelai. Tengok harga pun masih berpatutan dan sesuai dengan kualiti.

Butik Feedmilk senang je nak cari di waze “Feedmilk Butik” conform jumpa. Di Alam Avenue 2, Seksyen 16 Shah Alam. First time singgah kat butik, simple tapi mewah. Nasib baiklah en.husband very supporting, sokong wifenya beli baju Feedmilk sebab masih menyusukan baby. Yang penting en.husband belanja.. peace..


Berjaya grab warna Bubbly Turqoise.. yeayyyy.. double double happy lah mak menyusu lah anak2 oii.. hehe.. 

Almaklumlah emak menyusu ni nak menyusu dengan selesa. So dengan Mia Jubah, I #selamberselak je. Nak duduk pun senang sebab A cut. Istimewanya lagi, pleated design taw. Mak mak mengandung pun boleh pakai. Dan dannn emak menyusu ni manalah ada masa nak gosok baju. Fuhh lega sebab Mia Jubah nie ironless, memang sangat sangat jimat masa. Nak siap-siapkan anak lagi, memang tak sempatlah kan gosok baju.. en.husband pun gosok sendiri.. hehe. 



Sebenarnya nak grab warna Brick Salmon juga tapii kecewaaaaa.. staff kata dah sold out.. waaa. Melepas.. harap2 Feedmilk akan restock dan conform saya orang pertama akan grab.. tak sabar tak sabar.. ibu ibu jangan lupa grab juga taw. Memang rugi kalau tak grab.. ^_^.. u olls cari je di FB Page Feedmilk, Instagram Feedmilk, Website, www.feedmilk.com.. Dan boleh juga terus Whatsapp ke 018 327 3092 conform admin Feedmilk yang super supporting akan bantu ibu-ibu semua. <3

Nah semua warna Mia Jubah yang Popular bagi ibu-ibu semua rambang mata.. hahaaa..


Tag:

Baju menyusu, baju mengandung, tambah susu, susu ibu, bayi minum susu ibu, bersalin, hamil, jubah menyusu, blaus menyusu, nursingwear, nursing cover, nursing bra, bra menyusu, breastpump, breast pam, pam susu, selamber selak, feedmilktee, tshirt menyusu, feedmilk , feedmilk nursingwear , jubah muslimah, jubah 2016, fesyen 2016, baju korporat, wanita bekerjaya, surirumah, tips masakan, tips ibu bapa, tips jaga anak, anak suka minum susu, keperluan bayi, senarai kelengkapan bayi , senarai kelengkapan bersalin , set penjagaan pantang, bidan, klinik bersalin , ibu susu, ibu tumpang., baju trendy , baju khas menyusu, butik feedmilk Shah Alam, storage milk, botol susu, puting ,susu EBM milkstorage, feedmilk jubah menyusu popular, jenama baju feedmilk ,kedai stroller bayi, e-learning ,pendidikan awal kanak-kanak, tip ibu bapa, ibu menyusu berpuasa, mia jubah popular, menyusu di public, tip menyusu tanpa nursing cover, butik menyusu popular, persediaan lepas pantang, panduan menyusu, baju menyusu tanpa butang, kisah ibu menyusu, pendidikan awal kanak-kanak, menyusu tanpa masalah, fesyen baju menyusu, baju tak payah gosok, menyusu lepas bersalin, direct breastfeed,
10:00:00 AM

ANAK GEMBIRA MAK DAH TAK SAKIT SENDI DAN LUTUT LAGI

by , in
Assalammualaikum...

Semakin meningkat usia semakin banyak kita kehilangan kolagen di dalam badan Secara puratanya 1-4g kolagen akan hilang dari badan kita pada setiap hari. Kehilangan kolagen ni akan bermula apabila kita sudah melepasi umur 20 tahun. 




Sebanyak 40% kolagen adalah dari kulit, 10-20% daripada sendi, 7-8% dari salur darah dan lain-lain yang selebihnya. Mungkin ramai fikir kebanyakan produk kolagen ni hanya untuk cantik untuk kulit dan sebagainya. Sebenarnya salah satu fungsi kolagen juga untuk membantu atasi masalah lutut.



Siapa yang selalu sakit-sakit lutut dan sendi ni? Mestila mak ayah kita kan. Usia mereka yang meningkat dan kehilangan banyak kolagen dalam menyebabkan warga-warga emas mudah berasa sakit-sakit lutut, sendi dan sebagainya.


Ini kisah mak mertua akak ni yang telah berusia 50 tahun. Pada seusia ni kalau ada yang masih kuat memang orang kata 'gagah' la. Tapi akak ni kesian pada mak mertuanya. Solat pun kena duduk, tak boleh nak bengkokkan kaki. Masalah kulit berjeragat tu jangan cakap la normal la kalau orang-orang tua kan.

Tapi alhamdullilah sejak akak ni ikhtiar berikan Collagen Powder Shaklee pada mak mertuanya. Dah nampak perubahan yang ketara. SAKIT LUTUT DAN HILANG! Solat memang langsung dah tak ganggu. Kulit muka pun tambah GLOWING gitu!..

Bagaimana Collagen Powder Shaklee membantu untuk atasi masalah sakit sendi lutut ni?

Bila kita sakit lutut dan mula amalkan supplement Collagen Powder , kolagen ni akan diserap oleh tubuh dan seterusnya meresap ke bahagian sendi seperti lutut tadi.

Bila sendi lutut menyerap Collagen, secara perlahan Collagen ni akan membaiki bahagian -bahagian yang rosak tadi dan turut mengganti Collagen yang rosak.

Secara perlahan-lahan juga bengkak akan dipulihkan dan tulang yang terkeluar dari rangka lutut akan dimasukkan semula ke dalam rangka. Walaupun Collagen bersifat elastik, tapi ia sangat kuat




Klik di sini untuk pembelian dengan segera



Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Email : chintashoope@gmail.com
No Id: 1074293

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya





11:35:00 PM

GIVEAWAY COMEBACK CASHMONEY BY MG

by , in
3:52:00 PM

IBU MENYUSU STRESS ANAK KERAP BERJAGA MALAM, KURANG SUSU KE?

by , in
Assalammualaikum...

Ibu-ibu menyusu ni memang mudah berasa letih dan kurang tenaga. Sebab itu la ibu menyusu ni memerlukan zat kalori yang lebih daripada biasa untuk menyusukan anak. Apa yang dimakan, akan juga akan merasanya. Jadi ibu-ibu menyusu ni memang kena pandai jaga pemakanan. Makan makanan yang seimbang dan penuh zat.



Ini kisah seorang ibu yang mempunyai anak berusia 4 bulan. Biasanya anak seusia ni memang kerap sangat berjaga malam. Memang ibu-ibu akan berasa mudah letih dan ada juga tertekan sebab fikir kita kekurangan susu badan sebab itu la anak kerap berjaga.


Jadi akak ni telah mencuba Set Bajet Menyusu iaitu ESP Shaklee dan Alfalfa Complex untuk membantu banyakkan susu. Alhamdulillah, ibu mana yang tak suka tak gembira. Bukan sahaja BANYAKKAN SUSU, malah SUSU BERTAMBAH PEKAT. Sekali pam dalam 1 sesi je pun dah 13.0 OZ!! Waktu cuti pun kena pam juga kalau tak lencun baju tu.


Malah anak dah jarang terjaga malam. Kalau jaga pun sekejap je menyusu badan dan terus tidur sampai pagi keesokkannya. Pengasuh sendiri pun tegur perubahan stok susu EBM yang diberikan. Susu sangat pekat.

Jadi bagi ibu-ibu yang mempunyai masalah susu kurang atau kurang pekat boleh la try ambil Set Bajet Menyusu ni dulu. Insyaallah dapat membantu tambah bulan puasa akan menjelang tak lama lagi.


Nak order? sila klik


Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Email : chintashoope@gmail.com
No Id: 1074293

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya


3:09:00 PM

IBU MENYUSU BOLEH DAPAT BERAT BADAN MASA ZAMAN ANAK DARA DULU!

by , in
Assalammualaikum...

Cakap pasal ibu menyusu, ada juga yang risau kalau menyusu tak boleh kurus, Tak boleh nak makan ubat sebarangan takut effect pada pengeluaran susu. Siapa cakap tal boleh? Boleh, sebab itu la ibu-ibu kena bijak dalam pemilihan yang terbaik.




Menyusukan anak merupakan cara terbaik untuk turunkan berat badan terutamanya masa tengah berpantang. Tapi janganla lepas keluar wad tu terus nak diet nak turunkan berat badan. Biarla sekurang-kurangnya habis pantang 44 hari.hehehe


Kisah akak ni la dapat berat badan idaman selepas buat detox parasit. Akak ni baru je habis pantang. Sepanjang berpantang dia betul-betul jaga makan, susu sikit pun tak ganggu. Anak pun bambam je..tapi dapat BERAT BADAN MASA ZAMAN ANAK DARA DULU!!

Wah jealous nye..Sedangkan sebelum ni memang susah la berat nak turun. Maintain je 54 KG. Paling kurang pun 50-52 kg. Tapi sekarang...hah ko..49.9 KG tu!



Ada yang join program DETOX PARASIT ni? Silalah hubungi Ida segera ye...


Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Email : chintashoope@gmail.com
No Id: 1074293

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya




11:45:00 PM

"Holiday GiveAway by Sally Samsaiman (Part 6)"

by , in
3:41:00 PM

SAYA NAK KURUS! TAPI TAKDE BAJET NAK KE GIM ATAU PUSAT SLIMMING

by , in
Assalammualaikum...

Semua orang nak kurus, semua orang nak nampak cantik. Siapa yang taknak kan? Tapi kena ingat juga semua orang mempunyai metabolisma yang berlainan. Makan banyak tapi badan tak naik pun, tapi kena jaga takut ada kolestrol. Makan sedikit dan diet pun boleh naik badan mendadak. Jadi kesimpulannya kena la jaga pemakanan.



Susah ke nak kuruskan badan? Nak kurus boleh tapi kena pandai la jaga makan. Ini tidak, nak kurus tapi setiap malam kul 10 ke atas bedal sebiji burger. Tak pun pergi melepak kedai mamak makan roti canai.


Ini kisah akak ni merupakan seorang surirumah sepenuh masa dan ada anak 3 orang. Berat badan beliau 62kg. Lebih dari berat ideal. Nama pun surirumah mestila takde bajet kan untuk pergi mana-mana program slimming atau ke gim untuk bersenam. Jadi apa akak ni buat?

Akak ni telah membeli Set Bajet Kurus Shaklee iaitu Alfalfa dan Lecithin dan terus konsisten makan selama 1 tahun. Selepas setahun berat beliau sudah turun sebanyak 52kg. Mungkin ada fikir ala skit je berat turun. Kata akak ni die taknak berat turun secara drastik sebab bimbang akan berkemungkinan akan berlaku BERAT BADAN YO-YO..


Tahu kan berat badan yo-yo tu macam mana. Bila berat dan turun, tapi selepas berhenti diet berat naik semula. Itu yang kita taknak.


Lecithin

Lecithin memang terkenal sebagai pengemulsi lemak atau lebih senang dipanggil pembakar lemak. Kandungan didalamnya membantu badan untuk memproses dan memetabolismekan lemak dengan lebih berkesan.

Alfalfa

Alfalfa merupakan " Raja segala makanan". Bertindak sebagai fiber yang membawa keluar lemak-lemak yang sudah dipecahkan oleh Lecithin. Senang cerita ni fungsinya sebagai detox untuk buang toksin dan cuci usus.

Klik di sini untuk pembelian dengan segera




Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Email : chintashoope@gmail.com
No Id: 1074293

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya

4:28:00 PM

SIAPA KATA SURIRUMAH SEPENUH MASA TAK BOLEH JANA PENDAPATAN LUMAYAN DI RUMAH?

by , in
Assalammualaikum...

Kalau cakap pasal kerja-kerja surirumah ni, memang sehari tak pernah habis. Dah siap kerja itu kerja ni pula yang ada. Kita dah kemaskan sebelah sana, sebelah sini pula yang bersepah. Kalau korang ibu-ibu yang takde pembantu rumah mesti tahu macam mana rasanya.




Nabi Muhammad S.A.W pernah bersabda

"Ceburilah kegiatan perniagaan kerana di dalamnya terdapat 9/10 sumber rezeki"

Jadi bagi wanita-wanita yang dah buntu macam mana nak bantu suami atau keluarga, berniaga la cara terbaik. Ada sesetengah-setengah wanita ni atau seorang ibu akan sentiasa ada niat untuk bekerja sahaja di rumah untuk jaga anak-anak dan keluarga. Membesarkan anak dan mereka depan mata sendiri. Taknak lagi hantar ke pusat taska atan pengasuh. Kos untuk seorang anak pun dah hampir RM400. Klau 2 orang anak, dah RM800. Kalau 3 orang anak, maksudnya kalau gaji RM1000 sebulan hanya habis untuk bayar duit mengasuh je.

Siapa cakap surirumah ni takde apa-apa sijil. Ida sendiri ada Diploma Teknologi Makmal Perubatan, ada cita-cita juga nak sambung sampai jadi doktor. Tapi bila rasa sayang nak biarkan anak-anak membesar dengan orang lain. Ida ambil keputusan untuk bisnes dengan Shaklee.

Macam mana Ida bertemu dengan Shaklee?

Sekarang ni zaman mengoogle kan. Ida dulu ada masalah susu kurang. Bila google Ida jumpa la produk Shaklee. Bila Ida mencuba untuk set trial menyusu, tak berapa nak menjadi. Susu masih sama. Jadi Ida stop macam tu je tapi alhamdulillah masih dapat menyusukan anak sehingga 2 tahun.

Ida mula bisnes Shaklee bila Ida bertemu dengan isteri kawan suami Ida Kak Salmi yang seorang pengedar Shaklee. Masa tu Ida mengandungkan anak kedua. Jadi buat keputusan nak buat bisnes Shaklee ni. Sebelum mendaftar jadi ahli tu, memang Ida buat research habis-habisan pasal Shaklee. Kebaikan setiap produk, buat logo fanpage sendiri. Dan kemudian Ida mulakan belajar dengan blog dari Kak Suriya Majid. Dia merupakan upline pada Kak Salmi tapi disebabkan isteri kawan suami ni kurang aktif bisnes sebab terlalu sibuk dengan kerja dia sendiri. Jadi Kak Suriya la yang banyak ajar Ida.

Ida mula buat blog pada tahun 2013 masa nak dekat-dekat tempoh nak bersalin. Paling menguatkann tanggapan Ida dengan Shaklee selepas rasa sendiri kebaikan Shaklee. Masa tu Ida cuba Set Berpantang. Memang betul-betul jatuh cinta dan teruskan makan sehingga sekarang. Dan semakin hari semakin suka dengan bisnes Shaklee ni. Lain dari lain. Sebab Ida sendiri pernah join MLM lain tapi menghampakan feel die. Ida dalam Shaklee ada sokongan banyak pihak. Setiap hari setiap masa ada je semangat yang diorang bagi, skit pun tak patahkan usaha Ida.

Biasala kita ni bila takde sale mula nak down. Tapi Ida bangkit semula dengan kata-kata upline Ida.

" Jangan kita berbisnes kerana sale, duit,untung. Tapi kita berbisnes kerana Allah S.W.T. kerana nak bantu orang lain. Jangan kita pesongkan niat kita. Contoh, jual secara tak jujur. Jual bawah dari harga runcit. "

Malah dengan bisnes Shaklee ni la dah banyak ubah diri Ida sendiri,pemikiran dan sebagainya. Ida rasa lebih puas hati bila dapat sendiri jaga anak-anak depan mata,mandikan suap makan. Dalam masa yang sama sebelah tangan lagi reply mesej customer.hehehe. Nampak kan betapa sibuknya mengalahkn ahli koperat..hahaha.

Nak Jana Pendapatan Online Untuk Bayar Sewa Rumah? from iReach HD on Vimeo.

Jadi sesiapa yang ingin berbisnes juga, terutamanya bagi surirumah sepenuh masa macam Ida. Nak bantu suami dan keluarga. Boleh la hubungi Ida dengan segera. Pendaftaran untuk jadi ahli hanya RM79.50 je seumur hidup.


Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:


(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Email : chintashoope@gmail.com
No Id: 1074293

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya








11:21:00 AM

SELAMAT HARI GURU

by , in
Assalammualaikum...

SELAMAT HARI GURU!

Khas untuk semua guru-guru didunia tak kisah yang sah atau tidak. Apa yang tak sah? Macam Ida la, cikgu untuk anak-anak yang tak ada sijil pengiktirafan.hehehe.


Cakap psal cikgu-cikgu, Dah tak ingat semua sebenarnya. Sebabnya Ida ni pindah-pindah sekolah masa sekolah rendah la. Sekolah menengah je kekal sampai habis.

Seingat Ida la dulu nama sekolah Ida

Sekolah Cina..tak ingat nama sekolah.hehehe
Sekolah Rendah Seri Petaling
Sekolah Kebangsaan Jitra 2
Sekolah Menengah Agama Darusaadah
Kolej PTPL Shah Alam

Tadika pun tak ingat sebab sekolah tadika cina juga.heheh

Psal sekolah cina jangan cakap la..boleh cakap skit2 je. Kalau orang cina sembang faham la skit tapi tak pandai nak jawab. Sebab sekolah cina nenek Ida cina Muallaf..alhamdulillah..

Sekolah cina dulu ingat skit2 je kawasan sekolah die. Memang ada je kelas agama. Paling ingat masa pendidikan jasmani. Pkai seluar pendek hijau. Seksi gitu.hehehe. Makan memang rasanya tak beli kot kat kantin die.Tak ingat dah.

Jiran pun dengan orang cina, siap jadi kawan baik lagi. Ajak die main dalam rumah. Tak ingat dah rupa die,diorang ada anjing 2ekor. Masa tu kat Port Dickson.

Kalau cakap psal zaman sekolah-sekolah dulu memang tak habis. Ada je benda yang kelakar.

Ok apa2 pun

SELAMAT HARI GURU SEMUA!
4:08:00 PM

DALAM MASA 1 MINGGU SAHAJA, KULIT NAMPAK LEBIH PINKY DAN BERSERI

by , in
Assalammualaikum...

Lelaki mahupun perempuan semestinya tak suka bila melihat kulit muka menjadi kusam, tak berseri, berjerawat, jeragat, masalah eyebag dan sebagainya. Kulit kusam terjadi disebabkan oleh masalah sel-sel kulit yang bercampur-campur. Sel kulit yang mati dan sel baru saling bercampur menyebabkan kulit akan kelihatan gelap. 



Bila alami masalah kulit kusam macam ni memang mudah untuk ada masalah seperti white heads iaitu pengumpulan lemak dalam pori-pori kulit. Lemak ini berasal dari kelenjar sebum atau kelenjar minyak yang terlalu aktif. Oleh kerana pengeluaran lemak terlalu banyak maka kulit jadi berminyak dan memudahkan jerawat tumbuh. 


Walaupun dah banyak kali dicuci bila masalah ni ada menjadikan kulit akan menjadi tak sekata.

Ini kisah akak ni yang sering keletihan. Bila badan terlalu letih dan stress akan mengundang perkara lain seperti kurang selera makan, tidur yang tak mencukupi dan sebagainya. Ini akan menyebabkan kulit menjadi kusam. Malah jerawat pun senang nak tumbuh, itu belum masalah eyebag lagi.

Kebetulan Shaklee ada buat promosi Collagen Powder macam bulan ni la kan. Jadi akak ni pun mencuba sebabnya dah terlalu banyak produk kosmetik yang telah beliau cuba tapi masih tak dapat memberikan kesan yang positif.

Dengan harga RM298 sekotak, akak ni tanpa ragu-ragu terus membelinya untuk cuba mengatasi masalah kulit kusam beliau. Alhamdulillah perubahan memang tak sangka begitu cepat.

Dalam masa 1 minggu sahaja kulit akak ni dah tak nampak kusam. Minggu kedua, jerawat dah takde. Masuk je minggu ke-3 wah...MUKA NAMPAK PINKY! Kemeraha-merahan gitu. BEKAS JERAWAT HILANG! EYEBAG PUN DAH TAKDE!

Dan yang paling penting bila makan Collagen Powder ni, badan rasa lebih sihat dan bertenaga berbanding dulu. Walaupun akak ni tak konsisten makan tapi kesan die memang teerbaik!




Klik di sini untuk pembelian dengan segera



Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Email : chintashoope@gmail.com
No Id: 1074293

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya



4:02:00 PM

Segmen Blogwalking YanieYusuf 2016

by , in
3:40:00 PM

DULU PAKAI BAJU SIZE 50 TETAPI SEKARANG PAKAI SIZE 46 DALAM MASA 2 BULAN!

by , in
Assalammualaikum...

Susah nak cakap bila timbul masalah berat badan ni. Memang semua baju-baju lama dah tak boleh pakai. Terperap simpan dalam kotak, nak buang sayang sebab masih elok lagi. Ada tu terpaksa bagi pada sesiapa yang bersize kecik. Dilema sangat....oh nak tubuh kurus macam anak dara dulu.



Ini kisah benar akak ni dalam masa 2 bulan dia mengambil Set Slimming Shaklee dan baju dulu size 50 sekarang dah pakai size 46! Wow..seronok sangat...


Mesti ramai yang keliru kan berapa banyak la Set Slimming Shaklee ni. Memang ada banyak jenis dan semuanya harga tak sama. Seban itu la siapa yang mesej Ida tanya pasal Set Slimming ni aka set kurus ni Ida suka tanya bajet korang dulu.

Kalau bajet ciput, hasil lambat la skit. Kalau bajet banyak cepat la nampak kesannya. Faham kan. Jangan risau, Ida tak paksa pun.heheheh


Ok xpe kita citer pasal Set Slimming yang akak ni amik.

Cinch Shake ada 3 jenis perisa coklat,latte dan vanilla. Fungsinya tentula untuk membuatkan korang kenyang. Jadi takde rasa nak makan banyak kan. Dalam masa yang sama, elakkan otot korang jadi lembik dan kendur masa program kurangkan berat badan ni.

Lecithin sebagai pembakar lemak. Apa yang korang makan nanti Lecithin akan bakar sampai hancur.hehehe

Herb-lax sebagai pencuci usus korang. Lepas makan dah bakar lemak, mestila nak kena buang kan. Kalau tidak mendap plak lemak tu dalam badan korang. Herb-lax ni juga membantu KEMPISKAN PERUT korang. So masalah sembelit memang akan hilanglah lepas makan Herb-lax ni.

Jadi siapa yang teringin nak pakai baju-baju lama tu, bolehlah try Set Slimming ni. Oh tak lama lagi dah nak raya mana tahu dapat ukuran macam anak dara dulu. Best!



Nak order? sila klik


Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Email : chintashoope@gmail.com
No Id: 1074293

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya


Followers