FENOMENA AISKRIM SUMI,SEDAP!

2:52:00 PM

Assalammualaikum...

Baru dapat menaip entry ni. Biasa la hari jumaat memang busy skit sebab en suami cuti so takleh la nak menghadap blog ni. Sekarang kt laman sosial penuh orang share resepi aiskrim sumi. Dah jadi fenomena sana sini.



Aih takkan la Ida nak tengok je mesti la nak buat jugak kan. Alang-alang dari beli je baik buat sendiri. Senang je pun yang penting kena rajin je.

RESEPI AISKRIM PUDDING (olahan sendiri)


Bahan-bahan:

1 tin susu pekat (ida tak letak sampai 1 tin pun sebab manis)
1 tin susu cair
5 tin air
secubit garam
pudding buah/sumi/jelly

Cara-caranya:

1. Masak bahan-bahan kecuali pudding sampai sedikit mendidih dan sebati.
2. Ida tak letak sampai 1 tin susu so terpulang la kat korang kalau nak kena potong kaki.hehehhe.
3. Biarkan sejuk
4. Masukkan pudding atau lain-lain dalam plastik dan letak air susu tadi.
5. Masukkan dalam peti sejuk


Ini resepi asal die tapi korang olah la ikut citarasa korang

Ada la lebihan skit sebab dah tak cukup pudding so en suami letak sunquick dalam tu. Sedap ada rasa masam-masam.


SELAMAT MENCUBA!!

You Might Also Like

0 comments

Followers

TRAVEL DESTINATION

GRUP MAMA BLOGGERS MALAYSIA (GMBM)

GRUP MAMA BLOGGERS MALAYSIA (GMBM)