PERSEKOLAHAN HARI PERTAMA

3:11:00 PM

Assalammualaikum....


Alhamdullilah arini persekolahan pun dah bermula bagi sesetengah negeri. Dan tamatlah persekolahan hari pertama Asyraf hari ini.

Menangis ke?

Mestilah menangis.heheh. Die tak biasa tinggal dengan orang lain.Dah berapa kali pujuk dah diam nangis balik. Pastu cikgu la pujuk plak. Ida dan en suami tunggu kat depan. tengok die ok, terus balik. Si Aqil plak masuk je kereta terus tanya abang die..heheheh

baru lepas pujuk die. Terpaksa la tunggu jap kat depan tu.

Dalam hati ini risau juga la macam mana la die nanti..

Balik je sekolah tu..tengok muka riang je. Kata en suami masa amik tadi nampak je daddy die sebek la kejap. Pastu diam. Tanya best tak sekolah? Die jawab best, esok nak sekolah lagi.

Bila tanya makan apa die jawab abang taknak makan, minum air. Aduh ni la risau. Die kalau jumpa kawan-kawan dah mula main susah nak makan. Mudahan esok nanti ok la tu. Dah bekalkan roti kat die dalam beg tadi.

ni anak sedara (yang depan)

Kelas Asyraf ok juga la tadi. Die sorang je nangis tapi tak kuat sangat pun tapi kelas anak sedara Ida...wah..ramainya yang nangis, siap ada yang tendang-tendang dinding lagi.huhuh..

Ala biasa la budak-budak. Bila nanti dah biasa, pandai berkawan tak kisah dah ke sekolah. Mesti die suka punya...


You Might Also Like

4 comments

  1. In sha Allah...lama lama seronok berkawan...

    ReplyDelete
  2. takut kita tengok muka adik tu...garangnya...
    ^_^!

    ReplyDelete
  3. hahha..siap tendang didnding tu mesti nangis sambil marah tu..selalunya jadi ramai nangis sebab punca sorang yang nangis.yang lain terikut2 sedih..hehehe


    jemput Join GA di blog saya

    *Wang tunai Rm100 x Tempat Pertama

    *Wang tunai Rm50 x Tempat Kedua

    *Wang tunai Rm30 x Tempat Ketiga

    *Head Rest Massage x 10 Unit (Tempat Pertama hingga Kesepuluh)

    http://www.dianarashid.com/2015/12/giveaway-baby-store-bersama-dianarashid.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. thankz jemput..betul tu...korang sorang ngis nanti akan brjangkit..sbr la cikgu2...huhu

      Delete

Followers

TRAVEL DESTINATION

GRUP MAMA BLOGGERS MALAYSIA (GMBM)

GRUP MAMA BLOGGERS MALAYSIA (GMBM)