11:00:00 PM

PROMOSI DISEMBER 2015,BEST MONTH!

by , in
Assalammualaikum...

Wah kemain lagi ye bulan ni. Mentang-mentang la arini jatuh pada bulan kelahiran Ida, promosi bulan ni pun super duper best sangat.Rugi kalau tak dapatkan die sebab memang susah sangat nak dapatkan promosi macam ni teruatamanya bagi pengguna tegar.


Bulan ni..bulan untuk cantik, kulit super duper cantik dan lembut. Dah takde lagi parut jerawat bertambah awet muda

Bulan ni...bulan untuk langsingkan badan, buang segala lemak yang ada




Menarik kan?

Bagi yang bak beli set kombo 2 dapat 5% diskaun korang boleh share dengan kawan-kawan. Kalau ada 5 orang kawan nal jugak lagi bagus. Sebab kalau beli 6 percuma 1. Dah dapat 1 botol atau sekotak free dekat korang

Bagi yang membeli Collagen Powder beli 6 percuma 1 korang layak untuk dapatkan tawaran :

1. PERCUMA 1 kotak Collagen Powder
2. PERCUMA keahlian Shaklee bernilai RM65
3. BONUS TUNAI bernilai RM114.20

BEST TAK?

Tu la antara kebaikan kalau korang dah daftar jadi ahli ni. Beli untuk kegunaan sendiri pun dah dapat bonus apatah lagi kalau korang berbisnes. Lagi la banyak bonus korang.

Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

NURUL AQIDAH AZAHAR
(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Fanpage : Mummysupplementshop
Email : Aqidgirl_88@yahoo.com

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya


3:32:00 PM

PANGGILAN TERAKHIR

by , in
Assalammualaikum...

Mesti tertanya-tanya kan apa la panggilan terakhir tu. Dalam media sosial sekarang tengah banyak share pasal budak yang kena culik, kena bunuh. Zaman sekarang ni macam-macam rasa dah tak selamat nak keluar rumah. Semuanya nak duit tentang dunia.

Ya allah minta la kita semua dijauhkan musibah dan kejahatan manusia ni. Mintak kita sentiasa dilindungi oleh-Nya. Amin...




Panggilan terakhir yang Ida maksudkan ialah tentang promosi bulan ni...cepat rembat sebelum terlambat. Kalau tengok mana-mana butik atau kedai mesti tengah ada penjualan akhir tahun ni. Tapi Shaklee tiap-tiap bulan bagi promosi kat korang. Tunggu masa nak beli je..

Mana yang belum sempat beli terutamanya pada pengguna setia Shaklee jangan la lepaskan peluang ini. Untuk kesihatan korang juga kan.


Bagi yang membeli Collagen Powder beli 6 percuma 1 korang layak untuk dapatkan tawaran :

1. PERCUMA 1 kotak Collagen Powder
2. PERCUMA keahlian Shaklee bernilai RM65
3. BONUS TUNAI bernilai RM114.20

Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

NURUL AQIDAH AZAHAR
(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Fanpage : Mummysupplementshop
Email : Aqidgirl_88@yahoo.com

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya
2:28:00 PM

5 TIPS ATASI RAMBUT BERCABANG,ELAK NAMPAK MACAM DAHAN KAYU

by , in
Assalammualaikum...

Semua orang semestinya nak dapatkan rambut yang cantik, sihat dan bersinar. Mana la suka kalau rambut selalu gugur bercabang,kering dan kusam. Tak boleh duduk diam oo...mesti asyik fikir nak selesaikan masalah macam mana.


Rambut bercabang adalah salah satu masalah rambut yang paling tak seronok selain dari rambut gugur pada kaum wanita atau lelaki. Ini ada 5 tips atasi rambut bercabang supaya tak nampak macam dahan kayu.

5 TIPS ATASI RAMBUT BERCABANG

1. Penggunaan perapi rambut


Kalau dalam set penjagaan rambut sememangnya akan digalakkan untuk memakai perapi rambut selepas bersyampoo. Ini kerana untuk melembutkan rambut dan mengurangkan kekusutan rambut.

2. Rajin menyikat rambut



Kalau budak-budak sikat rambut mesti tak sampai hujung kan. Separuh je. Kalau rambut panjang tu janganlah sampai tak sikat hujung die. Kang habis kusut rambut tu. Paling malas pun sekurang-kurangnya seminggu sekali.

3. Penggunaan mayonis untuk rambut bercabang 


Mesti ramai tak tahu kan? Mayonis bermanfaat untuk melembutkan rambut dengan cara meletakkan satu sudu besar makan mayonis pada rambut. Kemudian, bungkus rambut menggunakan ‘shower cap’. Biarkan selama 10-15 minit dan bilas menggunakan syampu hingga bersih.

4. Jenis sikat


Gunakan sikat yang bergigi jarang supaya ia dapat mengurangkan kecederaan kepada kulit kepala semasa menyikat rambut yang kusut. Ini akan mengelakkan kulit kepala akan alami sebarang kecederaan dan agar tidak mudah rosak. 

5. Elakkan guna air panas semasa mencuci rambut


Sememangnya selesa menggunakan air panas untuk mandi dan mencuci rambut. Namun sebenarnya ni akan meyebabkan kelempapan rambut tu semakin hilang dan cepat menjadi kering dan bercabang. Tambah kalau koran memang kerap cuci rambut lagi la teruk jadinya nanti. 


Nak order? sila klik


Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Email : chintashoope@gmail.com
No Id: 1074293

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya
3:02:00 PM

GIVEAWAY THE BABY STORE BERSAMA DIANARASHID

by , in

klik pada banner

Hari ini saya nak jemput semua blogger untuk sama-sama meriahkan Giveaway kami. Hadiah menarik akan diberikan kepada 10 pemenang. Kami dari DianaRashid dan The Baby Store selaku penaja utama GiveAway ini dan juga penaja sampingan yang lain.

Info Mengenai The Baby Store - Penaja Utama

Sebuah Kedai Bayi Online yang menjual barangan kelengkapan dari ibu mengandung, ibu berpantang, ibu menyusu, bayi dan kanak-kanak. Pelbagai jenama ternama ada dijual di online shop ini seperti Tommee Tippee, Philips Avent, Quinny Baby Stroller, Halford Baby Stroller, AldoHauck Baby Stroller, Umma Lacto, Ummie Milky Rich, Mamom, EveLove Breastpump, ScratchMeNot, Susu Kambing Wildan, Sparco Car Seat, Baby Ultra Hannah Baby Wrap, Koopers, Freemie, Minyak Kelapa Dara D'Aura, Gugu Swaddle Pod, Tropika Baby Herbal Cream, Maxi-Cosi dan banyak lagi.

Setiap belian di website The Baby Store akan menerima mata ganjaran dimana boleh ditebus pada belian seterusnya. Setiap RM 1 akan menerima 1 Mata Ganjaran.

Untuk melayakkan kawan-kawan semua menyertai GiveAway ini ada beberapa syarat mudah yang perlu kawan-kawan patuhi. Sebelum tu mari tengok senarai hadiah dulu.


SENARAI HADIAH PEMENANG

*Wang tunai Rm100 x Tempat Pertama

*Wang tunai Rm50 x Tempat Kedua

*Wang tunai Rm30 x Tempat Ketiga

*Head Rest Massage x 10 Unit (Tempat Pertama hingga Kesepuluh)


SYARAT-SYARAT PENYERTAAN

-Like facebook penaja.

www.facebook.com/TheBabyStoreMalaysia
www.facebook.com/BabyOutletDotMy
www.facebook.com/ResepiMakananBayi
www.facebook.com/IbuHamilMenyusu


-Follow instagram penaja.

@thebabystoremalaysia
@octo_kids

-Follow Blog penaja

Baby Malaysia

-Share Artikel ini di samaada di Facebook Personal anda, Fanpage atau Facebook Group lain.

-Buat satu entry khas dengan tajuk GIVEAWAY THE BABY STORE BERSAMA DIANARASHID.

-Copy Coding di bawah dan paste kan di html blog post anda.

<div dir="ltr" style="text-align: left;" trbidi="on">
<br />
<div class="separator" style="clear: both; text-align: center;">
</div>
Hari ini saya nak jemput semua blogger untuk sama-sama meriahkan Giveaway kami. Hadiah menarik akan diberikan kepada 10 pemenang. Kami dari <b><a href="http://babymalaysia.com/" target="_blank">Baby Malaysia</a></b> dan <a href="http://www.thebabystore.com.my" target="_blank"><b>The Baby Store</b></a> selaku penaja utama GiveAway ini dan juga penaja sampingan yang lain.<br />
<br />
<b>Info Mengenai The Baby Store - Penaja Utama</b><br />
<br />
Sebuah <a href="http://www.thebabystore.com.my/" target="_blank">Kedai Bayi Online</a> yang menjual barangan kelengkapan dari ibu mengandung, ibu berpantang, ibu menyusu, bayi dan kanak-kanak. Pelbagai jenama ternama ada dijual di online shop ini seperti <a href="http://thebabystore.com.my/Tommee-Tippee" target="_blank">Tommee Tippee</a>, <a href="http://thebabystore.com.my/Philips-Avent" target="_blank">Philips Avent</a>, <a href="http://thebabystore.com.my/Quinny" target="_blank">Quinny Baby Stroller</a>, <a href="http://thebabystore.com.my/Halford" target="_blank">Halford Baby Stroller</a>, <a href="http://thebabystore.com.my/Aldo" target="_blank">Aldo</a>,&nbsp;<a href="http://thebabystore.com.my/Hauck" target="_blank">Hauck Baby Stroller</a>, <a href="http://thebabystore.com.my/Umma-Lacto" target="_blank">Umma Lacto</a>, <a href="http://thebabystore.com.my/Ummie-Milky-Rich" target="_blank">Ummie Milky Rich</a>, <a href="http://thebabystore.com.my/Mamom" target="_blank">Mamom</a>, <a href="http://thebabystore.com.my/Eve-Love" target="_blank">EveLove Breastpump</a>, <a href="http://thebabystore.com.my/ScratchMeNot" target="_blank">ScratchMeNot</a>, <a href="http://thebabystore.com.my/Wildan" target="_blank">Susu Kambing Wildan</a>, <a href="http://thebabystore.com.my/Sparco" target="_blank">Sparco Car Seat</a>, <a href="http://thebabystore.com.my/Baby-Ultra" target="_blank">Baby Ultra Hannah Baby Wrap</a>, <a href="http://thebabystore.com.my/Koopers" target="_blank">Koopers</a>, <a href="http://thebabystore.com.my/Freemie" target="_blank">Freemie</a>, <a href="http://thebabystore.com.my/D-aura" target="_blank">Minyak Kelapa Dara D'Aura</a>, <a href="http://thebabystore.com.my/Gugu" target="_blank">Gugu Swaddle Pod</a>, <a href="http://thebabystore.com.my/Tropika" target="_blank">Tropika&nbsp;Baby Herbal Cream</a>, <a href="http://thebabystore.com.my/Maxi-Cosi" target="_blank">Maxi-Cosi</a>&nbsp;dan banyak lagi.<br />
<br />
Setiap belian di website The Baby Store akan menerima mata ganjaran dimana boleh ditebus pada belian seterusnya. <b><i>Setiap RM 1 akan menerima 1 Mata Ganjaran</i></b>.<br />
<br />
Untuk melayakkan kawan-kawan semua menyertai GiveAway ini ada beberapa syarat mudah yang perlu kawan-kawan patuhi. Sebelum tu mari tengok senarai hadiah dulu.<br />
<br />
<br />
<b><span style="color: #cc0000;">SENARAI HADIAH PEMENANG</span></b><br />
<br />
*Wang tunai Rm100 x Tempat Pertama<br />
<br />
*Wang tunai Rm50 x Tempat Kedua<br />
<br />
*Wang tunai Rm30 x Tempat Ketiga<br />
<br />
*Head Rest Massage x 10 Unit (Tempat Pertama hingga Kesepuluh)<br />
<b><span style="color: #cc0000;"><br /></span></b>
<b><span style="color: #cc0000;"><br /></span></b>
<b><span style="color: #cc0000;">SYARAT-SYARAT PENYERTAAN</span></b><br />
<br />
<b>-Like facebook penaja.</b><br />
<br />
<a href="http://www.facebook.com/TheBabyStoreMalaysia">www.facebook.com/TheBabyStoreMalaysia</a><br />
<a href="http://www.facebook.com/BabyOutletDotMy">www.facebook.com/BabyOutletDotMy</a><br />
<a href="http://www.facebook.com/ResepiMakananBayi">www.facebook.com/ResepiMakananBayi</a><br />
<a href="http://www.facebook.com/IbuHamilMenyusu">www.facebook.com/IbuHamilMenyusu</a><br />
<b><br /></b>
<br />
<div class="fb-like" data-action="like" data-href="https://www.facebook.com/Tempahan-Jahitan-Sue-Ezalya-1041196959237511/timeline/" data-layout="box_count" data-share="false" data-show-faces="false">
</div>
<div class="fb-like" data-action="like" data-href="https://www.facebook.com/mamalinkfans" data-layout="box_count" data-share="false" data-show-faces="false">
</div>
<b>-Follow instagram penaja</b>.<br />
<br />
<span style="color: #990000;"><b><a href="http://instagram.com/thebabystoremalaysia" target="_blank">@thebabystoremalaysia</a></b></span><br />
<span style="color: #990000;"><b><a href="http://instagram.com/octo_kids" target="_blank">@octo_kids</a></b></span><br />
<br />
<b>-Follow Blog penaja</b><br />
<br />
<a href="http://www.babymalaysia.com/" target="_blank">Baby Malaysia</a><br />
<br />
<b>-Share Artikel ini di samaada di Facebook Personal anda, Fanpage atau Facebook Group lain.</b><br />
<br />
-Buat satu entry khas dengan tajuk GIVEAWAY THE BABY STORE BERSAMA DIANARASHID.<br />
<br />
-Copy Coding di bawah dan paste kan di html blog post anda.<br />
<br />
<center>
<div style="background-image: url(&quot;https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQcjHmqNSEXYkQZumugT_hamp1tcppTY0kt6-47HHnyg5VPWGWC&quot;); border: 2px dotted #FF3399; height: 150px; overflow: auto; width: 400px;">
<div dir="ltr" style="text-align: left;" trbidi="on">
&lt;div dir="ltr" style="text-align: left;" trbidi="on"&gt;<br />
&lt;br /&gt;<br />
&lt;div class="separator" style="clear: both; text-align: center;"&gt;<br />
&lt;/div&gt;<br />
Hari ini saya nak jemput semua blogger untuk sama-sama meriahkan Giveaway kami. Hadiah menarik akan diberikan kepada 10 pemenang. Kami dari &lt;b&gt;&lt;a href="http://babymalaysia.com/" target="_blank"&gt;Baby Malaysia&lt;/a&gt;&lt;/b&gt; dan &lt;a href="http://www.thebabystore.com.my" target="_blank"&gt;&lt;b&gt;The Baby Store&lt;/b&gt;&lt;/a&gt; selaku penaja utama GiveAway ini dan juga penaja sampingan yang lain.&lt;br /&gt;<br />
&lt;br /&gt;<br />
&lt;b&gt;Info Mengenai The Baby Store - Penaja Utama&lt;/b&gt;&lt;br /&gt;<br />
&lt;br /&gt;<br />
Sebuah &lt;a href="http://www.thebabystore.com.my/" target="_blank"&gt;Kedai Bayi Online&lt;/a&gt; yang menjual barangan kelengkapan dari ibu mengandung, ibu berpantang, ibu menyusu, bayi dan kanak-kanak. Pelbagai jenama ternama ada dijual di online shop ini seperti &lt;a href="http://thebabystore.com.my/Tommee-Tippee" target="_blank"&gt;Tommee Tippee&lt;/a&gt;, &lt;a href="http://thebabystore.com.my/Philips-Avent" target="_blank"&gt;Philips Avent&lt;/a&gt;, &lt;a href="http://thebabystore.com.my/Quinny" target="_blank"&gt;Quinny Baby Stroller&lt;/a&gt;, &lt;a href="http://thebabystore.com.my/Halford" target="_blank"&gt;Halford Baby Stroller&lt;/a&gt;, &lt;a href="http://thebabystore.com.my/Aldo" target="_blank"&gt;Aldo&lt;/a&gt;,&amp;nbsp;&lt;a href="http://thebabystore.com.my/Hauck" target="_blank"&gt;Hauck Baby Stroller&lt;/a&gt;, &lt;a href="http://thebabystore.com.my/Umma-Lacto" target="_blank"&gt;Umma Lacto&lt;/a&gt;, &lt;a href="http://thebabystore.com.my/Ummie-Milky-Rich" target="_blank"&gt;Ummie Milky Rich&lt;/a&gt;, &lt;a href="http://thebabystore.com.my/Mamom" target="_blank"&gt;Mamom&lt;/a&gt;, &lt;a href="http://thebabystore.com.my/Eve-Love" target="_blank"&gt;EveLove Breastpump&lt;/a&gt;, &lt;a href="http://thebabystore.com.my/ScratchMeNot" target="_blank"&gt;ScratchMeNot&lt;/a&gt;, &lt;a href="http://thebabystore.com.my/Wildan" target="_blank"&gt;Susu Kambing Wildan&lt;/a&gt;, &lt;a href="http://thebabystore.com.my/Sparco" target="_blank"&gt;Sparco Car Seat&lt;/a&gt;, &lt;a href="http://thebabystore.com.my/Baby-Ultra" target="_blank"&gt;Baby Ultra Hannah Baby Wrap&lt;/a&gt;, &lt;a href="http://thebabystore.com.my/Koopers" target="_blank"&gt;Koopers&lt;/a&gt;, &lt;a href="http://thebabystore.com.my/Freemie" target="_blank"&gt;Freemie&lt;/a&gt;, &lt;a href="http://thebabystore.com.my/D-aura" target="_blank"&gt;Minyak Kelapa Dara D'Aura&lt;/a&gt;, &lt;a href="http://thebabystore.com.my/Gugu" target="_blank"&gt;Gugu Swaddle Pod&lt;/a&gt;, &lt;a href="http://thebabystore.com.my/Tropika" target="_blank"&gt;Tropika&amp;nbsp;Baby Herbal Cream&lt;/a&gt;, &lt;a href="http://thebabystore.com.my/Maxi-Cosi" target="_blank"&gt;Maxi-Cosi&lt;/a&gt;&amp;nbsp;dan banyak lagi.&lt;br /&gt;<br />
&lt;br /&gt;<br />
Setiap belian di website The Baby Store akan menerima mata ganjaran dimana boleh ditebus pada belian seterusnya. &lt;b&gt;&lt;i&gt;Setiap RM 1 akan menerima 1 Mata Ganjaran&lt;/i&gt;&lt;/b&gt;.&lt;br /&gt;<br />
&lt;br /&gt;<br />
Untuk melayakkan kawan-kawan semua menyertai GiveAway ini ada beberapa syarat mudah yang perlu kawan-kawan patuhi. Sebelum tu mari tengok senarai hadiah dulu.&lt;br /&gt;<br />
&lt;br /&gt;<br />
&lt;br /&gt;<br />
&lt;b&gt;&lt;span style="color: #cc0000;"&gt;SENARAI HADIAH PEMENANG&lt;/span&gt;&lt;/b&gt;&lt;br /&gt;<br />
&lt;br /&gt;<br />
*Wang tunai Rm100 x Tempat Pertama&lt;br /&gt;<br />
&lt;br /&gt;<br />
*Wang tunai Rm50 x Tempat Kedua&lt;br /&gt;<br />
&lt;br /&gt;<br />
*Wang tunai Rm30 x Tempat Ketiga&lt;br /&gt;<br />
&lt;br /&gt;<br />
*Head Rest Massage x 10 Unit (Tempat Pertama hingga Kesepuluh)&lt;br /&gt;<br />
&lt;b&gt;&lt;span style="color: #cc0000;"&gt;&lt;br /&gt;&lt;/span&gt;&lt;/b&gt;<br />
&lt;b&gt;&lt;span style="color: #cc0000;"&gt;&lt;br /&gt;&lt;/span&gt;&lt;/b&gt;<br />
&lt;b&gt;&lt;span style="color: #cc0000;"&gt;SYARAT-SYARAT PENYERTAAN&lt;/span&gt;&lt;/b&gt;&lt;br /&gt;<br />
&lt;br /&gt;<br />
&lt;b&gt;-Like facebook penaja.&lt;/b&gt;&lt;br /&gt;<br />
&lt;br /&gt;<br />
www.facebook.com/TheBabyStoreMalaysia&lt;br /&gt;<br />
www.facebook.com/BabyOutletDotMy&lt;br /&gt;<br />
www.facebook.com/ResepiMakananBayi&lt;br /&gt;<br />
www.facebook.com/IbuHamilMenyusu&lt;br /&gt;<br />
&lt;b&gt;&lt;br /&gt;&lt;/b&gt;<br />
&lt;br /&gt;<br />
&lt;div class="fb-like" data-action="like" data-href="https://www.facebook.com/Tempahan-Jahitan-Sue-Ezalya-1041196959237511/timeline/" data-layout="box_count" data-share="false" data-show-faces="false"&gt;<br />
&lt;/div&gt;<br />
&lt;div class="fb-like" data-action="like" data-href="https://www.facebook.com/mamalinkfans" data-layout="box_count" data-share="false" data-show-faces="false"&gt;<br />
&lt;/div&gt;<br />
&lt;b&gt;-Follow instagram penaja&lt;/b&gt;.&lt;br /&gt;<br />
&lt;br /&gt;<br />
&lt;span style="color: #990000;"&gt;&lt;b&gt;@thebabystoremalaysia&lt;/b&gt;&lt;/span&gt;&lt;br /&gt;<br />
&lt;span style="color: #990000;"&gt;&lt;b&gt;@octo_kidz&lt;/b&gt;&lt;/span&gt;&lt;br /&gt;<br />
&lt;br /&gt;<br />
&lt;b&gt;-Follow Blog penaja&lt;/b&gt;&lt;br /&gt;<br />
&lt;br /&gt;<br />
&lt;a href="http://www.babymalaysia.com/" target="_blank"&gt;Baby Malaysia&lt;/a&gt;&lt;br /&gt;<br />
&lt;br /&gt;<br />
&lt;b&gt;-Share Artikel ini di samaada di Facebook Personal anda, Fanpage atau Facebook Group lain.&lt;/b&gt;&lt;br /&gt;<br />
&lt;br /&gt;<br />
-Buat satu entry khas dengan tajuk GIVEAWAY BABY MALAYSIA BERSAMA THE BABY STORE DOT COM DOT MY.&lt;br /&gt;<br />
&lt;br /&gt;<br />
-Copy Coding di bawah dan paste kan di html blog post anda.&lt;br /&gt;<br />
&lt;br /&gt;<br />
&lt;center&gt;<br />
&lt;div style="background-image: url(&amp;quot;https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQcjHmqNSEXYkQZumugT_hamp1tcppTY0kt6-47HHnyg5VPWGWC&amp;quot;); border: 2px dotted #FF3399; height: 150px; overflow: auto; width: 400px;"&gt;<br />
&lt;div dir="ltr" style="text-align: left;" trbidi="on"&gt;<br />
&lt;br /&gt;<br />
&lt;div&gt;<br />
&lt;br /&gt;&lt;/div&gt;<br />
&lt;/div&gt;<br />
&lt;/div&gt;<br />
&lt;center&gt;<br />
&lt;/center&gt;<br />
&lt;div style="text-align: left;"&gt;<br />
&lt;span style="text-align: left;"&gt;&lt;br /&gt;&lt;/span&gt;<br />
&lt;span style="text-align: left;"&gt;- Tinggalkan link entry di kotak komen &lt;/span&gt;&lt;b style="text-align: left;"&gt;&lt;span style="color: #cc0000;"&gt;&lt;a href="http://thebabystore.com.my/Blog/GiveAway-TheBabyStore-BabyMalaysia" target="_blank"&gt;di entry ini&lt;/a&gt;.&lt;/span&gt;&lt;/b&gt;&lt;/div&gt;<br />
&lt;div style="text-align: left;"&gt;<br />
&lt;br /&gt;&lt;/div&gt;<br />
&lt;div style="text-align: left;"&gt;<br />
&lt;span style="text-align: left;"&gt;- Tarikh tutup pada &lt;b&gt;31 Januari 2016&lt;/b&gt; jam &lt;b&gt;11.59 malam&lt;/b&gt;.&lt;/span&gt;&lt;br /&gt;<br />
&lt;span style="text-align: left;"&gt;&lt;br /&gt;&lt;/span&gt;<br />
&lt;span style="text-align: left;"&gt;- Pemenang akan dipilih berdasarkan kreativiti membuat blog post, memenuhi syarat yang ditetapkan. Keputusan juri adalah muktamad.&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;<br />
&lt;div style="text-align: left;"&gt;<br />
&lt;br /&gt;&lt;/div&gt;<br />
&lt;div style="text-align: left;"&gt;<br />
&lt;span style="text-align: left;"&gt;Semoga berjaya semua..&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;<br />
&lt;div style="text-align: left;"&gt;<br />
&lt;br /&gt;&lt;/div&gt;<br />
&lt;br /&gt;<br />
sekian..&lt;/center&gt;<br />
&lt;/div&gt;<br />
<div>
<br /></div>
<div>
<br /></div>
</div>
</div>
<center>
</center>
<div style="text-align: left;">
<span style="text-align: left;"><br /></span>
<span style="text-align: left;">- Tinggalkan link entry di kotak komen </span><b style="text-align: left;"><span style="color: #cc0000;"><a href="http://thebabystore.com.my/Blog/GiveAway-TheBabyStore-BabyMalaysia" target="_blank">di entry ini</a>.</span></b></div>
<div style="text-align: left;">
<br /></div>
<div style="text-align: left;">
<span style="text-align: left;">- Tarikh tutup pada <b>31 Januari 2016</b> jam <b>11.59 malam</b>.</span><br />
<span style="text-align: left;"><br /></span>
<span style="text-align: left;">- Pemenang akan dipilih berdasarkan kreativiti membuat blog post, memenuhi syarat yang ditetapkan. Keputusan juri adalah muktamad.</span></div>
<div style="text-align: left;">
<br /></div>
<div style="text-align: left;">
<span style="text-align: left;">Semoga berjaya semua..</span></div>
<div style="text-align: left;">
<br /></div>
<br />
sekian..</center>
</div>




- Tinggalkan link entry di kotak komen di entry ini.

- Tarikh tutup pada 31 Januari 2016 jam 11.59 malam.

- Pemenang akan dipilih berdasarkan kreativiti membuat blog post, memenuhi syarat yang ditetapkan. Keputusan juri adalah muktamad.

Semoga berjaya semua..

10:17:00 AM

8 JENIS MAKANAN UNTUK TANGANI STRESS MELAMPAU!

by , in
Assalammualaikum...

Stress boleh berlaku kepada sesiapa je bila terdapat masalah atau bebanan yang tak dapat dikawal lagi. Bila lagi bayak masalah yang difikirkan bertambah stress la seseorang tu. Dan semestinya kita kena la belajar untuk mengawal stress tersebut.


Bahaya stress yang melampau boleh memberikan kesan negatif pada seseorang. Contoh seperti panas baran, memukul dan lebih teruk ada sampai membunuh. Nauzubillah. Ada banyak cara untuk menangani masalah stress ni selain dari amalan rohani iaitu dengan pemakanan. Ini ada 8 jenis makanan untuk tangani stress yang melampau.

8 JENIS MAKANAN UNTUK TANGANI STRESS

1. Oatmil bersama serbuk kayu manis dan madu


Ramai yang tak suka makan oatmil ni tapi sebenarnya lagi ramai tak tahu. Semangkuk oat dapat meningkatkan hormon serotonin yang menggalakkan rasa selesa kerana kandungan serat di dalamnya. Jadi ia tidak akan menyebabkan paras gula dalam darah meningkat. Sebab itu ia sesuai untuk pesakit diabetes. Tambahkan serbuk kayu manis untuk menghilangkan stress dan madu untuk menguatkan sistem imunisasi badan.

2. Coklat gelap bersama kacang badam


Cakap pasal coklat siapa yang tak suka makan kan. Coklat memang terkenal untuk kurangkan stress. Tapi makan coklat gelap bersama kacang badam yang kaya dengan protein. Gabungan kedua-dua makanan ini dapat membantu korang lebih tenang dan takkan menggemukkan k...

3. Smoothies


Kalau nak buat smoothies ni senang je asalkan ada bahan.hehehe. Kisar apa saja bersama susu dengan buah-buahan kegemaran korang. Nak lagi sedap campur dengan serbuk coklat atau vanilla.Yummy!

4. Kekacang dan biji-bijian


Haaa... Makanlah kacang pistacio, gajus, walnut, badam, dan kuaci sekali gus! Amik sekaligus kombo set taknyah beli satu-satu.hehehe. Kandungan omega-3 yang terdapat dalam kacang walnut dan kuaci dapat menurunkan paras stress dan menggalakkan hormon-hormon sihat. Ini akan mengurangkan stress.

5. Keledek


Keledek memang sedap kalau direbus ke digoreng. Dah la manis, kaya dengn nutrien plak tu. Kalau nak makan manisan tanpa gula, makan je keledek. Ia juga mengenyangkan bagus untuk diet korang.

6. Yogurt dengan buah beri


Kalau rasa malas boleh je beli yogurt buah-buahan yang dah terjual. Kalau lebih rajin dan nak jimat. Beli yogurt kosong tu dan buah-buahan kegemaran korang. Campurkan yogurt dengan apa saja jenis buah beri. Ia sumber protein yang memberi tenaga dan mewujudkan hormon anti stres. Tambahkan buah untuk rasa manis dan mencetus sistem imuniti tubuh.

7. Kari sayur-sayuran



Tahu tak bila korang makan cili ini akan merembeskan hormon endorfin yang dapat menggalakkan rasa tenang? Kari sayur antara makanan yang bagus kerana ia menyumbang sumber protein dan tenaga.
8. Teh hijau


Asid amino dalam teh hijau sesuai diambil ketika berada dalam keadaan tegang. Pengambilan kafein yang terkawal membantu korang kekal fokus untuk bertenang.


Nak order? sila klik


Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Email : chintashoope@gmail.com
No Id: 1074293

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya
3:24:00 PM

KLEBANG ORIGINAL COCONUT SHAKE DI MELAKA

by , in
Assalammualaikum...

Hari ni kita sambung lagi story mory kita psal tempat menarik di Melaka. Tak dinafikan la kan, pageview Ida meningkat sejak beberapa bulan ni sebab ramai sangat pakai search tentang tempat menarik di Melaka dan terjumpa la dengan blog Ida.



Ada juga kawan Ida yang search dah jumpa blog Ida. Die kata berguna juga blog Ida, die boleh pergi tempat menarik di Melaka. So Ida plak baru ni pun baru je balik bercuti dari Melaka. Ni kalau sapa suka jalan-jalan cari makan, Ida suggest kan tempat ni. Korang mesti singgah kalau ke Melaka. Jom singgah di Klebang Original Coconut Shake di Melaka.

gelas ke- kongsi dengan anak.hehehe

Ala setakat coconut shake je kat pasar malam pun berlambak.Mesti ada yang cakap camtu kan. Tapi bagi Ida coconut shake kat sini lain skit. Sedap la berbaloi dengan harga die. Terasa la buah kelapa di dalam die tu, dengan aiskrim vanilla yang besar atas die. Wah teringin nak pergi minum lagi la plak.


Kalau korang ke sini. Mesti makan sekali nasi lemak die. Sedap walaupun skit je. Ida aritu makan 2 bungkus nasi lemak dengan 1 bungkus bihun. En suami makan sampai 3 bungkus. Ida kata ikutkan amik 10 bungkus Ida boleh habis kan.hehehe.Kuih muih die pun banyak pilihan dan sedap. Kebanyakkan ramai yang amik keropok lekor. Sedap.


Kedai die buka dari pukul 11 pagi hinggan 6.30petang. Kami sampai pukul 11.10 pagi pun dah ramai orang, dah ramai yang beratur. Agaknya pukul berapa la diorang tunggu kedai nak buka tu.huhuhu. Memang terlajak laris la sampai sesak jalan.


makan sekali dengan family sepupu en suami.

boleh la tahan harga die kan. Berapa banyak Ida amik tu.hehehe.Atas sekali tu harga coconut shake RM2.40 

So senang Ida cakap mungkin biasa la, tapi kalau korang ke Melaka mesti singgah kat Klebang Original Coconut Shake ni. Kedai die kat tepi jalan kawasan taman perumahan. Kalau google cari maps die mesti jumpa.

SELAMAT MENCUBA!
3:37:00 PM

Segmen Bloglist Azhafizah.com Jan & Feb 2016

by , in
Bermula tahun depan, azhafizah.com akan update bloglist 2 bulan sekali. So dengan itu, 2 bulan sekali akan ada segmen bloglist untuk mencari bloglist baru. Jika berminat untuk masuk dalam bloglist , bolehlah sertai segmen ni ye. Kelebihannya sertai segmen dapat blogwalking dan tambah traffik blog. Kalau dapat masuk bloglist, mungkin akan tambahkan traffik juga. Mudah mudahan.

Klik banner untuk sertai  Segmen Bloglist Azhafizah.com Jan & Feb 2016
http://www.azhafizah.com/

Segmen simple sangat. Cuma perlu buat entry dan copy & paste je. Pemilihan blog melalui random.org.

TAMAT : 30 DISEMBER 2015
3:06:00 PM

MELAKA WONDERLAND THEME PARK & RESORT

by , in
Assalammualaikum...

Baru-baru Ida pergi bercuti ke Melaka kebetulan nak ke kenduri kahwin kawan en suami. Kenduri nye hari Sabtu so hari Jumaat pagi tu kami dah bertolak. Ada la jugak beberapa kawan en suami yang pergi sekali. Kami tidur di homestay kebetulan ada juga 2 family yang lain. Homestay tu kawan pada kawan suami yang bawa, rumah besar la boleh tahan. Ada 3 bilik 2 bilik air. Harga RM 150 semalaman. Duduk 2 malam baru Rm100.Jimat kan.hehehe




Balik dari kenduri tu kami plan nak mandi-manda di Melaka Wonderland Theme Park&Resort. Theme park ni baru buka so nak tahu la best ke tak kan. Oh ye..makanan sendiri tak boleh bawa masuk ye, masa masuk tu banyak la makanan-makanan yang terpaksa disimpan diluar. Harga masuk die biasa la kalau masuk mana-mana theme park pun.


Anak-anak memang suka la kecuali Aqil.hehehe. Masuk sekejap je dah nangis, terkejut kot. Dah nak balik baru nak main-main air. Asyraf dengan yang lain memang hantu air. Sampai tak nak naik la dok mandi je.

Kitorang mandi bahagian bawah je. Tak nak atas penuh orang. Bersesak la, lagi satu takde tempat nak berteduh. Dah la panas. So pihak managment kena upgrade la skit kemudahan ye.

suka sangat Asyraf mandi




Kat atas memang sesak,Ida naik kejap je sebab takde tempat nak teduh. Cuaca plak panas..huhhu


steady je masuk theme park pakai jubah.heheh. Baru pas kenduri dah malas nak tukar baju






Pendapat Ida la. Kalau remaja,anak dah besar sesuai la ke sini. Ida dah tak naik la atas sana nak tengok. Tunggu la anak-anak dah besar nanti.











Dinasour semua ni ada kat luar theme park tu je. Katanya dulu dinasour ni bergerak tapi ntah la orang takut kot. So benda tu dah tak bergerak tapi sayangla sebab dinasour tu diperbuat dengan span je. Dok kat luar kena hujan dan panas.Habis rosak. Terkoyak sana sini.

Asyraf masa mula-mula sampai menangis tengok dinasour. Baru tahu besar ke tak,sebelum ni kemain lagi suka dinasour. Balik tu pas mandi baru la die berani tak pergi tengok dinasour tu. Layankan jelah. Sampai ke balik homestay tu malam nya die mengigau kata "Abang penat g mandi tengok dinasour". Sabar jelah. Ingatkan dah tak bunyi nak ke zoo aih bunyi jugak esoknya.

So siapa yang nak try masuk boleh la tahan kalau untuk budak dah besar. Mak-mak macam kami yang ada anak kecik ni duduk bawah jelah ye..heheheh

SELAMAT BERCUTI!

Followers