5 TIPS TINGKATKAN STAMINA AGAR TAK LETIH SEPANJANG HARI

2:27:00 PM

Assalammualaikum...

Semua orang memerlukan stamina sepenuhnya untuk melakukan kerja-kerja seharian. Mahupun pekerja kilang atau pelajar malahan supermom macam kita ni pun perlu tingkatkan stamina supaya kuat.






Ini tidak asal bangun pagi je,badan tu rasa penat sangat. Mata tu asyik mengantuk je. Kalau masa study dulu,mula la nak tidur dalam kelas ke..Takkan la sampai dah berkerja pun nak tidur atas meja opis kan?heheheh.



Para ibu-ibu surirumah sepenuh masa pula. Alahai rasa berat je badan tu nak bangun buat kerja-kerja rumah. Kalau dah ada anak nak taknak kena juga bangun melayan kerenah anak-anak.

5 TIPS TINGKATKAN STAMINA

1. Minyak kelapa



Ia mengandungi lemak yang sihat atau MCT (trigliserida sederhana) yang dapat dicernakan dengan mudah dan akan membantuk satu tenaga. Malah ia meningkatkan imuniti dan memberikan kesihatan secara menyeluruh. Pengambilan secara sederhana membantu mengurangkan lemak.Wow!!

Caranya: 1-2sudu setiap hari atau letak dalam apa-apa jenis minuman.

2. Cuka epal


Ubat keletihan yang paling bagus di mana ia akan membantu alkalikan badan supaya kekal bertenaga. Bagaikan elektrolit yang merangsang peningkatan stamina.

Caranya: 1sudu+ madu dalam segelas air. Minum 2x sehari

3. Kunyit



Merupakan anti radang yang sangat membantu mengurangkan keletihan dan pulihkan tenaga. Ia memberikan keselesaan pada otot selepas bersenam.

Caranya: 1/2-1 sudu kecil serbuk kunyit+susu. Rendam selama 5minit dan minum dengan tambahan sedikit madu.

4. Teh hijau



Ia membantu meningkatkan stamina dan tenaga. Kandungan polifenol di dalamnya membantu melawan keletihan,mengurangkan tekanan dan galakkan tidur dengan baik. Menurut kajian teh hijau membantu meningkatkan prestasi senama sehingga 24%.

Caranya:Minum teh+sedikit madu. Minum 2-3kali sehari

5. Makanan yang mengandungi magnesium



Kekurangan magnesium dalam tubuh juga salah satu punca kurang stamina korang. Magnesium merupakan faktor yang penting untuk membentuk glukos kepada tenaga.

Pengambilan harian yang disyorkan magnesium adalah kira-kira 350 miligram bagi lelaki dan 300 miligram bagi wanita.


Jangan jadi macam si ibu ni. Rasa mengantuk yang terlampau sangat sampai dia sanggup....


Ubat Tahan Mengantuk Tanpa Dadah: Cergas Sokmo! from iReach HD on Vimeo.



Kandungan matcha green tea dan taurina merupakan ENERGY DAN METABOLISMA BOOSTER untuk korang. Ada kes si ibu ni nak buat kerja punya psal. Minum je sampai kul2 pagi pun masih segar mata tu. Sapa ye?hehehehe.

Kalau suami korang yang kerap sangat mengeluh letih selepas balik kerja. Apa kata bagi die minum teh ni setiap hari. Kita tengok apa kesan die nanti.

Nak order? sila klik


Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

NURUL AQIDAH AZAHAR
(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Fanpage : Mummysupplementshop
Email : Aqidgirl_88@yahoo.com

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya.


You Might Also Like

1 comments

Followers

TRAVEL DESTINATION

GRUP MAMA BLOGGERS MALAYSIA (GMBM)

GRUP MAMA BLOGGERS MALAYSIA (GMBM)