SHAKLEE BUKAN SEKADAR MLM

Assalammualaikum..

Alhamdulillah.walaupun Ida sekarang ada bisnes baru jual baju kanak-kanak dan alhamdullilah semakin banyak permintaan. Dari tshirt sahaja ada tambah legging. Sekarang ni dah tambah amik pyjamas dan jubah untuk raya nanti. Alhamdullilah semuanya Ida hanya jual dalam group whatsapp sahaja mungkin sebab senang nak tengok.



Tapi jangan ingat Ida dah tak jual Shaklee. Ida masih jual thatway Ida masih menceritakan tentang kebaikan Shaklee di dalam blog dan wall fb. Tak boleh nak stop sebab Ida dah jatuh cinta dengan bisnes ni. Bisnes ni la yang dah membuka mata Ida,buka minda dengan lebih ke depan.


Ada yang kata Shaklee ni sama macam MLM kat luar-luar sana. Orang atas akan dapat untung. Anak bawahan kena usaha lebih. NO!!

Shaklee bukan konsep macam tu tapi konsep die ko usaha ko yang dapat. Ko usaha skit dapat skit,ko usaha lebih dapat lebih. Apa yang korang usaha. Upline korang takkan dapat apa2. Semuanya totally korang yang punye.

Ni bisnes korang sendiri. Korangla yang kena berfikir bagaimana nak kembangkan empayar korang. Upline hanya sekadar tutunkan ilmu sahaja kat korang,guide sampai korang dapat apa yang korang nak.



Itu yang Ida dapat sejak kali pertama Ida join Shaklee dulu. Memang lain dari bisnes MLM yang Ida pernah kenal walaupun tak join. Just ikut kawan-kawan je g masuk kelas die.

Bagi siapa yang buat bisnes Shaklee ni mesti faham apa yang Ida sampaikan dan Ida pun nak tolong korang ubah kehidupan korang. 

Satu je dalam pemikiran Ida. Sampai bila kita nak hidup dengan cukup-cukup makan sahaja? Kalau dulu kita study amik pinjaman PTPTN macam Ida ni. Pengajian perubatan bukan skit tau..hampir RM5ok..mana nak cari duit nak bayar semua tu. Nasib baik masih belum kena blacklist lagi. Takkan anak-anak kita pun nak buat pinjaman macam kita.

Pinjaman PTPTN paling lama kena bayar selama 20tahun!! Masa tu korang dah umur brape..contohnya dah 44tahun masih dalam status hutang. Anak lagi masa tu confirm dah study kat kolej. Takkan diorang pun nak kena beban dengan hutang.

 So Ida fikir Ida taknak anak-anak Ida tempuhi semua tu. Bukan nak doa tapi ni perkara betul. Nabi S.A.W pun ada cakap " Jika kita nak tinggalkan dunia,tinggalkan harta untuk anak-anak supaya mereka boleh hidup selesa". Bila Ida tengok anak-anak masa tidur,mengalir air mata ni memikirkan masa depan diorang. Insyallah doa seorang ibu sentiasa adalah yang terbaik!!

Bagi sesiapa yang nak ubah hidup korang. Tak perlu buat fulltime pun xpe,buat part time pun boleh asalkan ada usaha dan kesabaran.

Ida ada ceritakan betapa sukanya Ida kerja dari rumah,korang boleh klik baca di sini

Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

NURUL AQIDAH AZAHAR
(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Fanpage : Mummysupplementshop
Email : Aqidgirl_88@yahoo.com



No comments:

Post a Comment

Followers

social network

APDM SAPS