UBAT LEBATKAN RAMBUT,ELAK RAMBUT JADI BOTAK DI USIA MUDA,APA NAK BUAT?

Assalammualaikum...

"Ayang kutip rambut awak ni gugur atas lantai"

" Merata-rata rambut awak,tengok dalam kari tu" 

" Bro mana rambut ko..muda-muda lagi dah nak botak"


Pernah rasa situasi di atas tak? Lelaki mahupun perempuan mesti ada juga masalah rambut gugur ni kan..Merata-rata korang mencari ubat lebatkan rambut semula. Ada juga yang terus ke Yun Nam hair care. Dah kalau ke sana of couse beribu-ribu duit akan keluar..tapi tak salah korang nak g kalau banyak duit. Kalau Ida memang tak mampu..huhuu

PUNCA RAMBUT GUGUR

1. Penyakit tiroid

Ini kerana kelenjar tiroid yang aktif atau pasair menyebabkan rambut gugur

2. Protein tak seimbang

Maksudnya pemakanan korang tak seimbang. Kita memerlukan protein sebanyak 2-3 sajian setiap hari

3. Ubat-ubatan

Sesetengah ubat-ubatan memang akan menyebabkan keguguran rambut seperti penyakit gout,arthritis,masalah jantung mahupun pengambilan vitamin A yang berlebihan contoh lobak merah.

4. Selepas bersalin

Normal terjadi anggaran 40% ibu-ibu selepas bersalin akan keguguran rambut. 


5. Hormon
Bagi wanita disebabkan penurunan hormon progesteron yang menukarkan esrtadiol kepada testoterone. Manakalau lelaki kerana penukaran testoterone kepada hormon-hormon lain akibat aromatization atau kesan toksik pada seseorang.

UBAT LEBATKAN RAMBUT DENGAN MUDAH




1. Zinc Shaklee

Kandungan zinc glukanot semulajadi,kalsium dan serbuk alfalfa untuk memudahkan penyerapan zinc dalam badan. Jika kita kekurangan zinc thtway ia akan mempengaruhi struktur protein pd folikel rambut so rambut jadi lemah dan cepat gugur.

2. ESP Shaklee

Kalau yang masih belum tahu,rambut dan kuku merupakan fiber protein.90% rambut akan tumbuh berterusan sehingga 2-3tahun atau dikenali fasa memanjang. Bila masuk fasa rehat,rambut akan gugur untuk digantikan dengan rambut baru.

Thatway bagi ibu-ibu selepas bersalin, ada orang-orang tua akan cakap. Nanti dah habis pantang 3 bulan,rambut dah stop gugur. Kalau dah memang gugur sebelum bersalin susahla skit nak tahu beza die kan..

So ESP Shaklee ni akan membantu untuk pertumbuhan rambut yang baru malah mencantikan rambut korang...macam iklan rambut dalam tv tu..wah boleh jadi model iklan syampoo rambut ni..hehehhe

Lihat video ni kisah seorang ibu yang mengalami masalah keguguran rambut yang teruk sehingga hampir botak

 

Rambut Gugur Merimaskan, Terutama Wanita Bertudung Ini... from iReach HD on Vimeo.

Alhamdulliah kesan positif yang diterima selepas menggunakannya. Beliau juga ada ceritakan tentang set syampoo rambut gugur, korang boleh klik di sini untuk tahu lebih lanjut tentang set syampoo rambut gugur.

Mungkin dah banyak syampoo yang korang gunakan tapi rambut masih juga gugur..so korang boleh try ubat lebatkan rambut ni insyaallah ni akan mengatasi masalah rambut gugur tu..

#pssst...ida masa pantang menggunakan zinc shaklee,memang rambut dah kurang gugur sebab ida juga ada masalah rambut gugur yang teruk.huhuhuu

Apa tunggu lagi..selesaikan masalah rambut gugur korang sekarang. Penghantaran akan dilakukan segera untuk elak rambut korang jadi BOTAK!!


Nak order? sila klik



Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

NURUL AQIDAH AZAHAR
(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Fanpage : Mummysupplementshop
Email : Aqidgirl_88@yahoo.com

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya.

2 comments:

Followers

social network

APDM SAPS