GST OH GST...

Assalammualaikum...

Pakat kecoh sekarang ni pasal GST. Dalam iklan katanya ia akan menguntungkan rakyat tapi ni sebelum GST pun dah start caj macam-macam. Kami sebagai pengedar Shaklee pun terlibat dalam kenaikan harga untuk GST.



Contoh Ida bagi ye...

Harga ‪#‎espshaklee‬ rm150 setin

Dengan RM 900 anda dapat 7 tin ESP. Jadi korang hanya bayar RM 128.57 untuk setin ESP.

Korang bayar RM 128.57 untuk setin ESP pada Mac'15 dan RM 159 untuk setin ESP bermula dari April'15.

Korang bayar RM 900 untuk 7 tin ESP pada Mac'15 dan RM 1113 untuk 7 tin ESP bermula dari April'15.


Bukan sahaja barang malah perkhidmatan pos juga telah dikenakan.


Selain tu pengeluaran wang dari ATM juga ada.


So adakah GST ni baik tau tidak?

Ntah la nak cakap macam mana. Beberapa hari lepas suami pergi servis kereta kat kedai cina. Suami kata nak beli kereta baru. Amoi cina tu warning awal-awal.

Katanya "U jangan beli kereta sekarang,sabar dulu. Tunggu lepas GST ni jatuh masa tu baru beli kereta baru.". Die juga bagithu masalah harga barang dengan pembekal. "I beli barang dengan pembekal mahal sebab dikenankan GST tapi I tak boleh naikkan harga nanti I yang kena". Kata suami juga banyak kedai-kedai runcit sekarang dah tutup sementara gara-gara GST ni.

Ni info dari Utusan Malaysia



Kita tunggu je apa yang akan jadi. Nak taknak kena juga bayar sebab barang keperluan. Mudah-mudahan jika ni memberikan kebaikan alhamdullilah..jangan la membebankan kami lebih-lebih lagi yang berpendapatan rendah.

Lihat perkongsian psal hukum GST ni





7 comments:

  1. UST ni ajar kite utk terime GST seadanya ..
    Ia bertujuan utk membangunkan negara..yes,i admit it!
    dek kerana sikap2 'mereka' yg boros dan tak pandai menguruskan kewangan negara..maka rakyat terbeban.sian orang yang dah x mampu..semakin menderita..:(

    ReplyDelete
  2. panas isu GST ni...aa barang naik ada yang turun..kita sama2 tunngu laa ya..hehe..anyway singgah jejalan sini..n..n..n..done follow here ^_^

    ReplyDelete
  3. kita cakap bahasa yang simple takde orang suka bayar lebih even 6 sen.. kalau 6 sen tu kecik nilai.. takkan wujud gst. sebab 6 sen mampu jadi nilai yang besar maka ada pihak ambil kesempatan

    ReplyDelete
  4. Hmm... tggu dan lihat serta rasailh ksnnya...

    ReplyDelete
  5. viral yg snbeauty sebarkan tu salah!
    sgt salah ~ mislead org!!!
    kami da report kat skmm...
    tu aje aida boleh kongsi...

    ReplyDelete

Followers

social network

APDM SAPS