UBAT TAHAN MENGANTUK,ELAK SUSAH NAK FOKUS MASA MEMANDU,BACA SINI

10:17:00 AM

Assalammualaikum....

Keadaan cepat penat,mudah mengantuk, dan susah nak fokus selalu berlaku pada kita sebagai seorang surirumah sepenuh masa. Salah satu alternatif yang kita ambil sebagai ubat tahan mengantuk adalah pengambilan kafein atau kopi kan?




Tapi jangan katakan seorang surirumah orang lain yang bekerja juga mengalami benda yang sama. Memang selalu kalau rasa mengantuk mesti akan minum air kopi. Ibu-ibu mesti pernah alami situasi gambar di atas kan?hehehhe

Tak salah sebenarnya nak minum air kopi tapi kalau hari-hari minum benda yang sama, tak elok jugakan. Jangan bandingkan orang dulu dengan sekarang. Faktor pemakanan, persekitaran dan cuaca kena tahu jugak.

Sebab apa Ida cakap macamtu?

Ibu Ida sendiri pernah kata cmni..."dulu Ibu pun suka makan tapi takde la jadi keputihan teruk cmni." Sebab apa? sebab dulu keputihan Ida memang agak teruk. Ibu cakap sebab faktor pemakanan.


Contoh lain ketika memandu perjalanan jauh selalunya suami la yang akan bawa kan.Apa minuman yang selalu suami akan minum semasa memandu untuk tahan mengantuk? Mesti suami minum air nescafe atau redbull kan? Sebab suami Ida kalau memandu jauh mesti akan minum redbull.

Ida juga pernah buat untuk hilangkan rasa mengantuk minum nescafe tapi tu membuatkan Ida lebih mengantuk. Jika kita surirumah juga tak suka pengambilan kafein sebagai ubat tahan mengantuk, begitu juga dengan ibu ni.Bila terlalu mengantuk menyebabkan kita susah nak fokus.


Ubat Tahan Mengantuk Tanpa Dadah: Cergas Sokmo! from iReach HD on Vimeo.

Sebab apa ibu gorgeous ini sangat sukakan Cinch Energy Mix Shaklee?



Ini adalah salah satu jalan terbaik untuk gantikan kafein sebagai ubat tahan mengantuk korang.

Kandungan matcha green tea dan taurina merupakan ENERGY DAN METABOLISMA BOOSTER untuk korang. Betul no wonder ramai antara kami suka minum teh ni untuk update blog setiap malam.hehhehe..

Malah kandungan white tea membantu membakar lemak sebanyak 4x GANDA!! wow...ini boleh membantu untuk kuruskan badan.HEBAT!!

Ia juga bagus untuk pencernaan kerana terdapat rooibos red tea yang merupakan agen detox yang kuat.

So selepas ni apa kata gantikan air kafein dengan Cinch energy tea mix ni semasa suami membantu perjalanan jauh untuk die lebih fokus dan bertenaga. Malah korang pun boleh minum sama.

Penghantaran Ida akan lakukan segera untuk korang supaya selepas ni boleh kurangkan pengambilan kafein sebagai ubat tahan mengantuk. Teh ni akan sampai dalam masa 2-3hari bekerja,insyaallah...

Nak order? sila klik


Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

NURUL AQIDAH AZAHAR
(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Fanpage : Mummysupplementshop
Email : Aqidgirl_88@yahoo.com

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya.

You Might Also Like

1 comments

  1. Info yang menarik mengenai pengambilan Cinch Energy Tea Mix untuk menghindar badan daripada berasa mengantuk. Selain itu, bagi para pemandu yang kerap mengantuk di jalan raya, sebaik-baiknya kita cubalah dapatkan rehat yang cukup satu hari sebelum memulakan perjalanan dan jika boleh, bawalah teman atau saudara-mara bersama untuk dijadikan teman berbual di sepanjang perjalanan. Insya-Allah kita akan berasa segar.

    ReplyDelete

Followers

TRAVEL DESTINATION

GRUP MAMA BLOGGERS MALAYSIA (GMBM)

GRUP MAMA BLOGGERS MALAYSIA (GMBM)