RESEPI HOMEMADE PLAYDOH

Assalammualaikum...

Harini mood nth hilang ke mana..agaknya asyik tido lambat je hari2..xpe Ida sekarang je susah, nanti lama2 semuanya senang. Semalan ada terbaca blog my leade Shaklee Kak Suriya resepi homemade playdoh.So teruja sangat arini Ida pun buat la untuk Asyraf.Ok jom Ida kongsikan resepi die k...

RESEPI HOMEMADE PLAYDOH

  • 1 CAWAN TEPUNG GANDUM
  • 1/4 CAWAN GARAM
  • 2 SUDU MINYAK
  • PEWARNA
  • SEDIKIT AIR
CARA-CARANYA:

1. Campurkan semua bahan-bahan.
2. Masukkan air sedikit demi sedikit dan uli sehingga doh menjadi lembut.
3. Dah siap.
4. Simpan dalam bekas kedap udara atau plastik yang berzip.



dah siap untuk dimain, 2 pewarna ni je yang ada kat rumah. Boleh la kan


bahagian bawah Asyraf yang buat.Mummy tolong gentel je..

Actually bagus permainan playdoh ni, nak uji kreativiti anak2. So ibu2 boleh la try resepi homemade playdoh ni. Selamat pun selamat. Takde bahan kimia. Kalau Aqil gigit telan pun tak risau sangat ( tadi sempat die gigit skit,agknya dah masuk perut..huhuhu ).

SELAMAT MENCUBA!!

No comments:

Post a Comment

Followers

social network

APDM SAPS