CARA DAPATKAN BADAN SIX PACK DENGAN CEPAT DAN BERKESAN

7:55:00 AM

Assalammualaikum..


Mendapatkan bentuk badan yang berotot dan cantik seperti badan six pack memang menjadi idaman bagi seorang lelaki. Sesetengah wanita juga mengidamkan bentuk badan seperti ini. Suami Ida memang nak badan six pack ni tapi Ida je tak bagi sebab geli tengok badan lelaki yang berotot sangat.hehehhe. Sebenarnya nak dapatkan badan six pack ni senang je, kecuali nak tak nak je konsisten dengan cara yang betul. Di sini Ida akan kongsikan cara dapatkan badan six pack dengan cepat dan berkesan.


CARA DAPATKAN BADAN SIX PACK DENGAN CEPAT DAN BERKESAN

1. BERSENAM TURUNKAN BERAT BADAN
Sebelum memulakan latihan membina otot, anda perlu menurunkan berat badan terlebih dahulu. Antara senaman yang boleh dilakukan bagi mempercepatkan kadar pembakaran lemak dalam badan ialah dengan melakukan senaman kardio seperti berlari, berbasikal dan berjalan. Namun harus diingat, senaman begini harus dilakukan secara berterusan demi mendapatkan hasil yang memuaskan.

2. LAKUKAN SENAMAN PERUT
Antara senaman perut yang boleh dilakukan bagi membina otot six pack di kawasan abdomen ialah tekan tubi sit up dan crunches. Jika di rumah anda tidak memiliki peralatan yang sesuai, anda boleh lakukan di mana-mana sahaja tempat yang sesuai.

Kesemua senaman tersebut perlu dilakukan secara teratur. Selain itu, pastikan anda mendapat rehat yang cukup dan menjaga waktu tidur bagi mengembalikan semula tenaga yang telah anda gunakan seharian.

3. AMALKAN PEMAKANAN SEIMBANG
Pola pemakanan yang teratur merupakan kunci utama untuk membentuk perut six pack. Anda hanya perlu mengurangkan pengambilan kalori, gula, karbohidrat dan lemak. Sebaik-baiknya ambil makanan yang kaya dengan protein seperti ikan, daging putih (ayam), tenusu dan kekacang.

Selain itu, digalakkan minum air putih setiap awal pagi selepas bangun daripada tidur. Menurut kajian, pengambilan air putih sebanyak dua gelas selepas bangun tidur meningkatkan kadar metabolisme tubuh sehingga 24%.

MINUMAN UNTUK MENDAPATKAN BADAN SIX PACK



Merupakan sumber protein yang boleh membantu anda membina otot six pack. Berbentuk serbuk yang perlu dibancuh dan diminum, Cinch Shake dan ESP membantu membina otot setelah berat badan turun. Tak lah menggelebeh kulit di bahagian yang dah turun berat tu. 

Contohnya, perut, peha dan lengan. Otot yang tegap dan pejal akan terhasil dengan pengambilan yang konsisten dan juga senaman yang berterusan.

Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

NURUL AQIDAH AZAHAR
(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210

Fanpage : Mummysupplementshop
Email : Aqidgirl_88@yahoo.com

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya.

You Might Also Like

0 comments

Followers

TRAVEL DESTINATION

GRUP MAMA BLOGGERS MALAYSIA (GMBM)

GRUP MAMA BLOGGERS MALAYSIA (GMBM)