9:32:00 PM

'Ramadan Giveaway by WeLoveSusuIbu (Pengedar Shaklee Paling Popular)'

by , in
12:04:00 PM

TIPS BERSIHKAN HATI

by , in
Assalammualaikum..

Sempena Ramadhan ni, Ida just nak share tips bersihkan hati dalam bulan suci ni supaya hati kita lebih dekat dengan Allah S.W.T..


Membersihkan hati dan jiwa dari sesuatu yang jahat merupakan keinginan setiap orang muslim. nah bagaimanakah caranya agar hati kita tetap bersih dan selalu terjaga dari hal-hal kotor.


1) Dirikan solat dan banyakkan berdo'a - Ini adalah salah satu kaedah yang sungguh berkesan. Semasa berdo'a turut katakan "Ya,Allah jadikan hatiku bersih"

2) Selawat keatas Nabi Muhammad s.a.w paling minima 100 X sebelum tidur - Ini merupakan satu pelaburan yang mudah dan murah. Di samping dosa-dosa diampunkan, otak tenang, murah rezeki, orang sayangkan kita dan mencetuskan semua perkara kebaikan.

3) Solat taubat - Selain daripada memohon keampunan, dapat mencuci hati dan menenangkan minda.

4) Membaca Al-Quran - Selain dapat mencuci hati juga menenangkan jiwa, penyembuh, penenang, terapi. Sekurang-kurangnya bacalah "Qulhu-allah" sebanyak 3X.

5) Berma'af-ma'afan sesama kawan setiap hari - Semasa meminta maaf perlu sebutkan.

6) Bisikan kepada diri perkara yang positif - Jangan sesekali mengkritik, kutuk diri sendiri, merendah-rendahkan kebolehan diri sendiri. katakan lah "Aku sebenarnya... ... (perkara yang elok- elok belaka)

7) Program minda/cuci minda - Paling baik pada waktu malam sebelum tidur, senyum, pejam mata, katakan di dalam hati "Ya, Allah cuci otak aku, cuci hatiku, esok aku nak jadi baik,berjaya, ceria, bersemangat,aktif, positif". Menurut kajian saikologi, apa yang disebut sebelum tidur dapat dirakamkan sepanjang tidur sehingga keesokan harinya -

8) Berpuasa - Sekiranya dalam berpuasa terhindar dari melakukan perkara-perkara kejahatan.

9) Cuba ingat tentang mati (Sekiranya hendak melakukan sesuatu kejahatan, tidak sampai hati kerana bimbang akan mati bila-bila masa)

10) Kekalkan wuduk

11) Bersedekah

12) Belanja orang makan.

13) Jaga makanan - jangan makan makanan yang subhat

14) Berkawan dengan ulama

15) Berkawan dengan orang miskin (menginsafi)

16) Pesan pada orang, jadi baik

17) Menjaga pancaindera (mata, telinga, mulut... dll), jangan dengar orang mengumpat.

7:54:00 AM

KELEBIHAN SUNAT DHUHA: RAHSIA REZEKI BANYAK

by , in
Assalammualaikum..

Dalam entry kali ni Ida nak ceritakan tentang Sunat Dhuha..Alhamdullilah sejak Ida join Shaklee ni, Ida banyak dekatkan diri dengan Nya..walaupun dulu Ida sekolah agama tapi Ida ni jenis liat skit..heheh..nakal la jgk dkt sekolah..apa yg Ida bljr, Ida kurang amalkan..Jom Ida share kan kelebihan sunat dhuha ni..


Rezeki yang melimpah-ruah, halal dan berkat adalah dambaan setiap insan. Namun untuk menjadikannya kenyataan bukanlah sesuatu yang mudah. Ini kerana kekayaan yang bertimbun dan kedudukan yang tinggi tidak menjamin keberkatan hidup yang hakiki.

Sering kita lihat orang yang rezekinya melimpah-ruah membelanjakan kekayaan mereka ke jalan sesat dan mengingkari perintah Allah sedangkan kita selalu diingatkan serta dinasihatkan oleh Allah supaya makan rezeki yang baik dan jangan sesekali mengikut jejak syaitan.

Rezeki yang halal dan berkat bukan sahaja dapat membawa manusia menuju ketenteraman hati, malah dapat membawa kemuliaan di sisi Allah. Insya-Allah, kita dapat mencapainya dengan mengerjakan solat Dhuha.

Solat Dhuha adalah solat yang berkait rapat dengan rezeki sama ada dipermudahkan rezeki, rezeki diberkati, kemanfaatan rezeki dan pahala yang tinggi nilainya. Manakala di akhirat pula, Allah menyediakan pintu khusus baginya memasuki syurga.

Solat sunat Dhuha ini dikerjakan pada ketika sedang naik matahari (anggaran 8.00 pagi hingga 11.00 pagi).

Solat sunat Dhuha ini dilakukan sebanyak 2 rakaat. boleh juga dilakukan sebanyak 4, 6, 8 sehingga 12 rakaat dan setiap dua rakaat satu salam dan boleh juga setiap 4 rakaat satu salam.

Cara melakukan solat Dhuha:

a) Bacaan niat solat sunat Dhuha Ertinya: ” sahaja aku solat sunat Dhuha 2 rakaat kerana Allah Taala”.

b) Bacaan rakaat pertama surah Al-Fatihah dan As-Syam

c) Bacaan surah rakaat kedua surah Al-Fatihah dan Ad-Dhuha

d) Setelah selesai salam, lalu membaca doa



maksudnya;

“Ya Allah, sesungguhnya waktu Dhuha itu waktu DhuhaMu, kecantikannya adalah kecantikanMu, keindahan itu keindahanMu, kekuatan itu kekuatanMu, kekuasaan itu kekuasaanMu dan perlindungan itu perlindunganMu. Ya Allah, jika rezekiku masih di langit, turunkanlah, dan jika di dalam bumi, keluarkanlah, jika sukar, permudahkanlah, jika haram, sucikanlah dan jika jauh, dekatkanlah. Berkat waktu dhuha, kecantikan. keindahan, kekuatan, kekuasaanMu, limpahkan kepadaku segala yang Engkau telah limpahkan kepada hamba-hambaMu yang soleh.

Kelebihan:

Sabda Nabi S.A.W yang bermaksud:

” Barangsiapa yang melakukan solat Dhuha membaca rakaat pertama surah Al-Fatihah dan ayat Kursi 10 kali, dan pada rakaat kedua surah Al-Fatihah dan Al-Ikhlas 10 kali, nescaya ia mendapat kerelaan Allah Yang Maha Besar.” (HR. Anas B Malik). ” Barangsiapa yang mengerjakan solat Dhuha dengan terus menerus, akan diampuni dosanya oleh Allah, sekalipun dosa itu seluas lautan.”
 

(HR Tirmizi)

” Rasullullah S.A.W bersabda: setiap pagi masing-masing persendian/ruas tulang daripada kamu sedekah, dan setiap bertasbih sedekah dan setiap tahmid (ucapan Alhamdulillah) itu sedekah, dan setiap ucapan takbir itu sedekah, dan menyeru dalam kebaikan sedekah, dan melarang dari perbuatan jahat itu sedekah, dan sebagai ganti semua itu, cukuplah dengan mengerjakan solat Dhuha dua rakaat.”
 

(HR Ahmad, Muslim dan Daud) Rujukan : koleksi 100 solat-solat sunat oleh Al-Fadhil Al-Ustaz Hj. Ahmad B. Hj. Ibrahim. terbitan Al-Hidayah Publisher

SELAMAT BERAMAL!!
7:32:00 AM

PHYTOCOL-ST SHAKLEE : UBAT KOLESTROL TINGGI

by , in
Assalammualaikum..

Entry lepas Ida ada ceritakan tentang produk terbaru Shaklee, supplement untuk turunkan kolestrol tinggi..So di sini Ida akan ceritakan lebih details apa itu Phytocol-St.

APA ITU PHYTOCOL-ST SHAKLEE?


Phytocol-ST Shaklee adalah formula proprietari yang membekalkan 2,000mg fitosterol setiap hari.



ADAKAH ANDA SANGGUP MAKAN

200 BATANG LOBAK SEHARI?

70 KEPING ROTI GANDUM?
425 BIJI TOMATO?

Ida pasti jawapannya, TAK SANGGUP. 
SEBAB ITULAH ANDA PERLUKAN PHYTOCOL-ST. 
HANYA 2 BIJI, 2 KALI SEHARI SUDAH MEMADAI.

APA ITU FITOSTEROL?

Fitosterol (dirujuk sebagai sterol dan stanol tumbuhan) ditemui dalam membran sel tumbuh-tumbuhan. Ia juga boleh ditemui dalam kuantiti yang kecil dalam pelbagai tumbuhan, buah-buahan, sayur-sayuran dan bijirin. Dianggarkan 200-400mg sterol tumbuhan dan lebih kurang 50mg stanol tumbuhan kita makan setiap hari.

BAGAIMANA PENGAMBILAN TABLET INI DAPAT MEMBANTU KESIHATAN?


Institut Kesihatan Kebangsaan Amerika (NIH) mengesyorkan pengambilan 2,000mg fitosterol setiap hari, bersama-sama diet rendah lemak tepu dan rendah kolesterol disamping tinggi serat larut, bersenam dan penurunan berat badan.

BILAKAH MASA YANG SESUAI UNTUK SAYA MENGAMBIL PHYTOCOL-ST SHAKLEE?


Untuk hasil yang terbaik, ambil produk seperti yang disyorkan : 2 tablet dua kali sehari dengan makanan.

BOLEHKAH SAYA MENGAMBIL PHYTOCOL-ST SHAKLEE DAN OMEGA GUARD SHAKLEE PADA MASA YANG SAMA?


Ya. Tiada sebab kenapa anda tidak boleh mengambil kedua-dua produk ini demi menjaga kesihatan anda. Anda juga boleh mengambil Coq-health Plus Shaklee yang boleh mengoptimumkan manfaat Phytocol-ST Shaklee.

ADAKAH PRODUK INI SESUAI UNTUK MEREKA YANG MEMPUNYAI PARAS KOLESTEROL TINGGI SAHAJA?


Phytocol-ST Shaklee dapat membantu mengawal paras kolesterol dalam tubuh. Oleh yang demikian, ia disarankan kepada sesiapa sahaja yang ingin menjaga kesihatan mereka.

ADAKAH PHYTOCOL-ST SHAKLEE BEBAS GLUTEN?
Ya. Bebas Gluten.


NAK ORDER? sila klik 


SEBARANG PERTANYAAN DAN PESANAN BOLEH HUBUNGI SAYA:

NURUL AQIDAH AZAHAR
(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
SMS/WHATSAPP 0174636210
EMAIL: Aqidgirl_88@yahoo.com
6:57:00 AM

Segmen BlogWalking by Aadhirah Farhana

by , in
11:45:00 PM

AMALAN ROHANI DI BULAN RAMDHAN

by , in
Assalammualaikum..

Selamat menyambut Ramadhan bagi semua umat Islam di dunia..Juga pd rakan2 ni blogger yg follow Ida, thnkz for ur support bg blogger newbies mcm Ida ni..walaupun Ida buat blog sebenarnya utk jual Shaklee,,tp semakin hari semakin suka tambah kenalan dan dapat ilmu..so Ida decide utk bagi tips2 dan artikel yang menarik...SAMBIL MENYELAM MINUM AIR..hhehe...

So sini Ida just nak share amalan rohani sepanjang Ramadhan ni..


Antara menu makanan rohani sepanjang bulan Ramadhan yg mulia ini:

1. Tilawah alQuran sejuzuk sehari paling kurang.
2. Solat tarawih minima 8 rakaat setiap mlm.
3. Solat Witir minima 3 rakaat semalam.
4. Beri mkn org berbuka puasa walaupun dgn sebiji tamar setiap hari.
4. Solat fardhu 5 waktu berjamaah setiap hari.
5. Tahajud setiap mlm minima 2 rakaat.
6. Sunat dhuha setiap pagi.
7. Sedekah setiap hari minima seringgit.
8. Pastikan sahur setiap hari.
9. Iktikaf di masjid setiap hari walau sekadar 10 minit.
10. Tadarus al Quran sambil
Memahami maksudnya.
11. Ziarah org yg kurang bernasib baik.
12. Kurangkan ziarah ke bazar2 ramadhan.
13. Pilih mknn sunnah sbg menu harian.
14. Elakkan membeli mknn dr tgn2 org yg fasik.
15. Jauhkan aktiviti yg lagha.
16. Zikir harian, bykkan berdoa.
17. Lazimi bibir beristighfar sekurang2nya 70x dlm sehari.
18. Ajari diri dgn sifat rendah hati krn Allah
19. Mudah memohon maaf dan memberi maaf.
20. Menjaga dan menghubung silaturrahim
21. Menjaga dan menutup aurat dgn sempurna
22. Menjaga lisan, pandangan, pendengaran & hati drp perkara2 yg dilarang.
23. Tidak berlebih2an maupun membazir dgn makanan terutama juadah berbuka.
24. Perbykkan amalan2 sunat- solat sunat rawatib.
24. Lazimi sunnah Rasulullah yg ringan tulang dlm urusan rumah tangga. (suami & anak2 lelaki)
25. Lazimi utk kawal dan tahan marah, didik diri utk lebih bersabar.
26. Lazimi lidah utk sentiasa bersyukur dan memperbanyakkan syukur kpd Allah dikala senang maupun susah.
28. Menjaga ikhtilat - hubungan antara lelaki dan perempuan.
29. Membayar zakat fitrah dalam waktu yg telah ditetapkan.
30. Ikhlaskan hati kerana Allah..hadirkan Allah didalam hati, berusaha menjalani Ramadhan kali ini dgn sebaik mungkin seolah2 inilah Ramadhan terakhir buat kita.

Salam Ramadhan 
9:29:00 AM

JADUAL MEMERAH SUSU:IBU BEKERJA

by , in
Assalammualaikum...

Kejayaan dalam penyusuan susu ibu yang berkerja bergantung pada kejayaan ibu menyusukan bayi semasa berpantang. Penyusuan lebih mudah jika ibu2 tahu cara perahan dengan betul.

Bagi ibu2 yang berkerja, mulakan 2 minggu perahan susu sebelum masuk kerja.

Di bawah adalah jadual memerah susu bagi ibu2 yang berkerja/ buat stok susu



Nak tahu lebih lanjut untuk Panduan Memerah Susu dan cairkan susu perahan boleh klik di sini

Ada masalah susu kurang? boleh klik di sini

SEBARANG PERTANYAAN DAN PESANAN BOLEH HUBUNGI SAYA:

NURUL AQIDAH AZAHAR
(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
SMS/WHATSAPP 0174636210
EMAIL: Aqidgirl_88@yahoo.com
6:59:00 PM

TESTIMONI HERB-LAX

by , in
Assalammualaikum..

Kadang kala bila kita makan supplement ni tapi tak menjadi sebab pe? sebab kita memerlukan detox dulu..

Detox adalah proses membersihkan usus di mana segala toksin, lemak dan lendir yang melekat di dinding usus dikeluarkan melalui pembuangan air besar. Selepas dinding usus kita bersih, barulah badan kita dapat menyerap nutrien pada tahap optimum. Kerana itulah detox sangat penting sebeum mengambil apa-apa vitamin atau supplement supaya tahap penyerapan nutrien pada kadar paling optimum.

Kebaikan UTAMA Herb-Lax


· - Membersihkan najis yang tersekat/ tersimpan lama dlm tubuh
· - Merangsang usus utk mempercepatkan proses pembersihan secara lembut
· - Membantu masalah sembelit
· - Mengempiskan perut
· - Melawaskan pembuangan air besar.

Herb-Lax akan menampakkan kesan dalam masa 8-12 jam selepas pengambilan. Mereka yang mengalami masalah sembelit yang serius boleh meningkatkan dos kepada 5-8 biji dan boleh kembali ke dos asal setelah proses pembuangan kembali normal.

Cara pengambilan herb-lax shaklee

Untuk kesihatan berpanjangan – 2 kali seminggu (4 biji sekali makan sebelum tidur)
Untuk pembersihan usus/ detoks/ melawan kanser/ mengawal berat badan – 2 kali sehari (3 biji setiap kali selepas makan dan sebelum tidur)

sila klik di sini utk tahu lebih lanjut

TESTIMONI HERB-LAX SHAKLEE




nak order? sila klik




Sebarang pesanan dan pertanyaan boleh hubungi saya:

NURUL AQIDAH AZAHAR
(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Email: Aqidgirl_88@yahoo.com
2:00:00 PM

TESTIMONI CINCH SHAKE MIX SHAKLEE

by , in
Assalammualaikum..

Cinch Shake Mix ? Apa tu ? Produk apa ? Eh.. eh.. Cinch Shake Mix ni glamer tau !

Keistimewaan Cinch Shake Mix Shaklee

[✔] Menyimpan otot sedia ada dan memelihara otot dari rosak

[✔] Membakar lemak yang tidak diingini

[✔] Mengurangkan inci yang tidak diingini

[✔] Makanan segera untuk mereka yang aktif

[✔] Tinggi kandungan serat dan memberi rasa puas dan kenyang

[✔] Mengandungi nutrisi lengkap untuk memelihara keseluruhan kesihatan

[✔] Diperkaya dengan leucin untuk memelihara otot

[✔] Merupakan meal replacement yang sihat dan mengenyangkan

Testimoni pengguna Cinch Shake Mix Shaklee





So tunggu apa lagi, jom order Cinch Shake Mix Shaklee ni..




nak lagi mantap, amik Set Shape Up Plus..

SEBARANG PERTANYAAN DAN PESANAN BOLEH HUBUNGI SAYA:

NURUL AQIDAH AZAHAR
(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
SMS/WHATSAPP: 0174636210
EMAIL: Aqidgirl_88@yahoo.com
12:17:00 AM

CARA MAKAN CINCH SHAKE MIX SHAKLEE

by , in
Assalammualaikum..

Cinch Shake Mix Shaklee memang popular dalam Set Kurus Shaklee..memang dikhaskan bagi orang2 yang nak kurus,Cinch Shake merupakan minuman yang sungguh lazat dan berzat untuk membantu anda memelihara otot yang penting dan menjadikan anda sentiasa berasa kenyang dan berpuas hati di samping mengurangkan berat badan. Rumusan proprietary diperkaya dengan Leucine iaitu asid amino yang memberi signal kepada badan untuk memelihara otot semasa pengurangan berat badan. Dalam kata lain, leusina dalam Cinch Shake membantu anda menghilangkan lemak tetapi tetap memelihara otot anda. ada 3 perasa lazat..coklat,café latte n vanilla.. mmg superb.. sedap dan khasiat yg sngt mengujakan!


Siapa yang perlu minum Cinch Shake?

  • Lelaki dan perempuan yang berumur 12 tahun ke atas yang mempunyai masalah menurunkan berat badan
  • Mereka yang inginkan indeks BMI yang ideal
  • Cinch Shake juga boleh diambil oleh pesakit diabetes kerana indek glisemiknya adalah rendah bagi mengekalkan paras gula dalam darah
Siapa yang tak perlu minum Cinch Shake?
  • Ibu mengandung dan menyusukan bayi adalah tidak digalakkan mengambilnya cinch shake mix ini kerana kehamilan dan penyusuan memerlukan nutrien yang lebih terutama kalori.
  • Kanak-kanak bawah umur 12 tahun tidak boleh mengambil minuman ini.
Cara pengambilan Cinch Shake Mix Shaklee 

Bagi anda yang ingin mendapatkan berat badan yang ideal, bancuh 2 sudu dengan segelas air suam. Boleh juga dibancuh dengan fresh milk atau soya. Di ambil untuk menggantikan makanan sama ada pagi, tengahari, ataupun malam. Pastikan anda minum Cinch Shake Mix ini sebelum mengambil makanan berat kerana apabila perut kenyang dengan Cinch Shake Mix secara automatik anda akan mengurangkan makanan berat. Sekaligus membantu dalam proses penurunan berat badan. Untuk mendapatkan hasil yang memuaskan, amalkan Lecithin setiap hari yang membantu mencairkan lemak dalam badan


Nak tahu kebaikan Cinch Shake Mix ni,sila klik di sini

Nak order? sila klik



SEBARANG PERTANYAAN DAN PESANAN BOLEH HUBUNGI SAYA:

NURUL AQIDAH AZAHAR
(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
SMS/WHATSAPP: 0174636210
EMAIL: Aqidgirl_88@yahoo.com
12:39:00 AM

CARA MAKAN COLLAGEN SHAKLEE

by , in
Assalammualaikum..

Ramai yg dah tahu kan Shaklee juga ade produk kolagen yang pasti selamat dan berkesan.

Apa istimewanya collagen shaklee?


Shaklee Collagen Powder
merupakan suplemen kolagen hebat yang mengandungi 4,000mg proprietari RSS (Red Snapper Scale) Collagen, kolagen yang berkualiti tinggi dan tulen yang diekstrak daripada sisik ikan merah. Kolagen bermolekul sangat ringan Shaklee, kira-kira 1,000 Dalton*, dapat diserap dengan mudah oleh badan dan dapat membantu kepada peningkatan sintesis kolagen pada lapisan dermis dengan berkesan. Terbukti dapat memperbaiki testur kulit wajah & menghilangkan kedutan selepas menggunakan selama 8 minggu (melalui ujian klinikal)

Di sini Ida akan ceritakan cara pengambilan collagen powder shaklee dan harga nya




Cara makan collagen shaklee

Sangat mudah! Hanya campurkan 1 sachet collagen bersama sebarang minuman kegemaran. Diambil sebaiknya pada waktu malam kerana waktu malam adalah waktu pembinaan semula kulit. Jika sudah consume ESP atau mealshake, boleh dibancuh bersama ESP dan mealshake. 

Antara resepi yang boleh dicuba bersama collagen adalah: 

- jus twister tropicana + collagen
- Milo/Serbuk Coklat Cadbury +collagen
- any fruit juice + collagen

Pengguna bebas nk campurkan collagen dengan mana2 minuman.

Berapa harga collagen shaklee

Retail price RM298 ( 15sachet )
Harga collagen berdasarkan sumber yang diperolehi untuk menghasilkan collagen. Pastinya kerana kualiti yang dijaga untuk penghasilan collagen ini. Sumber dari ikan laut dalam adalah sukar untuk diperolehi. Jadi harga setanding dengan kualiti.

Siapa sesuai amik collagen shaklee?
Collagen sesuai diambil oleh mereka yang mengalami masalah berikut:

  • Terdapat garis-garis kesan ketawa, kedutan, lingkaran hitam bawah mata, kesan bengkak bawah mata, penglihatan kabur.
  • Gusi yang tidak sihat
  • Rambut kering dan bercabang di hujung
  • Liang roma besar, pigmentasi, jeragat, kulit kering
  • Garis halus pada leher
  • Kulit hilang keanjalan, lebih kering. Kelihatan tua daripada umur sebenar. Organ dalaman tidak berfungsi dengan berkesan.
  • Payudara dan punggung kelenturan
  • Kehilangan kalsium, sakit belakang, sakit sendi.
  • Kulit senang pecah, pudar dan kekuningan
Nak order? sila klik



SEBARANG PERTANYAAN DAN PESANAN BOLEH HUBUNGI SAYA:

NURUL AQIDAH AZAHAR
(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
SMS/WHATSAPP 0174636210
EMAIL: Aqidgirl_88@yahoo.com
1:27:00 AM

AIR KENCING BERBAU: PUNCA-PUNCA

by , in
Assalammualaikum..

Pernah tak kalau kita berhenti di kedai2 or RNR masuk je tandas je..bau tengik..hancing..Bau air kencing yang kurang menyenangkan juga mungkin berpunca daripada jangkitan di salur kencing.

Petikan ni Ida amik dalam web kosmo ye..



"Mengapa air kencing saya berbau tengik atau meloyakan?" Mungkin soalan tersebut malu untuk ditanyakan kepada doktor, apatah lagi untuk dikongsi bersama ahli keluarga mahupun teman-teman.

Jika hendak disiasat sendiri, mungkin individu yang menghadapi 'tekanan' perasaan ini akan memikir semula tentang apa yang telah dimakan. Mungkinkah asparagus, kopi ginseng, petai, jering atau ubat tertentu?

Bau air kencing berkait rapat dengan faktor isipadu dan kepekatan pelbagai jenis bahan kimia yang disingkirkan oleh buah pinggang.

Secara normal, air kencing yang cair tidak akan membebaskan banyak bau yang kurang menyenangkan. Sebaliknya, jika seseorang dalam keadaan dehidrasi dan air kencing menjadi pekat, ia akan berbau kuat.

"Banyak jenis makanan dan ubat seperti asparagus atau vitamin tertentu mempengaruhi bau air kencing.

Perubahan yang terjadi pada bau air kencing adalah bersifat sementara dan tidak memberi petanda tentang penyakit yang serius," kata pakar urologi dari Yayasan Penyelidikan Mayo, Amerika Syarikat, Dr. Erik Castle.

Namun, menurut Castle, dalam kes tertentu seseorang perlu berwaspada. Sekiranya bau yang kurang menyenangkan berlaku setiap kali membuang air kecil, ia mungkin berpunca daripada jangkitan di salur kencing.

Biasanya, air kencing yang baru dihasilkan buah pinggang dan belum disingkirkan dari tubuh adalah dalam keadaan steril dan tidak berbau, atau hanya berbau yang tidak ketara.

Namun, sejurus ia terdedah pada udara, ia diurai oleh bakteria yang mencemarinya dari bahagian luar kulit dan salur kencing.

Penyakit yang dialami seseorang juga meninggalkan kesan. Jika seseorang menghidap penyakit kuning dengan pigmen hempedu yang berlebihan dalam darah, air kencingnya akan turut mengandungi pigmen tersebut. Ia akan berwarna kuning gelap, jingga atau perang.

Kehadiran darah dalam air kencing serta penyakit porphyria pula menjadi sebab ia menjadi warna merah. Selain itu, bahan lain yang boleh mengubah warna air kencing adalah ubi bit (merah) dan juga asparagus (hijau dan busuk).

Namun, perlu diingatkan bahawa jangkitan tidak semestinya terzahir pada warna air kencing. Lebih utama adalah sama ada air kencing kelihatan keruh. Keadaan sedemikian adalah petanda jelas tentang jangkitan bakteria, atau masalah batu karang.

KENALI WARNA URIN

Jernih
Menunjukkan terlebih air, yang biasanya dianggap lebih sihat berbanding kekurangan air dehidrat. Dari segi ujian dadah, ia boleh menunjukkan potensi cubaan bagi mengelak pengesanan dadah haram dalam aliran darah melalui lebih-hidrat

Kuning terang / kuning gelap
Mungkin menunjukkan penyingkiran lebihan vitamin B dari aliran darah.

Sesetengah ubat seperti rifampin dan pyridium boleh menukar air kencing menjadi kuning Kencing berdarah dinamakan hematuria, potensi tanda jangkitan pundi kencing.

Kilauan merah jambu
Memakan ubi mampu menyebabkan air kencing mempunyai kilauan merah jambu, keadaan yang tidak merbahaya dan sementara.

Gelap atau perang
Air kencing gelap atau perang mungkin merupakan simptom demam kuning, rhabdomyolysis, atau sindrom Gilbert.

Hitam atau bewarna gelap
Air kencing hitam atau bewarna gelap dirujuk sebagai melanuria dan mungkin disebabkan oleh melanoma.

Kemerahan atau kelabu
Air kencing kemerahan atau kelabu mungkin disebabkan oleh porphyria. Juga, pemakanan bit (beets) mampu menyebabkan air kencing mempunyai kilauan merah jambu, kaedaan yang tidak merbahaya dan sementara.

Kuning gelap
Warna kencing kuning gelap biasanya menunjukkan kekurang air dalam badan (dehidration).

Untuk mencegah supaya kencing tidak kuning disarankan meminum air putih minima 8 gelas sehari. Ukuran itu disesuaikan dengan aktiviti kita sehari-hari. Jika memang aktiviti kita cergas, maka keperluan cairan kita juga lebih sehingga kita perlu meminum air lebih dari biasanya. Perubahan warna air kencing itu boleh dijadikan petunjuk bahawa tubuh kita perlukan air.

Di sini juga Ida share Tips Minum Air 3 liter sehari, sila klik di sini
12:37:00 AM

Giveaway Ramadhan Raya By Syira Lokman

by , in
12:08:00 AM

PINDAAN Giveaway teka wajah eda by blogger euruka seven

by , in


klik pd banner

jawapannya orang no 3
12:44:00 AM

IBU HAMIL DEMAM: 10 MAKANAN KETIKA DEMAN,BATUK DAN SELSEMA

by , in
Assalammualaikum..

Bagi ibu2 hamil memang demam,batuk dan selsema perkara biasa tapi jadi luar biasa bila suhu melebihi dari 38 darjah celcius atau dikenali demam panas. Demam panas ni memberikan kesan negatif pada perkembangan fetus.

Bayi yang dilahirkan boleh berisiko lebih tinggi mengalami masalah spifina bifida terutama sekiranya ibu demam semasa proses pembentukan saraf tunjang pada hari ke-20 hingga 28 selepas telur disenyawakan.

Sebaiknya, ibu hamil yang mengalami demam prihatin dengan bacaan suhu badan sendiri. Guna termometer yang dapat memberitahu bacaan suhu badan yang tepat. Minum air suam sebanyak yang boleh kerana badan sedang mengalami dehidrasi akibat demam.


10 MAKANAN YANG PERLU ANDA AMBIL KETIKA BADAN PANAS, SELESEMA, DEMAM

Bawang Putih
Sebagai antibiotik semulajadi, bawang putih membantu dalam melawan jangkitan. Selain itu, ianya mempunyai beberapa ciri-ciri anti-virus dan juga menghasilkan antioksidan. Untuk memastikan anda mendapat manfaat yang sepatutnya cuba makan mentah.

Kunyit
Ia bukan rahsia bahawa kunyit boleh membantu dalam merawat jangkitan virus dan bakteria. Kunyit membuktikan ianya benar-benar membantu jika anda menambah kunyit ke dalam makanan anda apabila anda mempunyai selesema. Anda juga boleh menambah kunyit untuk susu panas untuk membantu melegakan selesema.

Halia
Anda boleh menambah halia dan limau untuk air panas dan minum dua kali sehari untuk mendapatkan jika mengalami sejuk badan.

Madu
Madu mentah mempunyai beberapa polifenol antibakteria dan antivirus yang boleh membantu dalam berjuang dengan jangkitan bakteria. Malah, madu bermanfaat jika anda mengalami sakit tekak.

Ikan
Ikan seperti tuna, salmon, ikan kembung amat kaya dengan Omega-3 asid lemak, sebatian yang membantu dalam mengurangkan keradangan di dalam badan. Anda akan lebih terdedah kepada selesema dan selesema jika anda mempunyai keradangan kronik.

Tiram
Tiram sangat kaya dengan zink, mineral penting yang amat berkesan dalam memerangi selesema biasa.

Anise Seeds
Jika anda mengalami masalah batuk dan kesesakan dada, maka anise seeds boleh membantunya. Ianya mempunyai ciri-ciri antibakteria dan menawarkan bantuan dari batuk dan kesesakan dada dalam saluran pernafasan. Apa yang perlu anda lakukan hanya tambahkan anise seeds dihancurkan bersama-sama dengan bawang putih, gula, dan kayu manis dalam air panas dan lakukannya tiga kali sehari.

Beri Biru
Menurut kajian baru-baru ini, beri biru mempunyai antioksidan yang paling aktif dalam mana-mana buah-buahan segar. Ianya mengandungi tahap antosianin yang merupakan salah satu antioksidan yang paling kuat. Beri biru membantu dalam meningkatkan imuniti anda dalam menentang sejuk dan selesema.

Sayuran Hijau
Sayuran hijau sangat baik untuk kesihatan, sayuran seperti arugula dan kale mempunyai kandungan nutrien yang tinggi. Ini akan membantu melawan sejuk dan selesema.


Selain itu,supplement juga dapat membantu ibu-ibu mengandung dari jatuh sakit.
Sila klik di sini

Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

NURUL AQIDAH AZAHAR
YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR
sms/whatsapp 0174636210
Email: Aqidgirl_88@yahoo.com
9:46:00 PM

TESTIMONI VITAMIN CINTA SHAKLEE

by , in
Assalammualaikum..


✔HUBUNGAN ANDA DAN SUAMI/ISTERI HAMBAR? 

✔MISS-V TIDAK LG KETAT?
✔KURANG / TIADA NAFSU?
✔MASALAH KEPUTIHAN MENGANGGU HUBUNGAN SUAMI ISTERI?

Sedangkan lidah lagi tergigit, inikan pula suami isteri. Fitrah hidup berpasangan. Bumi yang mana tidak ditimpa hujan. Kehidupan suami isteri ada pasang surutnya. Kalau pasang je tak surut-surut takot nanti tiada 'feel' pula. Orang zaman sekarang ni cakap tak 'thrill'. Memang setiap kejadian itu mempunyai hikmah yang tersendiri.

Pernah dengar vitamin cinta? Juga boleh dikenali dengan vitamin seksi.

Nak tahu lebih lanjut mengenai Set Vitamin Cinta Shaklee ( keintiman ), sila klik di sini


Jom kita tengok antara testimoni yang teah berjaya dengan Set Vitamin Cinta Shaklee





Nak order? sila klik


SEBARANG PERTANYAAN DAN PESANAN BOLEH HUBUNGI SAYA:

YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR
NURUL AQIDAH AZAHAR
sms/whatsapp 0174636210
Email : Aqidgirl_88@yahoo.com
12:24:00 AM

blogwalking SEBELUM puasa

by , in
12:57:00 AM

TESTIMONI SET MENGANDUNG SHAKLEE

by , in
Assalammualaikum..

Set Mengandung Shaklee semakin hari semakin ramai yang dah cuba dan nampak kebaikan die..Hamil adalah berita yang paling gembira bagi pasangan yang baru berkahwin. Ini adalah untuk menyambung generasi mereka untuk akan datang.

Biasanya wanita yang hamil akan membuat cek-up di klinik kerajaan ataupun klinik swasta. Biasa klinik ini akan berikan vitamin untuk bekalan ibu hamil ini. Biasa vitamin yang diberikan adalah asid folic, ferum, obimin dan vitamin c.

Menurut pakar nutrisi Shaklee, ibu hamil perlu hamil vitamin sejak dari perancangan untuk hamil lagi, terutamanya ambil asid folik untuk memastikan tulang dapat terbentuk dengan baik. Apabila ovum bercantum dengan sperma, akan berlaku proses pembahagian dan sel-sel organ semua akan terbentuk. Maka kerana itu amat perlu vitamin sudah diambil untuk membantu pembentukan sel-sel baru.

Nak tahu lebih lanjut tentang Set Mengandung Shaklee boleh klik di sini


So di sini Ida nak kongsikan beberapa testimoni pengguna yang berpuas hati dengan Set Mengandung Shaklee

Testimoni Set Mengandung Shaklee



Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

NURUL AQIDAH AZAHAR
( YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR )
sms/whatsapp 0174636210
Email: Aqidgirl_88@yahoo.com
12:21:00 AM

TESTIMONI LECITHIN SHAKLEE

by , in
Assalammualaikum..

Lecihin ni memang famous dalam Set Kurus Shaklee..malah bila stok ada kat tangan cepat je habis..agak2 kalau ada promosi beli 6 percuma 1 cmner la agknya?peh memang kena restock banyak kali la jawabnya.

Apa itu Lecithin?
- Nature’s Emulsifier (Pengemulsi Semulajadi) yang membantu badan menyerap nutrien larut lemak seperti Vitamin A,D,E, K, Beta Caretone
- Boleh didapati dari tisu binatang dan tumbuhan (plant)
- Untuk komersil didapati dari telur, jagung & kacang soya
- Fat Emulsifier - Melarutkan lemak

Apa ada dalam Lecithin?
- Asid linoleik (essential fatty acid) yang amat diperlukan oleh badan. Tapi badan tidak boleh menghasilkannya sendiri dan ia perlu diambil melalui diet harian
- Kolin - satu komponen neurotransmitter (memberikan impuls dari saraf satu ke saraf yang lain)
- Asetikolina - bekal biokimia untuk penghantaran mesej di dalam otak & sistem saraf
- Inositol - sebagai komponen utama membran / selaput sel dalam tisu di seluruh badan

Lecithin Shaklee merupakan pemecah lemak yang selamat. 

Nak tahu lebih lanjut, klik di sini

TESTIMONI LECITHIN SHAKLEE






Nak order? sila klik



SEBARANG PERTANYAAN DAN PESANAN BOLEH HUBUNGI SAYA:

NURUL AQIDAH AZAHAR
(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
SMS/WHATSAPP: 0174636210
EMAIL: Aqidgirl_88@yahoo.com

3:49:00 PM

PENYAKIT SLE:RAWAT DENGAN VIVIX SHAKLEE

by , in
Assalammualaikum

Entry sebelum2 ni psal Alfalfa ade Ida mention kan pesakit SLE ( Systemic Lupus Erythematosus ) tak boleh makan Alfalfa. So nak thu kan, apa penyakit SLE ni..Jom kita baca..


Systemic Lupus Erythematosus (SLE) adalah penyakit kronik auto-imun di mana badan pesakit menghasilkan protein darah dengan banyaknya. Protin darah yang dipanggil antibodi ini dengan sendirinya memberi tindak balas terhadap tisu seseorang. Punca penyakit SLE tidak diketahui.


Jenis-jenis Lupus

  • Discoid Lupus Erythematous (DLE)
Hanya melibatkan kulit
Jarang merebak ke organ lain

  • Systemic Lupus Erythematosus (SLE)
Boleh merebak ke organ lain
Boleh mengakibatkan kematian

Gejala-Gejala Penyakit Lupus (SLE)
Gejala penyakit SLE bervariasi dari orang ke orang. Kebanyakan mengalami nyeri sendi dan bengkak, dan bisa berkembang ke arah arthritis. Sendi yang sering terkena adalah jari, tangan, pergelangan tangan, dan lutut.Selain itu penderita juga mengalami:

  • Ruam kulit – sebuah “kupu-kupu” ruam di pipi dan jembatan hidung mempengaruhi sekitar setengah dari orang dengan SLE. Ruam semakin parah di bawah sinar matahari. Ruam juga dapat meluas.
  • Nyeri dada saat mengambil napas dalam
  • Kelelahan
  • Demam
  • Mengalami ketidaknyamanan, kegelisahan, atau perasaan sakit (malaise)
  • Rambut rontok
  • Luka pada mulut
  • Sensitif terhadap sinar matahari
  • Pembengkakan kelenjar getah bening
Gejala lain tergantung pada apa bahagian tubuh yang terkena:
  • Otak dan sistem saraf: sakit kepala, mati rasa, kesemutan, kejang, masalah penglihatan, perubahan kepribadian
  • Saluran pencernaan: nyeri perut, mual, dan muntah
  • Jantung: ritme jantung abnormal (aritmia)
  • Paru-paru: batuk darah dan kesulitan bernapas
  • Kulit: warna kulit tidak merata, jari-jari yang berubah warna saat dingin (fenomena Raynaud). Sebagian penderita hanya memiliki gejala-gejala kulit. Hal ini disebut lupus discoid.
Sementara itu menurut pedoman diagnosis SLE dari American Rheumatism Association (ARA). Diagnosis lupus adalah berdasarkan adanya 4 dari 11 gejala lupus yang khas, yaitu:
  • Ruam kupu-kupu pada wajah (pipi dan pangkal hidung)
  • Ruam pada kulit
  • Luka pada mulut (biasanya tidak menimbulkan nyeri)
  • Cairan di sekitar paru-paru, jantung, dan organ lainnya
  • Artritis (artritis non-erosif yang melibatkan 2 atau beberapa sendi perifer, dimana tulang di sekitar persendian tidak mengalami kerusakan)
  • Kelainan fungsi ginjal, dimana kadar protein dalam air kemih >0,5 mg/hari atau +++,
  • Adanya elemen abnormal dalam air kemih yang berasal dari sel darah merah/ putih maupun sel tubulus ginjal
  • Fotosensitivitas (peka terhadap sinar matahari, menyebabkan pembentukan atau semakin memburuknya ruam kulit)
  • Kelainan fungsi saraf atau otak (kejang atau psikosa)
  • Hasil pemeriksaan darah positif untuk antibodi antinuklear
  • Kelainan imunologis (hasil positif pada tes anti-DNA rantai ganda, tes anti-Sm, tes antibodi antifosfolipid; hasil positif palsu untuk tes sifilis)
  • Kelainan darah, dimana terjadi anemia hemolitik, penurunan jumlah sel darah putih (lekopenia)
Vivix Shaklee suplement terbaik merawat SLE. Vivix Shaklee memelihara kesihatan secara total dan sangat bagus untuk memperbaiki kerosakan sel dan DNA. Vivix Shaklee juga dapat berfungsi sebagai antiaging untuk melambatkan proses penuaan. Vivix Shaklee dapat merawat SLE atau Systemic Lupus Erythematosus.

sila klik di sini untuk tahu lebih lanjut tentang Vivix Shaklee

Penyakit SLE hanya boleh dirawat dan dikawal. Ia sering menyerang buah pinggang (lebih kurang 40 peratus daripada pesakit SLE) dan sekiranya rawatan awal tidak diberi, pesakit SLE boleh mengalami kegagalan buah pinggang.

Penyakit ini boleh membawa maut kerana SLE berupaya menyebabkan kegagalan fungsi organ atau serangan SLE itu sendiri terlalu kuat yang dinamakan krisis lupus. Antibodi juga boleh memecahkan sel-sel darah merah dan menyebabkan pesakit kurang darah merah.

Jika anda, saudara mara dan kenalan anda ada mengidap SLE, cadangkan atau belikan vivix shaklee untuk pesakit SLE. Terbukti! Vivix Shaklee suplement terbaik merawat SLE!

TESTIMONI PENYAKIT SLE 





Nak order? klik di sini



Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya :

NURUL AQIDAH AZAHAR
(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Email: Aqidgirl_88@yahoo.com
3:02:00 PM

RAWAT MASALAH ALERGIK SEAFOOD

by , in
Assalammualaikum..

Ramai juga yang ada masalah alergik makan seafood ni..Ida sendiri tak alergik tapi disebabkan anak ada ezema, senang naik ruam so ida terpaksa juga pantang makan seafood. So ni yang Ida dapat dr blog Dr.Zubaidi


Allergik hypersenstivity ni secara mudah diterangkan tindakbalas daya tahan ( immune reaction ) yang memudaratkan terhadap protein pd allergen ( penyebab alahan ) dlm persekitaran kita yang biasanya memberikan mudaratan kpd orang biasa yg tidak mmpunyai alahan.

Sebenarnya orang yg alergik ni mmpunyai daya tahan yang sensitif. Contoh kalau orang biasa mmpunyai " 10 kekuatan daya tahan " orang aergik ni ada 1 sahaja daya tahan. So maknanya apabila orang yang alergik ni apabila dalam keadaan berhabuk atau makan seafood memudaratkan bagi mereka.

Tindakbalas aahan selalunya akan bersin yang melampau, gatal pada kulit, ruam/radang. Apabila keadaan yang melampau selalunya akan sesak nafas,asthma,anaphylaxis shock atau kematian.


APABILA seseorang alami alahan makanan, badannya akan bertindak balas seolah-olah makanan berkenaan boleh membahayakan. Akibatnya, sistem imun badan (yang melawan jangkitan dan penyakit) akan menghasilkan antibodi untuk melawan alergen makanan pula iaitu bahan yang boleh mencetuskan gejala alahan.

Jika individu alahan ini tersentuh makanan (dengan tangan atau makan), badannya akan menghasilkan bahan kimia yang dipanggil histamin untuk melindungi dirinya sendiri. Bahan kimia inilah yang akan mencetuskan gejala alahan yang boleh membabitkan sistem pernafasan, saluran gastrointestin (usus), kulit atau jantung. Antara gejala mungkin dialami ialah hidung berair, kulit gatal, lidah terasa kebas, bibir dan tekak bengkak, sakit perut atau nafas menjadi kasar.

Ramai keliru antara alahan makanan dengan masalah tidak toleran makanan kerana gejala ditunjukkan hampir sama. Gejala tidak toleran makanan ialah kerap sendawa, masalah tidak hadam, banyak angin, najis cair, sakit kepala, resah atau terasa 'dipam'. Bagaimanapun masalah ini:

* Tidak membabitkan sistem imun

* Boleh disebabkan ketidakbolehan seseorang itu untuk mencernakan satu-satu jenis bahan seperti laktosa

* Ia boleh menyebabkan ketidakselesaan tetapi tidak berbahaya

Alfalfa adalah tumbuhan yang sangat kaya dengan nutrisi yang mana kebanyakannya tidak terdapat di dalam buah-buahan mahupun sayur-sayuran. 

Antara manfaat utama Alfalfa Complex ialah:
  • Sebagai penggalak susu badan
  • Detoksifikasi - ia mencuci/menulenkan darah dan mempunyai fungsi antibiotik
  • Merawat masalah alergi, asma dan resdung
  • Membantu proses penghadaman, ulser perut, gastrik, kembung, sembelit, etc
  • Melawan alahan seperti kulit dan hidung sensitif
  • Mengurangkan nafas berbau, bau badan dan tapak kaki berbau
  • Mengurangkan keputihan pada wanita
  • Memelihara saluran kencing dan fungsi buah pinggang
  • Mengurangkan tekanan darah tinggi
  • Mengawal diabetes
  • Mencegah/merawat arthritis, gout dan rheumatism
  • Menyingkirkan lemak dan kolestrol
  • Melawan tumor
  • Untuk merawat masalah kulit
  • Anti inflamasi
  • Mencegah retensi air
  • Membesar dan menegangkan payudara
  • Bertindak seperti kacip fatimah kepada para isteri
  • Memulihkan urat selepas bersalin
  • Membantu masalah penghadaman dan pencernaan
  • Meningkatkan stamina seorang suami
  • Melegakan sembelit
  • Membuang angin dalam badan
BAGAIMANA ALFAFA MEMBANTU MASALAH ALERGI

Alfafa mempunya sifat antihistamine yg dapat mengurangkan masalah alahan seperti gatal, kemerahan dan bersin yg kerap

Ia juga menguatkan sistem imuniti tubuh terhadap serangan alahan, bila dah imuniti semakin baik maka serangan akan semakin kurang

TESTIMONI ALFAFA COMPLEX SHAKLEE

"Saya kalau makan seafood banyak + belacan banyak memang alahan teruk. So pernah telan 10 biji sekali gus, seminggu straight. Memang kalau tak cukup air je, demam.Tapi best supplement Shaklee ni, walau besar, keras macam mana pun, semua cepat resolve.Dalam 1-2 jam lepas makan Alfalfa, terus susut alahan.
*********************************************************************************

Haritu pill box Shaklee terkena air. Tak sampai 10 minit kot terus semua supplement cair, lembik. Vitalea, B Complex, Alfalfa, Vita C, Vita E, Zinc semua lembik. Ada yang terus cair.
Maksudnya macam tu lah bila masuk dalam badan kita. Sebab tu kesan cepat berbanding vitamin sintetik."- Puan Beeha Yunos"
*********************************************************************************
Assalam. Kali ini nak share tentang Alfalfa pula.Saya memang alergi dengan seafood serta resdung. Tapi suka sangat dengan sotong. Kalau nak makan sotong juga, terpaksa ambil pil untuk redakan gatal-gatal pada muka dan badan. Bercampur dengan bersin yang tak henti-henti.Tapi sekarang, dah tak perlu risau kalau nak makan seafood. Sebab dah ada Alfalfa.

Sudah 3 minggu makan Alfalfa, memang kesan ketara. 2 hari lepas makan seafood. Tapi hari ini baru perasan semalam tak ada pun rasa tak boleh tidur sebab gatal-gatal. Takde dah bersin yang terlalu kerap sampai tak selesa langsung pada hidung.Alhamdulillah, nikmat Allah dapat juga dirasai dengan sempurna.

Masalah keputihan juga Alhamdulillah beransur baik. Makan Vita E dan Vita C untuk kulit dan kulit dah cantik. Sekarang makan Alfalfa untuk kesihatan dalaman dan semakin menunjukkan tanda positif.Shaklee is THE BEST." - Cik A"


Nak order? sila klik




Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

NURUL AQIDAH AZAHAR
(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Email : Aqidgirl_88@yahoo.com
6:41:00 PM

Top Commentators Giveaway by Shikin@Nazeck.

by , in
11:50:00 PM

GIVEAWAY SIREH LOVELY CARES 2014

by , in
1:39:00 PM

" Segmen Blogwalking Summer Break "

by , in
1:35:00 PM

CARA MAKAN NUTRIFERON SHAKLEE: TESTIMONI NUTRIFERON

by , in
Assalammualaikum..

Kita sering kali diserang demam, batuk dan selsema lebih-lebih lagi kanak-kanak. Hal ini kerana, kanak-kanak biasanya mempunyai sistem imunisasi yang lemah kerana mereka kekurangan nutrien dan terdedah dengan pelbagai pencemaran.

Shaklee mempunyai satu produk yang mana dapat mengaktifkan sistem pertahanan tubuh badan kita iaitu nutriferon. Apabila sistem pertahanan badan diserang dan menjadi lemah, nutriferon membantu menggerakkan sistem pertahanan agar segera bertindak terhadap serangan tersebut.

Alhamdullillah, anak2 Ida jarang sangat sakit2. demam. batuk or selsema..Asyraf memang Ida ajar supaya bnykkan minum air..memang Ida akn letak botol air masak tepi tv setiap hari..so bila die dahaga die akan minum sndiri,,




Jom ketahui cara makan nutriferon untuk meningkatkan sistem pertahanan badan

Siapa yg patut ambil?

1. Individu yang ingin mengekalkan imuniti tubuh
2. Individu yang bermasalah dalam sistem imunisasi tubuh badannya
3. Individu yang mendapati pengambilan Vitamin C tidak memberi kesan
4. Sering sakit, demam dan selsema, dan penyakit2 ini berpanjangan
5. Bagi ibu yang menyusu, yang anaknya sering demam serta berpanjangan

Cara pengambilan nutriferon shaklee


Untuk pemeliharaan kesihatan : 1 paket sehari
( tuang kedalam mulut terus/campur dengan minuman panas/sejuk pada bila2 masa)

Sewaktu rawatan influenza & kanser : 1-3 peket sehari. Lebih apabila diambil bersama vitamin C

Untuk kanak-kanak : berikan nutriferon 1/4 sahaja dalam seminggu, jika telah diserang demam berikan 1/4 setiap hari hinggan sembuh. boleh diambil secara terus atau bancuh dengan air dan di minum. 1/2 utk kanak-kanak 6 tahun ke atas dan 1 stick untuk 12 tahun ke atas sehingga dewasa.


PERINGATAN PENTING!!

Para Pengguna dan Pengamal NUTRIFERON Shaklee Ini dinasihatkan supaya meminum air masak/air mineral sekurang-kurangnya 3 liter sehari bagi kesan yang lebih efektif. Hal ini amat dititik beratkan kepada semua terutamanya anak2 yang berusia 1-12 tahun.

Air Mineral yang mencukupi ini juga membantu tubuh bertindak balas dengan baik sepanjang proses penyembuhan (healing Crisis)

Testimoni Nutriferon


Beeha (Consume ESP + Nutriferon)

since saya ade eczema, resdung n asthma.. so kak Cery MamaFaiz suggest ESP dan nutriferon memandangkan asthma yg teruk..tu pon pas baca blog kak cery satu hari tah berapa kali utk get the confident tuu..ehehe... so consume nutriferon everyday and esp 2kali sehari.. x smpai 2mggu, alhamdulillah, xsedar lgsg masalah eczema, allergy kulit dah ilang! magic kan.. dah xperlu laa nak sapu2 cream farmasi macam2..hanya org yg ade masalah eczema n kulit aje yg tau betapa susahnye kalau datang tang gatal2 tu.. blom lg kulit jd xcantik, berkudis lg.. tp alhamdulillah sgt.. satu masalah ilang.. kulit muka rs makin better..




Nak order? sila klik






Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Email : chintashoope@gmail.com
No Id: 1074293

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya
12:04:00 PM

GA Mini Popia Ikan Bilis Nurul Yui

by , in


klik pada banner

Saya nak Mini Popia Ikan Bilis Nurul Yui kerana saya memang peminat popia tak kisah jenis camner pun..my favourite,,
12:23:00 PM

TESTIMONI VITAMIN E SHAKLEE

by , in
Assalammualaikum...

Sempena promosi bulan Jun ni adalah Vitamin E so Ida nak share skit testimoni2 yang telah berjaya..Kesan pengambilan boleh nampak dalam masa 1 bulan penggunaan sedangkan 1 botol vitamin E ni tahan selama 4 bulan !!! berbaloi kan?


Khasiat Vitamin E Complex Shaklee

  • Mencantikan kulit dan menaikkan seri wajah
  • Kulit semakin halus, gebu dan licin
  • Mengurangkan jeragat, parut & jerawat
  • Mengandungi antioksidan yang tinggi dan bertindak untuk awet muda
  • Mengekalkan kesihatan saraf dan otot
  • Meningkatkan kesuburan
  • Menyelesaikan masalah kelesuan
  • Meningkatkan keinginan seksual suami isteri (Vitamin Cinta)
  • Meningkatkan orgasma yang lebih kerap dan semangat
  • Merendahkan kadar kolesterol.
  • Membantu mencegah kanser.
  • Merendahkan risiko katarak.
  • Membantu kawasan gelap areola itu mengecil dan warna puting menjadi cerah semula. 
  • Parut strecth mark menjadi semakin pudar.
Testimoni Vitamin E Shaklee





Ini antara testimoni yang telah berjaya menggunakan vitamin e shaklee..belum termasuk lagi yang amik Set Kecantikan Shaklee yang lengkap..boleh klik di sini

Nak order? sila klik



SEBARANG PERTANYAAN DAN PESANAN BOLEH HUBUNGI SAYA: 

NURUL AQIDAH AZAHAR
(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
SMS/WHATSAPP 0174636210
EMAIL: Aqidgirl_88@yahoo.com

Followers