MINUMAN UNTUK AHLI SUKAN: ISOTONIK TERBAIK!!

Shaklee menggelarkannya "PERFORMANCE DRINK" ialah kerana telah terbukti di makmal (ujian makmal bersama-sama high-level athletes) bahawa:

(1) Meminimumkan kehilangan cecair untuk memantapkan hidrasi badan. Kurang rasa haus.
(2) Mengalirkan elektrolit sepenuhnya ke seluruh badan, termasuklah kalsium & magnesium (tiada pada minuman isotonik jenama lain).
(3) Menstabilkan paras glukosa di dalam darah untuk mengekalkan tenaga berterusan, serta menambah stamina.

Apa keistimewaan Performance Drink (PD) ni terutama untuk ahli sukan?





Selalunya, apabila beraksi di padang, atau berlumba basikal, atau apa-apa jenis sukan pun, para atlet akan berasa haus, lesu dan penat selepas beraksi di padang atau trek untuk tempoh yang tertentu. Betul? Ini disebabkan mereka telah "dehydrated". Peluh dah start keluar. Air dalam badan dah makin kurang. Performance Drink ini merupakan satu minuman yang sangat membantu para atlet untuk mengurangkan rasa ternyahidrat tu. So, bila minum PD, para atlet akan sentiasa bertenaga dan tidak lesu. Performance Drink Shaklee ni sebenarnya, telah terbukti secara kilinikal untuk menyokong tahap hidrasi berbanding air, tahu. ;)

Apa istimewanya PD berbanding minuman isotonik yang lain?

PD boleh mengekalkan tenaga para atlet pada masa yang panjang. Ia mempunyai 6 "hydating electrolytes". Apa yang penting, PD tidak mengandungi perasa tiruan, tidak juga mengandungi pewarna tiruan dan penstabil. Ia sangat selamat dan tidak memberi kesan sampingan. Ini kerana mana-mana minuman isotonik yang mengandungi pewarna tiruan, ia akan memberi kesan buruk kepada para atlet. Lagi satu ia, tidak bergas. So memang tidak akan mengganggu perut para atlet.

Perbezaan antara Performance drink dan air isotonik 100 plus

1) 100 plus manis (kelaziman dlm satu tin air gas mengandungi hampir 10 sudu gula-banyakkan) tetapi Performance Drink mempunyai kandungan gula yg sangat rendah (tp sedap mcm minum air tang rasa oren)....

2) Pengambilan 100 plus dlm kuantiti yg banyak menyebabkan sakit perut (tambah2 bulan puasa-dah la perut kosong, minum pulak air gas-can imagine???)....berbeza dengan Performance drink yang tidak menyebabkan sakit perut walaupun minum satu tumbler terus (takde gas pun-selamatttt)...

3) 100 plus tidak mengekalkan tenaga sepanjang hari tetapi Performance Drink membuatkan anda segar dan bertenaga sepanjang hari walaupun sedang berpuasa!!

4) Rasa 100 plus yang agak manis membuatkan ummi cepat merasa dahaga kembali tetapi berbeza dengan Performance Drink yg membuatkan anda tidak merasa dahaga melampau walaupun cuaca panas terik...

5) Performance drink membantu menyejukkan badan dr dalam terutamanya jika baru mendapat simptom2 nak demam tetapi 100 plus hanya menyejukkan badan sekiranya disejukkan terlebih dahulu...

Anda digalakkan ambil PD ketika sedang beraksi/bermain. Ini kerana ketika itu, badan anda telah semakin berpeluh dan anda sudah mula rasa "dehydrate". Apabila minum PD ni, ia akan membantu menggantikan elektrolit2 dalam badab dengan kadar segera dan ia memberi tenaga kepada anda.

Mari kita baca testimoni customer mengenai Performance Drink ni:

Testimoni suami GenkiMomma:
"GenkiPapa sangat menyukai minuman ini - minuman wajib tiap kali pergi main futsal. Katanya, terasa sangat berbeza apabila minum dan tak minum (nie kes nak cepat dan tak sempat nak bancuh PD) Performance Drink nie waktu bermain futsal. Dengan kata lain, jika tak bawa Performance Drink sebagai bekalan waktu main futsal, cepat pancit!"

Testimoni adik Nur Laila:
"Abg mula lari Mid Dec haritu 1.6KM - 20minit. Semalam minum PD 8.5KM 55minit. Kalau dulu lari halfway nak sambung lg halfway berat kaki sgt, rasa nak jatuh. Sekarang minum PD, Alhamdulillah tak rasa letih. Memang MAXIMUM ENDURANCE SPORT DRINK!"


Jika anda sedang atau bercadang untuk ganti puasa, bolehlah cuba Performance Drink ini. Saya bancuh PD ini sekali dengan Shaklee ESP setiap hari sepanjang bulan puasa yang lalu. Memang best!!!! Rugi tak cuba~


Nak order? sila klik




Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

NURUL AQIDAH AZAHAR
(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Email : Aqidgirl_88@yahoo.com

No comments:

Post a Comment

Followers

social network

APDM SAPS