MASALAH TUMIT KAKI PECAH/MEREKAH

 CEGAH MASALAH TUMIT KAKI PECAH

Ramai kaum wanita yang mengalami masalah tumit pecah-pecah. Walaupun masih muda remaja, ada je yang dah menghadapi masalah ni, contohnya seorang kawan saya masa kat universiti dulu. Time tu umur baru awal 20-an, tapi tumit dia dah pecah dan agak kasar. Kesian kan...Orang lelaki jangan citer, memang ramai je yang menghadapi masalah ni, tapi mereka tak kisah sangat. Yelah, pada mereka itu adalah perkara biasa, tambahan pula kan orang lelaki ni setiap hari bekerja keras.

Apakah punca tumit merekah ni sebenarnya?Antaranya adalah :
1- berat badan berlebihan
2- pemakaian kasut yang tidak bersesuaian dengan saiz kaki
3- kerap memakai kasut yang terbuka seperti sandal
4- masalah kulit kering yang mungkin berpunca dari sabun yang tidak sesuai
5- kerap memijak simen
6- tidak menitikberatkan penjagaan kaki dalam seharian



PETUA TRADISI

Namun begitu terdapat beberapa petua tradisi yang anda boleh amalkan seperti:

  • Ambil getah buah betik muda yang kekuningan dan sapukan pada tumit yang merekah. Lakukan setiap hari. 
  • Gosok tumit kaki dengan belimbing buluh sehingga bersih. Berus tumit kaki dengan berus lembut. Ia dapat melembutkan kulit kaki dan membersihkan kotoran serta menanggalkan kulit mati.
  • Rendamkan kaki selama 30 minit didalam air suam. Masukkan beberapa asam keeping dan perahan limau nipis sekali. Keringkan kaki anda, dan ulang setiap hari sehingga rekahan pada tumit hilang.
NAK CARA DENGAN LEBIH MUDAH??????

Herbal Blend ada sejenis krim yang juga merupakan killer product dalam rangkaian penjagaan tubuh Shaklee. Diuji secara klinikal untuk melembutkan kulit, mengurangkan kerengsaan dan sebagainya.

Herbal Blend Multipurpose Cream ini diformulakan daripada ekstrak semulajadi yang menenangkan termasuk sage, horse chestnut yarrow dan rosemary. Cream ini bersifat dingin, bermentol dan tidak berminyak dan melekit.

sila klik di sini untuk ketahui lebih lanjut


SEBARANG PERTANYAAN DAN PESANAN BOLEH HUBUNGI SAYA:

NURUL AQIDAH AZAHAR
(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
SMS/WHATSAPP 0174636210
EMAIL: Aqidgirl_88@yahoo.com

No comments:

Post a Comment

Followers

social network

APDM SAPS