6:47:00 PM

SET TIROID SHAKLEE

by , in
PENYAKIT TIROID 

Penyakit tiroid bagi yang tidak mengetahui kesannya mungkin akan menganggap penyakit ini sebagai penyakit remeh. Namun hakikat sebenar, penyakit tiroid ini merbahaya hingga boleh membawa maut pada si pengidap jika tidak dirawat dengan segera.
Jika mengikut dari bacaan dari beberapa sumber seperti wikipedia dan akhbar Utusan, wanita lebih mudah untuk diserang penyakit tiroid berbanding lelaki. Empat nisbah satu penyakit tiroid menyerang wanita berusia 20 tahun ke atas kerana sebab dan alasan yang tidak diketahui hingga kini. Penyakit ini boleh berlaku semasa dan selepas kehamilan.
Punca penyakit Tiroid – Kelenjar tiroid ialah organ endokrin yang terletak di leher manusia. Fungsinya ialah mengeluarkan hormon tiroid. Antara hormon yang terpenting ialah Thyroxine (T4) dan Triiodothyronine (T3). Hormon-hormon ini mengawal metabolisma (pengeluaran tenaga)

Ada dua jenis penyakit tiroid yang utama:-

     1)   Hipertiroidisme / Tirotoksikosis
     2)   Hipotiroidisme

Hipertiroidisme / Tirotoksikosis
Hormon tiroid T3 dan T4 didapati lebih tinggi daripada orang biasa. Antara penyebab penyakit ini ialah :
- Grave’s disease. Antibodi di dalam badan menyebabkan tiroid membesar dan mengeluarkan lebih hormon. Selalunya semua (atau sebahagian besar) sel tiroid orang yang menghidapi penyakit ini mengeluarkan hormon berlebihan
- Thyroiditis (tiroid bengkak). Selalunya keadaan ini boleh elok sendiri
- Toxic nodule goitre. Terlalu banyak iodin di dalam makanan

 Tanda-tanda orang yang menghidapi hipertiroidisme:
  •         Bengkak di leher
  •         Cirit birit
  •         Degupan jantung bertambah, sentiasa berdebar-debar
  •         Gementar dan gelisah, terketar-ketar
  •         Haid tidak teratur, kurang atau tidak datang
  •         Kesuburan turun
  •         Penumpuan kurang
  •         Mata menjadi besar (bulging)
  •         Angin yang tidak menentu
  •         Kejang otot
  •         Oesteoporosis (kereputan tulang)
  •         Pengeluaran peluh banyak, bertambah. Kulit lembap
  •         Suhu badan naik, tak tahan panas
  •         Rambut tidak kuat
  •         Sukar bernafas
  •         Sukar tidur
  •         Tekanan darah naik
  •         Turun berat badan walaupun selera naik
  •         Lemah
Hipotiroidisme
Orang yang menghidap hypothyroidism pula tidak mempunyai hormon tiroid yang cukup.

Tanda-tanda orang yang menghadapi hipotiroidisme-
  •         bengkak kaki
  •         ingatan terganggu
  •         lembap
  •         malas
  •         kuat tidur
  •         badan sering terasa sejuk dan boleh mengakibatkan masalah jantung
Bagaimana cara untuk merawat penyakit kelenjar Tiroid?
Pesakit yang mengalami penyakit HIPOTIROIDISME mudah dirawat, tetapi terpaksa mengambil hormon tiroksin seumur hidup. Dos ubat juga mungkin diubah secara berkala bergantung kepada aras hormon tiroid.
Bagi yang mengalami sakit HIPERTIROIDISME pula, iodin beradioaktif diberikan untuk memusnahkan sebahagian kelenjar tiroid. Pembedahan juga salah satu daripada kaedah rawatan.
Walaupun dengarnya seperti menakutkan, tetapi penyakit ini tidak merbahaya sekiranya pesakit menerima rawatan dari peringkat awal.

SIAPA yang BERISIKO?
Antara yang berisiko menghidap penyakit ini ialah :
  • Perempuan
  • Genetik
  • Mengidapi sakit pituitari atau endocrine yang lain
  • Usia lebih 60 tahun
  • Perokok
Apakah supplement Shaklee yang menjadi pilihan utk pesakit tiroid ini???

bagi yg jenis HYPER
  •  VIVIX
  •  ESP
bagi yg jenis HYPO
  • VITALEA
  • VIT E COMPLEX
  • OMEGA GUARD
  • B COMPLEX
Bagi anda yg mempunyai hyper tiroid

•   Boleh ambil ESP - Soy Protein Isolate powder
•  Tidak boleh ambil vitalea with iron formula
•  Tidak boleh ambil alfalfa complex

Bagi anda yg mempunyai hypo tiroid

•  Boleh ambil Vitalea with iron formula
•  Boleh ambil alfalfa complex
•  Tidak boleh ambil ESP - Soy Protein Isolate powder





Sebarang pesanan dan pertanyaan boleh hubungi saya di :
NURUL AQIDAH AZAHAR 
(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Email: Aqidgirl_88@yahoo.com

5:54:00 PM

NUTRIWHITE SHAKLEE

by , in
Assalammualaikum & Salam Sejahtera

Entry kali ini nak share dengan korang semua skin care terbaru yang penting ianya selamat.


Sekilas Info mengenai Nutriwhite Shaklee

  • Dibangunkan oleh saintis dan pakar-pakar penjagaan kulit di Jepun dan Amerika 
  • 3 tahun pembangunan produk 
  • Pemilihan bahan aktif dan mentah yang diperolehi dari 16 buah negara 
  • Ujian yang menyeluruh 
  • Ramuan gabungan yang optimum 
  • Selamat dan berkesan 
  • Vitamin C derivatif (ascorbyl / glucoside) ramuan selamat dan terbukti 
  • Patent-pending WhiteN-16 adalah campuran daripada 16 nutrien botani yang kuat yang membantu mengurangkan penampilan melanin yang sedia ada untuk mewujudkan lebih putih, kulit lebih cerah dan bercahaya
Bahan-bahan yang terdapat dalam NutriWhite Shaklee:

Gabungan 16 ramuan botani yang mujarab:

  • Bearberry - meringankan, melegakan dan mengurangkan keradangan 
  • Soybean - mencerahkan, melembutkan, melembap dan mengurangkan tompok 
  • Skullcap - meringankan, mengurangkan keradangan dengan flavonoid 
  • Beech Tree - meringankan, meningkatkan proses semulajadi dan melegakan kulit 
  • Strawberry Begonia -mencerahkan dan pigmentasi 
  • Mullberry - mencegah kerosakan kulit dan melembap 
  • Peony - mencerahkan, melembapkan dan mengurangkan keradangan 
  • Rosemary - mengetatkan, merangsangkan dan mengurangkan keradangan 
  • Aloe Vera - melegakan, melembapkan dan keradangan 
  • Mountain Arnica - mengurangkan keradangan dengan flavones 
  • Cat's Claw - menegangkan dan menyegarkan dengan cotechin 
  • Kudzu Leaf & Roots - menegang dan mengurangkan keradangan 
  • Linden - menyuburkan dan menghidrat di peringkat dalam 
  • Marshmallow - melembapkan dengan tanin 
  • Seaweed - mengeluarkan, memelihara dan menegangkan 
  • Green Algae - menyahtoksin dan melembapkan 
Set penjagaan wajah NutriWhite Shaklee mengandungi:

1. Gentle Deep Foam Cleansing
2. Soothing Radiance Whitening Softener
3. Daily Defense Whitening Essence
4. Ultimate Protection Whitening Lotion
5. Overnight Renewal Whitening Cream
6. Gentle Action Makeup Remover
7. Spot Whitening Treatment

GENTLE DEEP FOAMING CLEASER

- Membersihkan dan menyegarkan kulit
- Rumpai laut menghilangkan kekotoran, membuang sel-sel mati dan menegangkan
- Alga Hijau menyahtoksin dan melembapkan
- Strawberi Begonia mencerahkan dan mengimbangkan pigmen
- Lembut dan menyegarkan

SOOTHING RADIANCE WHITENING SOFTENER

- Ia lembut dan mengembalikan kulit pada pH yang seimbang
- Kulit berasa lebih segar dan tegang dengan Rosemary
- Kudzu menegangkan dan mencerahkan
- Marshmallow melembapkan
- Ianya sangat berkesan

DAILY DEFENSE WHITENING ESSENCE

Cara yang menyenangkan untuk mendapatkan kulit muka yang licin dan berseri yang diformulasi dengan:

- Bearberry untuk mencerahkan dan menegangkan kulit,
- Strawberi Begonia untuk mengimbangkan pigmen
- Kacang Soya untuk melembutkan dan mengurangkan tompok-tompok hitam
- Mulberi untuk mencegah daripada kerosakan kesan daripada cahaya matahari
- Di samping itu, Vitamin C aktif ditambah untuk memperbaiki kulit serta mengembalikan seri wajah

- Lembut dan mudah diserap oleh kulit

ULTIMATE PROTECTION WHITENING LOTION SPF 15


- Licin serta kaya dengan pati botani seperti Mulberi untuk mencegah kerosakan kulit kesan daripada cahaya matahari
- Mountain Arnica untuk menghilangkan radang kulit
- pelembap yang bertindak daripada semua sudut ini melindungi anda daripada kesan-kesan memudaratkan cahaya matahari
- membantu membina daya ketahanan kulit terhadap kerosakan persekitaran

OVERNIGHT RENEWAL WHITENING CREAM

- Memperbaharui dan mengembalikan keremajaan kulit sewaktu tidur
- Linden menyihatkan serta melembapkan kulit secara mendalam
- Scullcap mencerah dan menghilangkan radang kulit
- Vitamin C aktif mengurangkan tompok-tompok hitam serta mengembalikan keserian wajah
- Pada waktu pagi, anda akan bangun dengan kulit yang gebu, halus, cerah dan berseri

GENTLE ACTION MAKE UP REMOVER


- Menjadikan kulit anda licin, lembut dan berseri
- Tunas Pokok Bic menghilangkan sel mati dengan lembut tanpa meninggalkan kesan
- Aloe Vera menyegarkan dan menegangkan kulit
- Lembut, tidak berminyak, dan kulit anda akan kelihatan lebih berseri

SPOT WHITENING TREATMENT


- Memperbaiki kesan-kesan matahari serta jeragat kulit dengan cepat
- Kuasa pencerahan botani dihasilkan daripada pati Likuoris dan Peony, yang amat bernilai disebabkan kesannya dalam mencerahkan, melindungi serta menghilangkan radang kulit
- Cats Claw menegangkan kulit
- Vitamin C aktif membawa kecerahan yang baru untuk kulit dengan rawak wajah yang lebih halus

Korang tidak akan rasa mahal sebab boleh bertahan lama. Sangat jimat bila pakai skin care NutriWhite Shaklee ni. Ada juga yang biasa pakai skin care berjenama mahal yang beli di kaunter-kaunter di shopping mall cakap, NutriWhite ini setanding dengan skin care mahal di kaunter shopping mall tu. 


Malah, NutriWhite lebih best dan kesannya lebih baik. NutriWhite juga setanding dengan skin care mahal di kaunter shopping mall dan berharga jauh lebih murah kerana ia tidak di jual di mana-mana shopping mall.

Nak order? sila klik



Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Email : chintashoope@gmail.com
No Id: 1074293

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya

3:28:00 PM

SET RESDUNG SHAKLEE

by , in
Assalammualaikum

  • Mesti runsingkan kalau setiap pagi harus menghadapi bersin yang teruk sehinggakan bukan aje hidung aje berair, mata pun merah-merah berair kerana bersin akibat resdung.
  • Mesti runsingkan kalau silap makan sikit dah asyik dok menggaru sana-sini macam kera kena belacan. 
  • Mesti runsingkan kalau terpaksa berpantang makan sebab risau semput kalau tak jaga makan. 
  • Mesti runsingkan kalau tengok kulit anak berparut-parut dan merah-merah gara-gara eczema.
  • Mesti runsing kan kalau terpaksa buang kahak sepanjang masa sampai rasa perit tekak dan hidung.
Ni baru sikit gejala-gejala masalah ASMA, RESDUNG, ALERGI, GEGATA dan ECZEMA. Orang yang mengalami dah tentu lebih runsing.

Jangan runsing-runsing. Vitamin SHAKLEE boleh membantu. InshaALLAH - dengan syarat kita konsisten, rajin minum air dan berdoa atas usaha kita.




Jika ingin lebih mudah...cubalah Set Vitamin Shakleeyang terdiri daripada

1) Alfalfa Complex
2) Vitamin C
3) B Complex 

Berikut adalah fungsi setiap vitamin tersebut...

ALFALFA COMPLEX

- Mempunyai kelebihan dalam mengurangkan keradangan sakit itu sendiri
- Ia kaya dengan sumber klorofil dan membantu mengurangkan keradangan terutama akibat dari ekzema, resdung, alergik dan gegata.
* Pesakit SLE tidak digalakkan ambil Alfalfa..

B COMPLEX

- B6 penting untuk pemuliharaan selaput lendir yang sihat dan membantu pengeluaran antibodi badan
- Membantu dalam pembinaan protein dalam tubuh
- Membantu hati menghasilkan glikogen yang diperlukan oleh kulit untuk menyingkirkan sel-sel mati
- Memelihara sistem saraf dan berfungsi sebagai anti-stress

VITAMIN C

- Bertindak sebagai anti-histamin tanpa perlu kita mengalami side effect dari pengambilan drugs anti histamin
- Menstabilkan pengeluaran histamin dalam tubuh
- Membantu mencegah penyempitan tiub bronkiol
- Meningkatkan fungsi T-Cell dan Macrophage (Fungsi sistem pertahanan badan, sel darah putih)
- Meningkatkan pertumbuhan tisu.

Sebarang pesanan dan pertanyaan boleh hubungi saya

NURUL AQIDAH AZAHAR 
(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Email: Aqidgirl_88@yahoo.com

2:47:00 PM

ZINC COMPLEX SHAKLEE

by , in
KELEBIHAN ZINC COMPLEX

ZINC merupakan mineral yang perlu ada dalam setiap sel tubuh kita. Ia merangsang tindakan bagi 100 enzim iaitu bahan-bahan yang menggalakkan reaksi-reaksi biokimia dalam tubuh kita.

ZINC Complex Shaklee merupakan faktor dalam memelihara kesihatan yang baik dan membantu dalam memetobalismekan karbohidrat, lemak dan protein.



Kelebihan Daripada Zinc Complex Shaklee.

1. PENJAGAAN KULIT


Kajian menunjukkan zink berkesan untuk menyembuhkan jerawat.
Ia adalah lebih berkuasa daripada placebo dan turut berkuasa daripada penggunaan ubat-ubatan antibiotik.

2. EKZEMA

Ekzama juga dikenali sebagai ‘dermatis atopik’ iaitu gangguan keradangan dan kulit yang kronik.
Ia berlaku akibat kekurangan zink dalam badan.
Zink memainkan peranan pening dalam penyembuhan jangkitan kronik dan membantu badan sembuh dengan sempurna.

3. JERAWAT

Zinc adalah penting dalam memadamkan jerawat daripad kulit
Ia bertindak mengawal dan menyelia jumlah testosterone di dalam badan yang memainkan peranan terbesar dalam menyebabkan jerawat.
Zink juga berkaitan dengan sintesis kolagen yang membantu dalam menormalkan jumlah minyak kulit dan mengekalkan kulit yang sihat.


4. PENYEMBUHAN LUKA


Kekurangan Zinc menyebabkan luka lambat sembuh.
Badan manusia mempunyai beberapa enzim yang bergantung pada zinc.
Zinc menggalakkan sintesis kolagen yang seterusnya membantu dalam penyembuhan luka.

5. GANGGUAN PROSTAT (kelenjar dalam system repoduksi lelaki)

Zinc sangat penting dalam menangani gangguan prostat.
Kekurangan Zinc menyebabkan pembesaran kelenjar prostat dan menjadikannya terdedah kepada kanser.
Pengambilan Zinc amatlah perlu dalam mencegah kanser prostat.

6. MENURUNKAN BERAT BADAN
Zinc memainkan peranan utama dalam penurunan berat badan dan megawal selera makan.


7. MENGANDUNG


Zinc amat penting untuk fungsi DNA dan pembaikian DNA.
Ia diperlukan untuk pertumbuhan cepat sel-sel dan membangunkan unsur-unsur utama sel semasa kehanilan.

8. PEMBIAKAN

Bagi kaum lelaki, zinc membantu dalam spermatogenesis dan pembangunan organ-organ seks.
Bagi kaum wanita, ia membantu dalam fasa pembiakan, termasuk peringkat kelahiran dan penyusuan.

9. FUNGSI BIOLOGI

Zinc berperanan dalam banyak fungsi biologi seperti kawalan penyakit kencing manis, tahap strees, rintangan imun, bau dan rasa, pertubuhan fizikal, selera makan, pembiakan dan penghadaman.

10. JANGKITAN
Zinc memberikan bantuan kepada penyembuhan luka, meningkatkan imuniti dan membantu menggalakkan pertumbuhan janin.
Zinc membantu dalam melindungi daripada gangguan berjangkit dan jangkitan kulat termasuk paru-paru.

11. ANTIOKSIDAN


Zinc bertindak sebagai antioksidan dan pada dasarnya terlibat dalam beberapa tindak balas biokimia yang tegas termasuk sintesis protein, fungsi enzim dan metabolisma karbohidrat

12. ATURAN ENZIM

Zinc merupakan komponen beberapa enzim yang membantu dalam pertumbuhan sel, sintesis protein, tahap hormon, DNA, mengawal selia transkripsi gen, metabolisme tenaga dan lain-lain faedah kesihatan yang berkaitan dengan Zinc.

13. KELESUAN KRONIK

Orang yang mengalami keletihan yang kronik dicadangkan untuk mengambil minyak ikan. TETAPI dalam keadaan sekarang, meminum minyak ikan adalah sukar. Melalui Zinc Complex Shaklee, pengambilan secara tablet amat memudahkan.
Doktor dan pakar perubatan hanya menyarankan Zinc untuk mencegah keletihan kronik.

14. BOTAK
Botak ialah kehilangan rambut bagi semua golongan.
Pengambilan diet yang mengandungi Zinc amat diperlukan untuk mencegah masalah ini.
Pakar Rambut dari Yun Nam Hair Care turut menyarankan mereka yang bermasalah rambut memperbanyakkan pengambilan ‘Peanut Butter’ kerana kaya dengan ZinK

15. KEHILANGAN TULANG


Ini terjadi apabila tulang menjadi lemah dan rapuh.
Zinc adalah komponen hydroxypatite iaitu garam dan membuatkan matriks tulang menjadi kuat dan keras.
Mengambil Zinc Complex Shaklee mampu mengelakkan anda dari kehilangan tulang.

16. BUTA MALAM

Pengambilan Zink akan memperbaiki penglihatan.
Kita sentiasa dinasihatkan untuk mengambil makanan yang kaya dengan Zinc seperti daging lembu, kambing, ketam, dan tiram.

Sebarang pesanan dan pertanyaan boleh hubungi saya di:

NURUL AQIDAH AZAHAR
(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Email: Aqidgirl_88@yahoo.com


3:25:00 PM

BASIC H SHAKLEE

by , in
1001 Kegunaan BASIC - H SHAKLEE


Sebagai bahan pencuci :

BIL
KEGUNAAN
CARA
1.
Mencuci & membersih sayur-sayuran dan buah-buahan daripada racun & bahan kimia
Isikan air ke dalam besen dan masukkan 5 titik basic-h. Biarkan selama 5 – 10 minit
2.
Mencuci & membersih ikan, ayam & daging & makanan laut daripada bahan awet
Isikan air ke dalam besen dan masukkan 2-3 titik basic-h. Biarkan selama 5 – 10 minit
3.
Mencuci & membersih makanan basah spt. Mee kuning, kuehtiau dsbnya daripada bahan awet
Isikan air ke dalam besen dan masukkan 2-3 titik basic-h. Biarkan selama 5 – 10 minit
4.
Mencuci & membersih tempat dan peralatan memasak (terutama yang berminyak)
Isikan air ke dalam baldi dan masukkan satu sudu teh basic-h dan gunakan untuk mencuci peralatan memasak
5.
Mencuci & membersih bilik air, tandas, tangki, sinki, cermin tingkap, rak buku, almari dsbnya
Isikan air ke dalam baldi dan masukkan satu sudu teh basic-h kemudian mopkan atau lapkan tempat yang hendak dibersihkankecuali bilik air dan tandas perlu diberus
6.
Mencuci badan, tangan dan kaki daripada daki kotoran, pijar lada, dakwat marker pen, minyak dsbnya
Basahkan tangan dengan air kemudian tuangkan 2-3 titik kemudian digosok-gosok serta bilas
7.
Mencuci & membersih lantai serta alat permainan
Isikan air ke dalam baldi dan masukkan satu sudu teh basic-h kemudian cuci alat mainan dan dibilas manakala cucian lantai tidak perlu dibilas selepas lantai dimop kerana ia mudah kering dan tidak melicinkan lantai
8.
Menanggalkan gula-gula getah pada baju dsbnya
Titikkan 5 titik di sebelah belakang baju yang terkena gula getah kemudian digosok-gosok hingga tertanggal
9.
Mengasah pisau
Titikkan 4-5 titik pada pisau dan asah pisau seperti biasa sehingga tajam
10.
Membersih dakwat pen pada tangan, baju dsbnya
Titikkan 4-5 titik di tempat terkena dakwat, digosok dan kemudian dibilas

Ketika Kecemasan :

BIL
KEGUNAAN
CARA
1.
Menghapuskan kutu di atas kepala
Basahkan rambut dan ambil 10 titik basic-h dan lumurkan ke atas kepala dan ratakan. Setelah selesai balutkan kepala dengan kain tuala bersih dan biarkan selama 10-15 minit barulah dibilas
2.
Terkena minyak, air panas atau melecur terkena benda panas
Sapukan terus basic-h ke atas tempat yang terkena tadi dan kulit tidak akan menggelembung atau melecur bahkan akan rasa sejuk.
3.
Menghindarkan & membunuh serangga seperti lipas, nyamuk, semut, lalat dsbnya
Tuangkan 4-5 titik basic-h ke dalam botol semburan bunga yang dicampur air kemudian goncang dan semburkan kepada serangga
4.
Demam panas (sebelum berjumpa doctor)
Tuangkan 4-5 titik basic-h ke dalam besen kecil yang mengandungi air.Kemudian sapukan atau lumurkan ke seluruh badan dan kepala.
5.
Sakit gigi
Masukkan 4-5 titik basic-h ke dalam cawan yang dicampur air kemudian kumur. Sekiranya sakit pada gigi berlubang titikkan 2-3 basic-h pada kapas dan letakkan pada tempat yang sakit.
6.
Gatal-gatal pada badan atau miang (masalah kulit)
Tuangkan 4-5 titik ke dalam gayung. Kemudian gosokkan ke seluruh tempat gatal dengan menggunakan span mandian dan dibilas.
7.
Ulser dan mulut berbau
Tuangkan 4-5 titik ke dalam gelas kemudian kumur (sekerap mungkin)
8.
Penyubur tanaman dan penggembur tanah
Air lebihan cucian basic-h boleh disiram pada pokok bunga dan tanaman lain untuk membantu kesegaran dan kesuburan.
9.
Menghilangkan karat dan daki pada barang kemas, jam tangan dsbnya
Tuangkan 4-5 titik basic-h ke dalam mangkuk kecil kemudian rendamkan dan biarkan selama 15-30 minit, karat dan daki akan tanggal serta kelihatan kilat seperti baru.


Terbaikkkan??  Memang 1001 kegunaan Basic-H ni... Basic-H telah diperkenalkan sejak tahun 1960...huhu..lama dah usia Basic-H ni..so lebih kurang 52 tahun kite dah ketinggalan utk menikmati kelebihan Basic-H ni kan...? ruginya...


Sila hubungi saya untuk sebarang pesanan dan pertanyaan:

NURUL AQIDAH AZAHAR 
(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Email: Aqidgirl_88@yahoo.com
3:33:00 PM

VITALEA SHAKLEE

by , in
VITALEA SHAKLEE MUTIVITAMIN DAN MULTIMINERAL

Produk UTAMA dalam SHAKLEE.....paling basic dan paling penting yang kita kena ambil..iaitu VITALEA WITH IRON...ia juga merupakan produk pertama dari DR. FOREST C.HAKLEE....



APAKAH KELEBIHAN VITALEA ?
Ianya dikatakn KILLER PRODUCT OF SHAKLEE kerana ianya adalah multivitamin beserta iron yang sangat penting untuk pembentukan darah dan sel.  ia seumpama 2 biji VITALEA bersamaan 40 jenis hidangan lauk...Bermakna, untuk mendapatkan zat yang sama banyak dalam 2 biji VITALEA ianya samalah dengan 40 hidangan jenis lauk...wah..mampu ke nak makan sampai 40 jenis lauk tu?.....

Ada sesetengah kajian mengatakan bahawa pengambilan multivitamin sahaja sudah mencukupi bagi mereka yang sihat dan yang menjaga pemakanan seimbang.  Asasnya semua masalah kesihatan memerlukan vitalea.  Ini kerana di dalamnya mengandungi 12 vitamin dan 7 galian utama yang banyak membantu dalam kestabilan sistem tubuh badan manusia.

Siapa Memerlukan Multivitamin

- Individu dewasa yang mementingkan kesihatan dan kecergasan tubuh jangka panjang
- Individu yang tidak lengkap diet hariannya
- Individu yang ingin meningkatkan sistem imun
- Remaja yang sedang membesar
- Wanita yang mementingkan kesejahteraan kesihatan mereka
- Lelaki - semua peringkat umur dewasa lelaki
- Individu yang menopous
- Wanita yang baru bersalin

Manfaat utama Vita-Lea ialah:


  1. Penambahan tenaga SEGERA - pemberi tenaga,kecergasan tubuh dan kekuatan mental,sekaligus membantu sistem memori dan fokus dalam asperk pembekajaran mahupun kerja2 seharian
  2. Pelengkap nutrisi - Kekurangan pelbagai vitamin dan mineral penting akibat amalan diet yang tidak seimbang,terutamanya mereka yang vegetarian dan anemia.
  3. Keupayaan sistem reproduktif - penting bagi kanak2 dan remaja yang sedang membesar
  4. Metabolisme - Sangat membantu dalam stimulasi metabolismea dan melambatkan proses penuaan.
  5. Elemen Penting pada sel tubuh - Menyediakan asas nutrisi,memastika sel hidup,pertumbuhan sel baru,membantu proses pembesaran,pertumbuhan rambut,otot,kulit,kuku dan hormon,serta menjaga kesihatan tiroid.
  6. Melindungi organ - melindungi fungsi buah pinggang,jantung dan hati.


Vitalea banyak membantu mencantikkan kulit wajah, kuku yang licin, rambut yang kuat dari segi akarnya, membantu mencegah penyakit tiroid @ beguk ( penyakit tiroid ini terjadi kebiasaanya kerana kekurangan iodin dan ini terdapat di dalam vitalea. Selain itu juga, ia adalah antara supplement terpenting untuk diet atau slim yang mana kalau kita kurang makan namun pengambilan vitalea ni banyak membantu memberi badan rasa bertenaga, tidak lesu dan menjadikan kulit sentiasa tegang.

Ibu-ibu yang mengandung dan menyusukan anak, sangat digalakkan mengamalkan pemgambilan vitalea kerana kepentingan zat dan vitamin serta keperluan zat besi oleh si bu dan ianya juga penting untuk tumbesaran anak.

Mengapa ada sesetengah ibu yang mengandung mahupun yang menyusukan anak mudah rasa pitam atau pening kepala?  Hakikatnya ibu-ibu kekurangan zat besi @ iron dalam pengambilan diet harian mereka.

Iron/zat besi banyak terdapat dalam makanan laut seperti kerang, tiram namun terdapat banyak sebab mengapa ibu mengandung tidak boleh terlalu banyak makan makanan laut..kerana :-
* ada sesetengah ibu alah dengan makanan laut
* perairan / laut yang telah tercemar
* tidak bersih ketika mencuci atau membersihkannya
* selain itu, ianya bukan mudah untuk didapati dan harga yang tidak menentu.

Oleh itu, tidak rugi untuk memiliki produk utama SHAKLEE ini....
.

Sebarang soalan dan pesanan boleh hubungi saya:

NURUL AQIDAH AZAHAR 
(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Email: Aqidgirl_88@yahoo.com
8:47:00 AM

PEPPERMINT GINGER PLUS SHAKLEE

by , in

Shaklee Peppermint-Ginger Plus - Vitamin Melegakan Perut Sebu


Nyaman dan Melegakan

Nyaman dan melegakan itulah sifat kebaikan yang ada pada Peppermint Ginger Plus. Kesan pengambilannya akan melegakan dan menceriakan mereka yang mengalami senak perut, berangin atau lebih tepat lagi perut sebu. Sering kali berlaku apabila kita lewat makan atau waktu makan hura hara menyebabkan perut kita meragam dan tidak selesa.

Sekilas fakta mengenai produk

Halia merupakan herba terbaik dalam memelihara saluran penghadaman dan mempunyai ciri-ciri semulajadi yang nyaman dan dapat melegakan senak perut. Pudina pula merupakan herba yang membantu dalam menggalakkan sistem penghadaman secara sihat dengan melegakan dan menyamankan perut.
Shaklee peppermint Ginger Plus mengandungi herba asli pudina, halia, jintan hitam dan jintan manis untuk rasa yang nyaman dan melegakan. Pil-pil juga boleh dihancurkan dan dicampur dengan air panas untuk minuman herba semulajadi.
Tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan.


Antara manfaat Peppermint Ginger adalah:


Pudina

1. Melegakan otot perut yang mempunyai kesan penenang.
2. Membantu dalam penghadaman, melegakan gastric, pedih ulu hati 
    dan cirit birit.
3. Pengambilan pudina boleh menyebabkan peluh dan ini sangat baik 
    untuk menyekat demam apabila dijangkiti selesema.

Halia

1. Bertindak meransang rembesan enzin Salvia untuk percernaan makanan.
2. Bertindak melegakan ketidakselesaan perut dan usus, rase mual ketika awal kehamilan 

Pokok Andas (fennal)

Bertindak untuk melegakan sakit perut, gejala flu serta masalah alergi pada saluran usus.

Cekur Manis (Anise)

Meransang rembesan jus gastric untuk percernaan, menahan kulat yang menyebabkan penyakit kulit serta memberi peredaran tenaga dalam badan.

Siapa yang Memerlukan Peppermint Ginger Plus?
  • Wanita mengandung yang mempunyai masalah loya dan morning sickness
  • Mereka yang gemar mengembara dan serik mengalami mabuk laut/darat
  • Mereka yang sering mengalami masalah gastrik dan angin
  • Mereka yang sering mengalami kembung perut
  • Mereka yang sering mengalami masalah pencernaan.
Sebarang pertanyaan tentang produk dan pesanan,boleh hubungi saya:

NURUL AQIDAH AZAHAR 
(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Email: Aqidgirl_88@yahoo.com

Followers